Hjertearytmier

Automatisert eksterne defibrillatorer: trenger du en AED?

En AED kan redde livet ditt i løpet av hjertestans. Veie fordeler og ulemper for å se om du bør få en.

Hvis du noen gang har sett medisinske programmer på TV, har du sannsynligvis sett folk på randen av døden sjokkert tilbake til livet av en lege som roper "klar", deretter leverer en eller flere støt av elektrisitet til brystet.

Denne typen prosedyren kan gjøres i ditt eget hjem med en automatisert ekstern defibrillator (AED). Men antiepileptika er ikke for alle. En AED vil ikke gjenopplive deg hvis du ikke har bestemt type hjerterytmen problem at en AED kan korrigere. Og i noen tilfeller kan andre akuttmedisinske prosedyrer, for eksempel hjerte-og lungeredning (HLR), være like sannsynlig å redde livet som støt fra en AED.

Hjem antiepileptika er tilgjengelige uten resept. Spørsmålet er om en automatisert ekstern defibrillator kan være nyttig for deg. Vurdere fordeler og ulemper med å eie en AED. Så du og din lege kan avgjøre om det er verdt å kjøpe enheten for hjemmebruk.

Når ville du trenger å bruke en AED?

Hjertestans oppstår når hjertets elektriske aktivitet blir forstyrret og hjerterytme blir farlig fort (ventrikkeltakykardi) eller kaotiske (ventrikkelflimmer). På grunn av dette kaotisk, ofte uregelmessig hjerterytme (arytmi), stopper hjertet slo effektivt og kan ikke tilstrekkelig pumpe blod.

Under hjertestans, hjernen og andre vitale organer raskt bli sultet av blod og livreddende oksygen og næringsstoffer det bærer. Hvis du overlever, kan du ha permanent skade på hjernen og andre organer. Jo før ditt hjerte rytme er gjenopprettet det bedre, siden hvert minutt er viktig å bestemme din sjanse til å overleve og hvor mye skade du måtte ha.

Hjerte-lungeredning (HLR) er et viktig steg i livreddende prosessen og kan holde litt blod strømmer til hjertet og hjernen for en kort tid. Men ofte bare defibrillering kan gjenopprette hjertets normale rytme og til slutt redde livet ditt. Dette gjelder spesielt hvis du opplever en type unormal hjerterytme kalles ventrikkelflimmer.

Hvis du opplever ventrikkelflimmer og en AED er på hånden, kan en tilskuer ta tak i det og enkelt koble den til brystet for å sjekke hjerterytmen din. Hvis hjerterytmen kan behandles med et elektrisk støt, sender AED automatisk en elektrisk strøm til hjertemuskelen. At støt kan tilbakestille hjerte i en normal rytme, muligens redde livet ditt. Hvis du bruker en AED på noen, er det likevel viktig at du ringe 911 eller din lokale legevakt først, for å få hjelp på veien. Husk å begynne med HLR før du slår på apparatet og start HLR igjen etter sjokket hvis HLR er fortsatt nødvendig.

Hvis du bruker en AED på noen, er det likevel viktig at du ringe 911 eller din lokale legevakt for å få hjelp på veien før du begynner å bruke hjertestarteren.

The Food and Drug Administration (FDA) har godkjent en over-the-counter AED for hjemmebruk. Fordi det er over-the-counter, trenger du ikke trenger resept for å kjøpe den. Den eneste automatisert ekstern defibrillator godkjent for hjemmebruk uten resept er Philips HeartStart Hjem Defibrillator. HeartStart AED kan brukes på barn så unge som åtte som veier minst 55 pounds.

Putting antiepileptika der du trenger dem mest

I tillegg til å være utført av politiet og ambulanse mannskaper, hjertestartere er nå allment tilgjengelig i mange offentlige steder, inkludert kjøpesentre, kontorbygg, idrettsanlegg, golfbaner, cruiseskip, skoler, kasinoer, flyplasser og fly.

Problemet er imidlertid at mange hjertestans skjer i private hjem. Med en automatisert ekstern defibrillator i hjemmet ditt, vil du ikke miste dyrebare minutter venter på redningsarbeidere å komme med en AED.

Tilhengere av i hjemmet antiepileptika si å sette dem der de trengs mest vil redde tusenvis av liv hvert år. Hvis du kollapse av hjertestans, kan et familiemedlem eller en venn raskt fange ditt hjem AED, sende et støt av elektrisitet til hjertet og i teorien redde livet ditt.

Men kritikere hevder det er ingen pålitelig bevis for at hjem defibrillatorer faktisk redde flere liv. Kritikerne frykter også at folk ikke vil kalle for akuttmedisinske tjenester i det hele tatt eller raskt nok, at de ikke vil opprettholde sin AED riktig, eller at de glemmer hvor den er holdt.

Se også

Automatisert eksterne defibrillatorer: trenger du en AED?

Hvordan antiepileptika jobber

Hjertearytmier. Din risiko for plutselig hjertedød.
Hjertearytmier. Din risiko for plutselig hjertedød.

En AED er en enhet som kan festes til brystet. Det sanser ditt hjerte rytme under hjertestans og, i noen tilfeller leverer et elektrisk støt for å få hjertet til å slå igjen.

Hjemmet AED kommer med en kort instruksjonsvideo trening video som viser hvordan å bruke og vedlikeholde enheten. Du bør se videoen når du kjøper enheten, og med jevne mellomrom gjennomgå video å friske opp hukommelsen om hvordan du bruker enheten.

