Forbrukernes helse

Pet terapi: menneskets beste venn som healer

Dyreassistert terapi kan hjelpe healing og redusere depresjon og tretthet.

Er medisin går i hundene? Ja, men på en god måte. Pet terapi er å få fans i helsevesenet og utover. Finn ut hva som ligger bak denne voksende trenden.

Hva er kjæledyr terapi?

Pet terapi er et vidt begrep som omfatter dyreassistert terapi og andre dyre-assistert aktiviteter. Dyreassistert terapi er et voksende felt som bruker hunder eller andre dyr for å hjelpe folk komme seg fra eller bedre takle helseproblemer, for eksempel hjertesykdommer, kreft og psykiske lidelser.

Animal-assistert aktiviteter, derimot, har en mer generell formål, for eksempel å gi trøst og glede for sykehjemsbeboere.

Hvordan dyreassistert terapi arbeid?

Tenk deg at du er på sykehuset. Legen nevner sykehusets dyreassistert terapi program og spør om du vil være interessert. Du sier ja, og legen arrangerer for noen til å fortelle deg mer om programmet. Kort tid etter at en assistanse hunden og dens handler besøke sykehuset. De holder i 10 eller 15 minutter. Du er invitert til å klappe hunden og be handler spørsmålene.

Etter besøket, skjønner du at du smiler. Og du føler deg litt mindre sliten og litt mer optimistisk. Du kan ikke vente med å fortelle familien din om det sjarmerende hund. Faktisk, er du allerede ser frem til hundens neste besøk.

Se også

Pet terapi: menneskets beste venn som healer

Hvem kan ha nytte dyreassistert terapi?

Dyreassistert terapi kan redusere smerte, angst, depresjon og tretthet hos personer med en rekke helseproblemer:

  • Barn som har tannbehandling
  • Folk som får kreftbehandling
  • Folk i langsiktig omsorg fasiliteter
  • Folk innlagt på sykehus med kronisk hjertesvikt
  • Veteraner med post-traumatisk stress lidelse

Og det er ikke bare den syke personen som høster fordelene. Familiemedlemmer og venner som sitter i på dyr besøk sier de føler seg bedre, også.

Pet terapi blir også brukt i nonmedical innstillinger, for eksempel universiteter og samfunnet programmer, for å hjelpe folk takle angst og stress.

Har kjæledyr terapi har risiko?

Den største bekymringen, særlig i sykehus, er sikkerhet og sanitære forhold. De fleste sykehus og andre fasiliteter som bruker pet terapi har strenge regler for å sikre at dyrene er rene, vaksinert, godt trent og vist for passende oppførsel.

Forbrukernes helse. Pet terapi: menneskets beste venn som healer.
Forbrukernes helse. Pet terapi: menneskets beste venn som healer.

Det er også viktig å merke Centers for Disease Control and Prevention har aldri mottatt en rapport om smitte fra dyreassistert terapi.

Dyreassistert terapi i aksjon

Jack, kjent som Dr. Jack av sine kolleger, er en miniatyr pinscher og det første anlegget-baserte assistanse hund (service hunden) å bli med medisinsk team i Rochester, Minnesota Et fullt akkreditert tjeneste hund, har Jack jobbet ved universitetet siden 2002.

Jack tilbringer tid med pasienter å hjelpe dem til å arbeide mot sine utvinning mål. For eksempel, jobbet Jack og hans trener med en fem år gammel jente utvinne fra spinal kirurgi. Jack hjalp henne lære hvordan å gå, ta et skritt bakover hver gang hun tok et skritt fremover. Hun ga også Jack en "sjekk" hver morgen, som bidro til å holde henne i bevegelse. Til slutt tok hun Jack turer med hjelp av en rullator.

I tillegg til Jack, mer enn et dusin sertifiserte terapi hunder er en del av medisinsk sin Omsorg hjørnetennene program. De gjør regelmessige besøk på ulike sykehusavdelinger og selv gjøre spesielle besøk på forespørsel.

Se også