Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Utøve etter graviditet: hvordan komme i gang

Trening etter graviditet kan hjelpe deg til å føle ditt beste. Vurdere fordelene ved trening etter graviditet, samt måter å holde seg motivert.

Trening kan være den siste ting på hjertet når du føder, men det er verdt. Faktisk kan trening etter graviditet være en av de beste tingene du kan gjøre for deg selv. Følg disse tipsene for å holde trening etter graviditet trygt.

Fordelene ved trening etter graviditet

Regelmessig trening etter graviditet kan:

 • Fremme vekttap, særlig i kombinasjon med redusert kaloriinntak
 • Forbedre hjerte fitness
 • Gjenopprette muskelstyrke og tone
 • Tilstand magemusklene
 • Øke din energi nivå
 • Forbedre humøret
 • Lindrer stress
 • Å forebygge og fremme gjenvinning av fødselsdepresjon

Bedre ennå, inkludert fysisk aktivitet i din daglige rutine hjelper deg å sette et positivt eksempel for barnet ditt nå og i årene som kommer.

Trening og amming

Trening er ikke antatt å ha noen negative effekter på morsmelk volum eller sammensetning, det er heller ikke tenkt å påvirke en sykepleier barnets vekst. Noen undersøkelser, men antyder at høy intensitet fysisk aktivitet kan føre til melkesyre akkumuleres i morsmelk og produsere en sur smak en baby kanskje ikke liker. Hvis du er ammer, kan du forhindre dette potensielle problemet ved å stikke til moderat fysisk aktivitet og å drikke mye væske under og etter treningen.

Hvis høy aktivitet er et prioritert under de første månedene av amming, bør du vurdere å mate babyen før trening eller pumping før treningen og mate babyen den pumpet morsmelk etterpå. Dette kan også hjelpe deg å holde komfortabel mens du trener. Alternativt kan du bare unngå å amme babyen rett etter treningen. Etter måneder 04:56 av amming, har fysisk aktivitet mindre utslag på melk fordi kroppen produserer mest melk på fôring tid.

Når man skal starte

I det siste, helsepersonell ofte instruert kvinner til å vente minst seks uker etter fødselen for å begynne å trene. Venter spillet kan være over, men. Hvis du hadde en ukomplisert vaginal fødsel, er det generelt trygt å begynne å trene så snart du føler deg klar. Hvis du hadde en C-delen, omfattende vaginal reparasjon eller en komplisert fødsel, snakk med legen din om når du skal starte et treningsprogram.

Se også

Utøve etter graviditet: hvordan komme i gang

Fysisk aktivitet mål

For de fleste friske kvinner, anbefaler Department of Health and Human Services minst 150 minutter i uka med moderat intensitet aerobic aktivitet - fortrinnsvis spredt over hele uken - etter svangerskapet. Disse retningslinjene:

 • Ta deg tid til å varme opp og kjøle ned.
 • Begynn sakte og øke tempoet gradvis.
 • Drikk rikelig med væske.
 • Bruk en støttende BH og, hvis du er amming, sykepleie pads i tilfelle brystene lekker.
 • Unngå overdreven trøtthet.
 • Slutte å trene hvis du føler smerte.

Aktiviteter å prøve

Når du er klar til å trene, starte med noe lav innflytelse og enkel - for eksempel en daglig spasertur. Hvis du leter etter kameratskap, sjekk ut en postpartum trening klasse på et lokalt treningssenter eller samfunnshus.

Med helsepersonell er OK, også vurdere disse spesifikke øvelser:

 • Bekken tilt. Prøv bekken tilt et par ganger om dagen for å styrke magemusklene. Ligg på ryggen på gulvet med knærne bøyd. Flate tilbake mot gulvet ved å stramme magemusklene og bøyer bekkenet litt opp. Hold i opptil 10 sekunder. Gjenta fem ganger og jobbe opp til 10 til 20 repetisjoner.
 • Kegel øvelsen. Bruk denne øvelsen for å tone bekkenbunnsmuskulaturen, som støtter livmoren, blære, tynntarm og endetarm. Kontrakt muskelen du bruker for å stoppe urinstrålen. Hold i opptil 10 sekunder og slipp, avslappende for 10 sekunder mellom riene. Sikt i minst tre sett med 10 repetisjoner om dagen.

Overvinne barrierer

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Utøve etter graviditet: hvordan komme i gang.
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Utøve etter graviditet: hvordan komme i gang.

Når du omsorg for et nyfødt, finne tid til fysisk aktivitet kan være utfordrende. Hormonelle endringer kan gjøre deg følelsesmessig, noe som kan føre til stillesittende atferd. Og noen dager kan du bare føler for sliten for en full treningsøkt. Det betyr ikke at du bør sette fysisk aktivitet på baksiden brenner, imidlertid.

I stedet, gjør det du kan. Søke støtte hos din partner, familie og venner. Planlegg tid til fysisk aktivitet. Trene med en venn for å bli motivert. Inkludere barnet, enten i en barnevogn mens du går eller ligger ved siden av deg på gulvet mens du gjør mageøvelser.

Husk, utøve etter graviditet ikke kan være lett - men det kan gjøre underverker for din trivsel, samt gi deg den energien du trenger for å ta vare på din nyfødte.

Se også