I en nødsituasjon, gjør automatisert ekstern defibrillator hovedsak de beslutninger. Det gir trinn-for-trinn-tale instruksjoner for å lede en bruker gjennom defibrillering prosessen. Den forklarer hvordan kontrollere pust og puls og hvordan du skal plassere elektrodene på pasientens bryst.

Når putene er på plass, måler AED automatisk personens hjerterytme og avgjør om et støt er nødvendig. Hvis det er, forteller maskinen for en bruker å stå tilbake og instruerer brukeren til å trykke på en knapp for å levere sjokk. Det vil også veilede brukerne gjennom HLR. Prosessen kan gjentas etter behov, til redningsmannskapene ta over.

Avgjøre om en AED er riktig for ditt hjem

Å ha et hjem AED er ikke riktig for alle. Et hjem AED vil levere et sjokk hvis en persons hjerte har stoppet på grunn av et bestemt hjerte rytme problem. Det er også mulig at en person som bruker en AED ikke kan bruke enheten riktig under stressende omstendigheter for å gi omsorg til en person som er i hjertestans.

Men for noen mennesker som har en høy risiko for hjertestans, har en AED kan gi fred i sinnet og kan bidra til å redde et liv. Det er ingen spesifikk liste over kriterier for å avgjøre om en automatisert ekstern defibrillator ville være passende for ditt hjem. Men her er noen ting å huske på når du vurderer om du skal kjøpe en automatisert ekstern defibrillator:

 • Din risiko for plutselig hjertedød. Legen din kan hjelpe deg å forstå hvis du har en tilstand som kan sette deg høyere risiko for hjertestans eller hvis du fører en livsstil som kan føre til hjerteproblemer. I de fleste som har høy risiko for plutselig hjertedød, vil leger anbefale en enhet som kalles en implanterbar defibrillator (ICD) snarere enn en AED. Husk at antiepileptika fungerer bare for hjertestans som involverer bestemte typer hjerteflimmer. Det vil ikke gjenopplive alle i hjertestans. Og med visse typer hjertesykdom, kan det hende du trenger en defibrillator som faktisk implantert i brystet i stedet for en ekstern enhet for nødhjelp.
 • Dine boformer Hvis du bor alene, vil en AED være til liten nytte hvis du har hjertestans -. Det ikke vil være noen å bruke maskinen på deg.
 • Din fysiske evner. Du eller et familiemedlem må ha fleksibilitet og styrke til å sitte eller sitte på huk på gulvet, bruke enheten, og få opp igjen.
 • Dine kostnader. Hjem antiepileptika kan være dyrt. Helseforsikring ikke generelt plukke opp kategorien.
 • Din generelle helse og filosofi. Hvis du har en rekke medisinske problemer, en terminal sykdom eller et meget svakt hjerte som ikke har respondert på behandlingen, kan du bestemme at du ikke ønsker å bli gjenopplivet av plutselig hjertedød.

Tips for riktig bruk og vedlikehold av AED

Hvis du bestemmer deg for å få en AED for hjemmet ditt, sørg for at du lærer hvordan du bruker den og vedlikeholde den ordentlig. Hvis du ikke gjør det, vil en AED være til liten nytte i en nødsituasjon.

Her er noen tips for å opprettholde ditt hjem AED:

 • Ikke stol bare på veiledende materiale som følger med hjertestarteren. Meld deg selv og dine familiemedlemmer i et fellesskap utdanning klasse, for eksempel klasser tilbys av det europeiske Røde Kors, for å lære hvordan du bruker automatisert ekstern defibrillator riktig. Dette vil også tillate deg å komme til unnsetning hvis noen har hjertestans på et offentlig sted, og det er en AED nærheten.
 • Ta AED til legens kontor. Det kan være nyttig å demonstrere hvordan du og din familie vil bruke det, for å sørge for at du bruker den riktig.
 • Har en familie praksis kjøring ved å bruke hjertestarteren som du ville gjort i en reell nødssituasjon. Husk, fungerer AED bare på visse typer hjertestans. Vet hva du må gjøre hvis AED indikerer et sjokk ikke er nødvendig, men personen fortsatt ikke svarer.
 • Gjennomgå AED instruksjoner. Forfriskende hukommelsen hver tre til seks måneder kan hjelpe deg å huske hvordan du bruker AED i en nødssituasjon.
 • Oppbevar AED på et lett tilgjengelig sted. Kontroller at alle familiemedlemmer vet hvor den er.
 • Hold AED vedlikeholdes riktig, inkludert installasjon av nye batterier etter behov.
 • Lære HLR. Ta et kurs for å lære tegn for hjertestans, hvordan og når man skal tilkalle innsatspersonell, og hvordan du utfører HLR.
 • Kjøp riktig AED for deg. Noen antiepileptika er ikke ment for hjemmebruk, men heller for redningsmannskapene, eller for installasjon på offentlige steder. Ikke bli lurt av skruppelløse nettsteder eller andre selgere som tilbyr antiepileptika som ikke er beregnet for hjemmebruk.

Antiepileptika tilbyr en måte å redde noens liv, kanskje din egen. Men de kan ikke være egnet for alle hjem. Før du kjøper en, snakk med legen din og gjøre litt research. Og ikke glem å lære det grunnleggende, som HLR.

Se også