Diabetes

Insulin og vektøkning: holde pounds off

Insulin og vektøkning ofte går hånd i hånd, men vektkontroll er mulig. Hvis du trenger insulinbehandling, her er hvordan å minimere - eller unngå - vektøkning.

Vektøkning er en vanlig bivirkning for folk som tar insulin - et hormon som regulerer opptaket av sukker (glukose) av celler. Men kontrollere vekten din er ikke bare mulig, men også en viktig del av det samlede diabetes forvaltningsplanen.

Koblingen mellom insulin og vektøkning

Diabetes. Være fysisk aktiv.
Diabetes. Være fysisk aktiv.

Når du tar insulin, er glukose stand til å angi dine celler, og glukose nivå i blodet slipp. Dette er den ønskede terapeutiske mål. Men hvis antall kalorier du tar inn og aktivitetsnivået resultere i mer kalorier enn du trenger for å opprettholde en sunn vekt, vil cellene få mer glukose enn de trenger. Glukose som cellene dine ikke bruker akkumulerer som fett.

Vektøkning kan også være relatert til andre komplekse funksjoner av insulin i kroppen relatert til hvordan cellene bruker fett og proteiner.

Se også

Insulin og vektøkning: holde pounds off

Unngå vektøkning mens du tar insulin

Spise sunn mat og bor fysisk aktiv hver dag kan hjelpe deg å unngå uønsket vektøkning. Følgende tips kan hjelpe deg å holde pounds off:

  • Telle kalorier. Spise og drikke færre kalorier hjelper deg å unngå vektøkning. Lager kjøleskapet og pantry med frukt, grønnsaker og helkorn. Plan for hvert måltid for å ha den rette blandingen av stivelse, frukt og grønnsaker, proteiner og fett. Trim din del størrelser, hoppe andre runde og drikke vann i stedet for høy-kalori drikker. Snakk med din lege, sykepleier eller ernæringsfysiolog om måltid-planlegging strategier og ressurser.
  • Ikke hopp over måltider. Ikke prøv å kutte kalorier ved å hoppe over måltider. Når du hopper over et måltid, er kroppen din mindre effektiv ved hjelp av energi, og du er mer sannsynlig å gjøre dårlig kosthold valg ved neste måltid fordi du er for sulten. Skipping måltider fører også til store svingninger i blodsukkernivået. Tre beskjedne måltider om dagen med sunn snacks i mellom kan føre til bedre kontroll av vekt og blodsukker nivåer.
  • Være fysisk aktiv. Fysisk aktivitet forbrenner kalorier. En rimelig mål for de fleste voksne er minimum 150 minutter i uka med moderat intens aerobic aktivitet - som gåing, sykling, vann aerobic, dans eller hagearbeid - pluss muskel-styrke øvelser minst to ganger i uken. Snakk med legen din om aktiviteter og øvelser som passer for deg.
  • Spør legen din om andre diabetes medisiner Noen diabetes medisiner som bidrar til å regulere blodsukkernivået -. Inkludert metformin (Fortamet, Glucophage, andre), exenatid (Byetta), liraglutidantistoffer (Victoza) og pramlintide (Symlin) - kan fremme vekttap og lar deg å redusere insulindosen. Spør legen din om disse eller andre medisiner ville være en passende del av din diabetes behandling plan.
  • Ta insulin bare som anvist. Ikke hopp eller forminske insulindoser å avverge vektøkning. Selv om du kan kaste pounds hvis du tar mindre insulin enn foreskrevet, risikoen er alvorlig. Uten nok insulin, vil blodsukkeret stige - og så vil risikoen for diabetes komplikasjoner.

Se også