Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Vekttap etter graviditet: gjenerobring kroppen din

Vekttap etter graviditet tar tid, men det er mulig. Konsentrer deg om å spise et sunt kosthold og med fysisk aktivitet i din daglige rutine.

Hvis du er som de fleste nye moms, du er ivrig etter å henge mammaklær på baksiden av skapet. Heldigvis, det er ingen hemmelighet til vekttap etter graviditet. Det tar et sunt kosthold, en forpliktelse til fysisk aktivitet - og masse tålmodighet.

Husk også det er mer til vekttap etter graviditet enn bare å passe inn i din favoritt-jeans igjen. De overskytende pounds du kaster nå kan bidra til å fremme en levetid på god helse.

Vurder dine matvaner

Når du var gravid, kan du har justert matvaner for å støtte barnets vekst og utvikling. Etter graviditet, er riktig ernæring fortsatt viktig - spesielt hvis du er amming. Å gjøre kloke valg kan fremme sunt vekttap etter graviditet.

  • Fokus på frukt, grønnsaker og helkorn Foods høy i fiber -. Som frukt, grønnsaker og helkorn - gi deg mange viktige næringsstoffer, samtidig som du føler deg mett lenger.
  • Spis mindre porsjoner. Kan det være lurt å handle tradisjonelle måltider for mindre, hyppigere måltider. Ikke hopp over måltider eller begrense mengden av frukt og grønnsaker i kostholdet ditt, men - du går glipp viktige næringsstoffer.
  • Unngå fristelsen. Omgi deg med sunn mat. Hvis junk food positurer for mye fristelse, holde den ut av huset.
  • Spis bare når du er sulten. Hvis du er engstelig eller nervøs eller hvis du bare tror det er på tide å spise, distrahere deg selv. Ta babyen for en tur, ringe en venn eller lese en favoritt magasin.

Se også

Vekttap etter graviditet: gjenerobring kroppen din

Inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Fokus på frukt, grønnsaker og helkorn.
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Fokus på frukt, grønnsaker og helkorn.

I det siste, var kvinner ofte beskjed om å vente minst seks uker etter fødselen for å begynne å trene. I dag, derimot, er det ventet game over.

Hvis du trente under svangerskapet og hadde en ukomplisert vaginal fødsel, er det generelt trygt å begynne lett trening i løpet av dager etter levering - eller så snart du føler deg klar. Hvis du hadde en C-delen eller en komplisert fødsel, snakk med legen din om når du skal starte et treningsprogram.

Når helsepersonell gir deg OK:

  • Få komfortabel. Hvis du ammer, mate babyen rett før du trener. Bruk en støttende BH og komfortable klær.
  • Begynn sakte. Begynn med milde aerobic aktivitet, som å gå, stasjonær sykling eller svømming. Som din utholdenhet øker, gradvis øke lengden og intensiteten på treningsøktene.
  • Målrette abs Losing abdominal fett tar endringer i kostholdet og aerobic trening -. Men abdominal crunches og andre ab øvelser kan hjelpe tone magemusklene.
  • Inkludere din baby. Hvis du har problemer med å finne tid til å trene, ta med babyen i rutinen. Ta babyen for en daglig spasertur i en barnevogn eller bæresele. Legg barnet ditt ved siden av deg mens du strekker på gulvet, eller inkludere barnet i styrketrening aktiviteter - som for eksempel å løfte babyen over deg mens du ligger på ryggen.
  • Ikke gjøre det alene. Inviter andre nybakte mødre å bli med deg for en daglig tur, eller prøve en postpartum trening klasse på et lokalt treningssenter, samfunnshus eller sykehus.

Husk å drikke mye vann før, under og etter hver treningsøkt. Slutte å trene umiddelbart hvis du opplever smerte, svimmelhet, kortpustethet eller en plutselig økning i vaginal blødning. Disse kan være tegn på at du overdrive.

Sett realistiske vekt-tap mål

De fleste kvinner taper mer enn 10 pounds (4,5 kg) under fødsel, inklusive vekten av barnet, placenta og fostervann. I løpet av den første uken etter fødselen, vil du miste ekstra vekt som du kaster beholdt væske - men fett lagret under svangerskapet vil ikke forsvinne av seg selv.

Gjennom kosthold og mosjon, er det rimelig å miste opp til £ 1 (0,5 kilo) en uke. Det kan ta seks måneder eller enda lenger for å gå tilbake til pre-graviditet vekt, enten du er amming eller ikke. Selv da kan det hende at vekten fordeles annerledes enn hvordan det var før graviditeten.

Vær forsiktig med deg selv som du godta endringene i kroppen din. Fremfor alt, tar stolthet i din sunne livsstil.

Se også