Fitness

Funksjonell fitness trening: er det riktig for deg?

Funksjonell fitness øvelser trene musklene dine til å hjelpe deg å gjøre dagligdagse aktiviteter sikkert og effektivt. Finn ut mer om funksjonell fitness øvelser - og hva de kan gjøre for deg.

Bor du å trene? Med mindre du er en elite idrettsutøver, har du sannsynligvis svarte nei på det spørsmålet. De fleste, faktisk, ville si at de trener for å forbedre sin livskvalitet.

Og det er fokus på funksjonell fitness. Funksjonell fitness øvelser er laget for å trene og utvikle dine muskler til å gjøre det enklere og tryggere å utføre daglige aktiviteter, som å bære dagligvarer eller spille et spill av basketball med barna.

Hva er funksjonell fitness trening?

Funksjonell fitness øvelser trene musklene til å jobbe sammen og forberede dem for daglige oppgaver ved å simulere vanlige bevegelser du kan gjøre hjemme, på jobb eller i sport. Mens du bruker forskjellige muskler i øvre og nedre kroppen samtidig, utøver funksjonell fitness også understreke kjernen stabilitet. For eksempel er en knebøy å bicep curl en funksjonell øvelse fordi det trener de musklene som brukes når du plukker opp en gjenstand fra gulvet eller et bord. Ved å trene musklene til å jobbe slik de gjør i dagligdagse oppgaver, forberede deg kroppen din til å gjøre det bra i en rekke vanlige situasjoner.

Funksjonell fitness øvelser kan gjøres hjemme eller på treningsstudio. Treningssentre kan tilby funksjonelle treningstimer eller innlemme funksjonell trening i boot camp eller andre typer klasser. Trening verktøy, for eksempel fitness baller, vannkoker bjeller og vekter, er ofte brukt i funksjonell fitness trening.

Hva er fordelene med funksjonell fitness trening?

Funksjonelle øvelser pleier å være multijoint, multimuscle øvelser. I stedet for bare å flytte albuene, for eksempel kan en funksjonell trening involvere albuer, skuldre, rygg, hofter, knær og ankler. Denne type trening, riktig brukt, kan gjøre dagligdagse aktiviteter lettere, redusere risikoen for skade og forbedre din livskvalitet.

Se også

Funksjonell fitness trening: er det riktig for deg?

Hva er eksempler på funksjonelle fitness øvelser?

Funksjonell fitness øvelser bruker flere ledd og muskler på en gang for å trene hele kroppen. Eksempler på dette er:

  • Multidirectional lunges
  • Krangel til bicep curl
  • Step-ups med vekter

Multidirectional lunges forberede kroppen din for felles aktiviteter, som for eksempel støvsuging og yardwork. For å gjøre et utfall, holde deg det ene beinet på plass og gå ut med det andre benet - til foran, bak eller på siden - helt til kneet når en 90-graders vinkel og den bakre kneet er parallell med gulvet.

Knebøy til biceps curl bruker vekter og etterligner virkningen av løfte en skittentøyskurv, laptop bag eller små barn fra gulvet. For å gjøre en knebøy til biceps curl, starter du med føttene om skulder bredde hverandre, ryggraden rett og kjernen stabil. Holde manualer på din side, sakte bøye gjennom hofter, knær og ankler til knærne nå en 90-graders vinkel. Som du sakte tilbake til startposisjon, slår håndflatene mot taket, bøy armene og krølle manualer i mot skuldrene.

Er funksjonelle fitness øvelser for alle?

Hvis du er over 40 år, ikke har trent på en stund eller har helseproblemer, er det en god idé å sjekke med legen din før du starter et nytt treningsprogram. Likeledes bør kvinner som er gravide sjekke med sine leger.

Fitness. Funksjonell fitness trening: er det riktig for deg?
Fitness. Funksjonell fitness trening: er det riktig for deg?

Det er også en god idé å starte med øvelser som bruker bare din egen kroppsvekt for motstand. Etter hvert som du blir sprekere og er klar for mer av en utfordring, kan du legge til mer motstand i form av vekter, motstand tubing eller utfører bevegelser i vannet.

Funksjonell fitness payoff

Når du legger til mer funksjonelle øvelser til treningen, bør du se forbedringer i din evne til å utføre dine daglige aktiviteter, og dermed i din livskvalitet. Det er litt av en avkastning på øvelsen investering.

Se også