Erektil dysfunksjon

Erektil dysfunksjon og diabetes: ta kontroll i dag

Erektil dysfunksjon er et vanlig problem for menn som har diabetes - men det er ikke uunngåelig. Tenk forebyggende strategier, behandlingsalternativer og mer.

Erektil dysfunksjon - manglende evne til å få eller beholde en ereksjon fast nok for sex - er vanlig hos menn som har diabetes. Det kan stamme fra problemer som skyldes dårlig langsiktig blodsukkerkontroll, som skader nerver og blodårer. Erektil dysfunksjon kan også være knyttet til andre forhold vanlige hos menn med diabetes, for eksempel høyt blodtrykk og koronarsykdom.

Å ha erektil dysfunksjon kan være en skikkelig utfordring og kan la deg og din partner følelsen frustrert og motløs. Iverksette tiltak for å takle erektil dysfunksjon - og få sexlivet tilbake på sporet.

Snakk med en ekspert

Mange menn kvier seg for å ta opp erektil dysfunksjon med sin lege. Men ikke la forlegenhet holde deg fra å få hjelp. En liten samtale kan gjøre en stor forskjell. Her er hva du skal gjøre:

 • Fortell legen din hva som skjer. Legen vil vurdere underliggende årsakene til erektil dysfunksjon, og kan gi deg informasjon om medisiner og andre erektil dysfunksjon behandlinger. Finn ut alternativene.
 • Spør hva du må gjøre for å kontrollere diabetes. Nøye blodsukkerkontroll kan hindre nerve og blodkar skader som kan føre til erektil dysfunksjon. Spør legen din om du tar de riktige skritt for å håndtere din diabetes.
 • Spør om andre helseproblemer. Det er vanlig at menn med diabetes å ha andre kroniske tilstander som kan forårsake eller forverre erektil dysfunksjon. Arbeid med legen din for å sikre at du adressere disse andre helseproblemer.
 • Sjekk dine medisiner. Spør legen din hvis du tar noen medisiner som kan forverre dine ereksjonsproblemer, for eksempel legemidler som brukes til å behandle depresjon eller høyt blodtrykk. Å gjøre en endring i medisiner kan hjelpe.
 • Søke rådgivning. Angst og stress kan forverre erektil dysfunksjon. En psykolog eller annen mental helsepersonell kan hjelpe deg å finne måter å lette stress nivå.

Se også

Erektil dysfunksjon og diabetes: ta kontroll i dag

Vurdere behandlingstilbud

Et antall av erektil dysfunksjon behandlinger er tilgjengelige. Spør legen din om en av disse kan være et godt valg for deg:

 • Oral medisiner. Erektil dysfunksjon medisiner inkluderer sildenafil (Viagra, Revatio), tadalafil (Cialis, Adcirca) eller vardenafil (Levitra, Staxyn). Disse pillene kan lette blodstrømmen til penis, noe som gjør det lettere å få og beholde en ereksjon. Sjekk med legen din for å se om en av disse medikamentene er et trygt valg for deg.
 • Andre medisiner. Hvis piller er ikke et godt alternativ for deg, kan legen anbefale en liten stikkpille du setter inn i tuppen av penis før sex. En annen mulighet er medisiner du injiserer inn i bunnen av penis. Som oral medisiner, disse stoffene øke blodstrømmen som hjelper deg å få og opprettholde en ereksjon.
 • Vakuum-innsnevring enhet. Hvis medisiner ikke er effektive, kan du prøve en penis vakuum-innsnevring enhet. Også kalt en penis pumpe eller en vakuumpumpe, er denne enheten et hult rør du setter over penis. Den bruker en pumpe til å trekke blod inn i penis for å lage en ereksjon. Denne hånd-eller batteridrevet enhet er enkel å betjene og har en lav risiko for problemer. Hvis et vakuum-innsnevring enheten er en god behandling valg for deg, kan legen anbefale eller foreskrive en bestemt modell. På den måten kan du være sikker på at den er godkjent av Food and Drug Administration, passer dine behov og er laget av en anerkjent produsent. Vakuum-innsnevring enheter tilgjengelig i magasiner og sex-annonser kan ikke være sikker eller effektiv.
 • Penis implantater. I tilfeller der medisiner eller en penis pumpe ikke vil fungere, kan en kirurgisk penis implantat være et alternativ. Semirigid eller oppblåsbar penis implantater er en trygg og effektiv behandling for mange menn med erektil dysfunksjon.

Gjøre gode valg av livsstil

Ikke undervurder forskjellen noen få endringer kan gjøre. Prøv disse metodene for å forbedre erektil dysfunksjon og din generelle helse:

 • Slutte å røyke. Tobakksbruk, inkludert røyking, begrenser blodkar, noe som kan føre til eller forverre erektil dysfunksjon. Røyking kan også redusere nivåene av den kjemiske nitrogenoksid, som signaliserer kroppen din til å tillate blodtilførselen til penis. Hvis du har prøvd å slutte på egen hånd, men kunne ikke, ikke gi opp - be om hjelp. Det finnes en rekke strategier for å hjelpe deg å slutte, inkludert medisiner.
 • Begrense hvor mye alkohol du drikker drikker for mye alkohol -. Mer enn to drinker om dagen - kan skade blodårer og forverre erektil dysfunksjon.
 • Redusere stress nivå. Stress kan redusere din ereksjon. For å holde stresset under kontroll, evaluere og prioritere dine oppgaver. Sette realistiske forventninger til deg selv og be om hjelp når du trenger det. Prøv avspenningsteknikker som meditasjon eller yoga.
 • Får regelmessig mosjon. Regelmessig trening kan øke blodgjennomstrømningen, forbedre humøret og energinivået, og redusere stress. Hvis du ikke har trent på en stund, start med noe enkelt, som en daglig spasertur.
 • Bekjempe tretthet. Hvis du er godt uthvilt, du er mindre sannsynlig å slite med erektil dysfunksjon. Pass på at du ikke overdrive det og at du får nok søvn.

Se også