Diabetes

Blodsukkermåler: hvordan å velge

Mange typer blodsukkermålere er tilgjengelig. Her er hvordan du velger en som passer dine behov og livsstil.

Hvis du har diabetes, har du sannsynligvis trenger en blodsukkermåler - en liten datastyrt enhet - for å måle og vise blodsukkernivået. Trening, mat, medisiner, stress og andre faktorer påvirker blodsukkeret. Ved hjelp av en blodsukkermåler kan hjelpe deg bedre administrere diabetes ved å spore eventuelle svingninger forårsaket av disse faktorene.

Mange typer blodsukkermålere er tilgjengelig, alt fra enkle modeller til mer avanserte målere med flere funksjoner og alternativer. Kostnaden for blodsukkermålere og teststrimler varierer, som kan forsikringsdekning. Studere alle alternativene før du bestemmer hvilken modell du skal kjøpe. Her er hva du skal se etter.

Velge riktig meter

Når du velger et blodsukkerapparat, kan det hjelpe å vite det grunnleggende om hvordan de jobber. Å bruke de fleste blodsukkermålere, må du først sette inn den ene enden av en strimmel inn i enheten. Deretter du stikke en ren fingertupp med en spesiell nål (lansett) slik at du kan tegne en dråpe blod. Du nøye berøre den andre enden av teststrimmelen til blodet og vente på en blodsukker lesing for å vises på skjermen.

Diabetes. Brukervennlighet og vedlikehold.
Diabetes. Brukervennlighet og vedlikehold.

Blodsukkerapparat er vanligvis nøyaktig i hvordan de måler glukose, men de skiller seg i type og antall funksjoner de tilbyr. Her er flere faktorer å vurdere når du velger en blodsukkermåler:

  • Forsikring. Sjekk med ditt forsikringsselskap leverandøren for informasjon om dekningsområder før du kjøper. Noen forsikringsselskaper tilbydere begrense dekningen til spesifikke modeller eller begrense det totale antallet teststrimler tillatt.
  • Kostnader. Meters varierer i pris, så shoppe rundt. Pass på å faktor i kostnadene for teststrimler, spesielt hvis forsikringen ikke betale for dem. Strimlene er den dyreste delen av overvåking fordi de er brukt så ofte. En måler kan være den billigste på markedet, men kan ikke være en god avtale hvis de strimler koste dobbelt så mye. Også individuelt pakket strips tendens til å koste mer, men du kan ikke bruke alle stripene i en container før utløpsdatoen eller innenfor det nødvendige antall dager etter åpning av beholderen. Finne ut hvilken type stripe er mest kostnadseffektive for deg.
  • Brukervennlighet og vedlikehold. Noen meter er enklere å bruke enn andre. Er både apparatet og strimlene behagelig å holde? Kan du enkelt se tallene på skjermen? Hvor lett er det å få blod på stripene? Krever det en liten eller stor dråpe blod? Også noen merker av meter må kodes og andre har ingen koding. Kodenumrene brukes til å kalibrere måleren med strimlene for nøyaktige resultater.
  • Spesielle egenskaper. Spør om funksjonene for å se hva som møter dine behov. For eksempel, noen meter er store med strips som er enklere å håndtere. Noen er kompakte og enklere å bære. Personer med nedsatt syn kan kjøpe en meter med en stor skjerm eller en "snakker" meter som kunngjør resultatene. Fargerike meter som gir en rask avlesning er tilgjengelig for barn. Noen modeller har en bakgrunnsbelysning, noe som er nyttig for nattlige målinger. Andre er produsert for å tåle ekstreme temperaturer, noe som kan være nyttig for folk som tilbringer mye tid utendørs, for eksempel turgåere eller bygningsarbeidere.
  • Informasjon lagring og gjenfinning. Vurdere hvordan meter butikker og henter informasjon. Noen kan spore all informasjon du vanligvis skriver i en logg, slik som tid og dato av en test, resultatet og utviklingen over tid. Noen meter tilbyr muligheten til å laste ned dine blodsukkermålinger til en datamaskin eller mobiltelefonen din, så e testresultatene til legen din.
  • Støtte. Mange meter produsenter inkluderer en gratis nummer på baksiden av måleren eller emballasje som du kan ringe for å få hjelp. Se etter en måler som inneholder klare instruksjoner som demonstrerer den riktige måten å bruke apparatet. Noen produsenter tilbyr brukermanualer på sine nettsider.

Se også

Blodsukkermåler: hvordan å velge

Fremskritt i overvåkingsverktøy

Selv finger stikk fortsatt gullstandarden for blodsukker overvåking, er forskerne utvikle produkter utviklet for å ta "ouch" ut av prosessen. Du kan spørre legen din om disse alternativene.

Enhet Slik fungerer det Hensyn
Alternativt monitor Lar blodprøver fra områder som sannsynligvis er mindre smertefullt enn fingeren din, for eksempel armen, mage eller lår Ikke så nøyaktig som fingertuppen når blodsukkeret stiger eller faller raskt
Kontinuerlig blodsukkermåling Bruker en sensor plassert under huden for å måle blodsukkeret, overfører hver avlesning til en liten opptaksenhet bæres på kroppen din, lyder en alarm hvis blodsukkeret blir for lavt eller for høyt Dyrt, krever sensor byttes hver 3-7 dager avhengig av merke, må sjekke blodsukkeret med en tradisjonell monitor når dosering for insulin eller behandle lavt blodsukker å bekrefte målingene

Infrarød, laserlys og elektrisk dagens teknologi er blant noen av de mulige tilbud i horisonten for ikke-invasiv metoder for å sjekke blodsukkernivået. Imidlertid har ingen ennå blitt godkjent i USA

Hvis du har sett på kostnader, funksjoner og andre hensyn, og er fremdeles usikker på hvilken blodsukkermåler å kjøpe, kontakt lege eller diabetes pedagog for en anbefaling. Han eller hun kan hjelpe deg å sortere ut fordeler og ulemper, og kan svare på spørsmål om tilgjengelige modeller.

Se også