Avbrutt samleie (samleie interruptus)

Definisjon

Tilbaketrekkingen prevensjonsmetode, også kjent som samleie interruptus, er praksisen med å trekke penis fra skjeden og vekk fra en kvinnes ytre kjønnsorganer før utløsning for å forhindre graviditet. Tilbaketrekning metoden bidrar til å hindre sædcellene fra å komme inn i skjeden.

Bruke tilbaketrekking metode for prevensjon krever selvkontroll. Selv da, er tilbaketrekning metoden som vanligvis brukes ikke en spesielt effektiv form for prevensjon. Sperm kan gå inn i skjeden hvis uttaket ikke er riktig timet eller hvis pre-utløsning Væsken inneholder sædceller. Uttaksmetoden tilbyr ikke beskyttelse mot seksuelt overførbare infeksjoner (SOI).

Se også

Hvorfor det er gjort

Tilbaketrekkingen prevensjon for å unngå graviditet har flere fordeler:

  • Det er gratis og lett tilgjengelig
  • Har ingen bivirkninger
  • Krever ikke en passende eller resept

Noen par velger å bruke tilbaketrekning metoden fordi de ikke ønsker å bruke andre prevensjonsmetoder.

Se også

Risiko

Bruke tilbaketrekning metoden for å hindre graviditet ikke utgjør noen direkte risiko, men det gir ikke beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer. Det krever betydelig selvkontroll å avbryte samleie på toppen av spenning og noen par føler at tilbaketrekking forstyrrer seksuell nytelse. Også, kan noen menn har problemer med å forutsi når de vil ejakulere.

Avbrutt samleie (samleie interruptus). Riktig tid tilbaketrekning.
Avbrutt samleie (samleie interruptus). Riktig tid tilbaketrekning.

Så mange som 22 av 100 kvinner som praktiserer tilbaketrekning metoden for ett år vil bli gravid.

Se også

Hva du kan forvente

Slik bruker tilbaketrekning metoden:

  • Riktig tid tilbaketrekning. Når en mann føler han er i ferd med å ejakulere, må han trekke sitt penis fra kvinnens vagina. Sørg for at utløsningen kommer bort fra kvinnens kjønnsorganer.
  • Ta forholdsregler før du har sex igjen. Hvis du planlegger å ha sex igjen innen en kort periode, sørg for at mannen urinerer og renser av tuppen av hans penis først. Dette vil bidra til å fjerne eventuelle gjenværende sæd fra forrige utløsning.

Hvis utløsningen ikke er riktig timet og du er bekymret for graviditet, ta kontakt med helsepersonell om nødprevensjon.

Se også