Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Svangerskapspermisjon: tips for å komme tilbake i jobb

Svangerskapspermisjon går raskt. Finn ut hva du kan gjøre for å lette overgangen tilbake til arbeid - og hvordan du kan holde kontakten med barnet ditt.

Er du gruer dagen din fødselspermisjon ender? Fortvil ikke. Arbeidende mødre står overfor mange utfordringer, men med nøye planlegging kan du gjøre overgangen tilbake til arbeid en glatt.

Før du gå tilbake til arbeid

Mens du fortsatt er i fødselspermisjon, sette deg opp for en vellykket tilbakeføring til arbeid:

 • La gå av skylden. Tilbake til jobb etter fødselspermisjon kan utgjøre følelsesmessige konflikter for nybakte mødre. Arbeider utenfor hjemmet gjør deg ikke en dårlig mor - og det er OK å se frem til utfordringene og interaksjoner ved jobben din. Minn deg selv på at du gjør det som er best for deg og din familie.
 • Finn pålitelig barnepass. Vurdere lokale barnevernet leverandører og anlegg eller gjøre andre ordninger for barnepass, kanskje før barnet er født. Se etter et trygt, stimulerende miljø og kvalifiserte omsorgspersoner. Spør barnets lege, venner, naboer og kolleger for anbefalinger. Stol på instinktene dine når intervjue potensielle omsorgspersoner. Sjekk også omsorgspersonene referanser.
 • Snakk med arbeidsgiveren din. Avklare dine arbeidsoppgaver og planlegge slik at du vet hva som forventes av deg etter at fødselspermisjon. Du kan spørre om fleksibel arbeidstid, fjernarbeid eller arbeider deltid.
 • Forbered deg på å fortsette ammingen. Hvis du ammer og har tenkt å fortsette med det etter retur til arbeid, fortelle arbeidsgiveren din at du trenger å ta pauser i løpet av dagen til å pumpe. Be om et rent, privat rom med et utløp for bryst pumpe. Vurder å kjøpe eller leie en elektrisk pumpe som gjør at du kan pumpe begge brystene samtidig. Om to uker før retur til arbeid, justere sykepleier tidsplan hjemme slik at du er pumping to eller tre ganger i løpet av dagen og pleie før og etter dine kommende arbeidstid. Har noen andre mate babyen en flaske lagret morsmelk for å hjelpe barnet å tilpasse seg. Hvis du tilfeldigvis har på stedet eller i nærheten barnepass, vurdere logistikk ammer barnet ditt i løpet av arbeidsdagen.
 • Sett inn en retur-til-verk dato. Hvis du kan gå tilbake til å jobbe sent i uken. Som vil gjøre din første uke tilbake å jobbe en kort en.

Se også

Svangerskapspermisjon: tips for å komme tilbake i jobb

Når du er tilbake på jobb

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Finn pålitelig barnepass.
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Finn pålitelig barnepass.

Når du går tilbake til arbeidet, forventer oppturer og nedturer som du blir flinkere til å håndtere flere krav. Disse tipsene kan hjelpe:

 • Få organisert. Lag en daglig to-do liste. Du kan dele opp listen i oppgaver for arbeid og oppgaver for hjem eller oppgaver for deg og oppgaver for partneren din. Identifisere hva du trenger å gjøre, hva kan vente - og hva du kan hoppe helt.
 • Gi kontinuitet i omsorgen. Utvikle et godt forhold til barnets omsorgsperson. Tilbring tid på å snakke med ham eller henne når du slippe av eller plukke opp babyen. Del familien understreker - både gode og dårlige - som kan påvirke barnet. Før du tar babyen hjem, spør om noen viktige hendelser som skjedde i ditt fravær, for eksempel en endring i avføring eller matvaner eller en ny måte å spille på. Ta deg tid til periodisk diskutere babyens fremgang og eventuelle problemer eller bekymringer.
 • Hold kontakten. Betrakt et daglig telefonsamtale eller tekstmelding til barnets omsorgsperson for å finne ut hvordan barnet ditt gjør. Plasser en favoritt bilde av babyen din på skrivebordet eller i arbeidet ditt område. Sett av tid etter jobb for å få kontakt med babyen.
 • Gjør backup planer Vit hva du skal gjøre hvis barnet er syk eller babyens omsorgsperson er utilgjengelig på en arbeidsdag -. Som å ta en fridag selv, spørre din partner til å ta en fridag, eller ringe en venn eller elsket en til omsorg for barnet ditt.
 • Hedre din forpliktelse til amming. Ta med brystpumpe, beholdere for uttrykt melk, en isolert bag og kjøleelementer å fungere. Hold en stash av ammeinnlegg og ekstra bluser hendig, i tilfelle brystene lekke. Hvis finne tid til å pumpe er en bekymring, vurdere alternativer - pumping under pauser eller jobbe hjemmefra for å gjøre opp for de tapte timene, for eksempel. Hvis du ikke kan uttrykke melk på jobben, amme babyen eller pumpe like før du går på jobb og så snart du kommer hjem. Du kan også pumpe mellom feedings på fridager for ekstra morsmelk som skal brukes mens du arbeider.
 • Søke støtte. Ikke prøv å gjøre alt selv. Imot hjelp fra partneren din, kjære, venner og kolleger. Si fra hvis du føler deg skyldig, trist eller overveldet. Hvis du har problemer med å pumpe melk på jobb eller pleie din baby hjemme, ta kontakt med en amming konsulent fra et lokalt sykehus eller klinikk.
 • Styrke sitt eget velvære. Slapp av i karet etter at du legger barnet til sengs, eller slappe av med en favoritt bok eller myk musikk. Kutt ned på unødvendige forpliktelser. Plukk en fornuftig leggetid, og hold deg til det. På fridager, sove når babyen sover.

Fremfor alt, opprettholde en positiv holdning. Fortell barnet hvor glad du er for å se ham eller henne på slutten av dagen. Babyen kan ikke forstå dine ord, men han eller hun vil ta seg opp på dine følelser.

Se også