Kneoperasjon

Definisjon

Kneprotese - også kjent som kneet protesekirurgi (Arth-rad-plas-tee) - kan bidra til å lindre smerte og gjenopprette funksjon i alvorlig syke kneledd. Under kneoperasjon, skjærer en kirurg unna ødelagt bein og brusk fra lårbeinet, shinbone og kneskål og erstatter den med en kunstig felles laget av metall legeringer, høy grad av plast og polymerer.

De første kunstige knær var litt mer enn råolje hengsler. Nå kan du og legen din velge fra et bredt utvalg av design som tar hensyn til din alder, vekt, aktivitetsnivå og generell helse. Mest kneoperasjon leddene forsøke å gjenskape kneet naturlige evne til å rulle og gli så den bøyer.

Se også

Hvorfor det er gjort

Den vanligste årsaken til kneprotesekirurgi er å reparere leddskader forårsaket av artrose eller reumatoid artritt. Folk som trenger kneprotesekirurgi vanligvis har problemer med å vandre, gå i trapper, og komme inn og ut av stolene. De kan også oppleve moderat eller alvorlig knesmerter i ro.

Se også

Risiko

Som med alle kirurgi, bærer kneprotesekirurgi risikoer, herunder:

 • Infeksjon
 • Blodpropp i beinet vene eller lungene
 • Hjerteinfarkt
 • Stroke
 • Nerveskader

Tegn på infeksjon
Selv om risikoen for smitte er lav, varsle lege umiddelbart dersom du merker:

 • Feber over 100 F (37.8 C)
 • Risting frysninger
 • Drenering fra operasjonsstedet
 • Økende rødhet, ømhet, hevelse og smerter i kneet

En infisert kneoperasjon krever vanligvis kirurgi for å fjerne kunstige deler og antibiotika for å drepe bakterier. Etter at infeksjonen er fjernet, er en annen operasjon utføres for å installere et nytt kne. Sjansene dine for en god eller utmerket resultat som reduserer smerte og bedrer funksjon nedgang med hver ytterligere kirurgi.

Kneoperasjon. Definisjon.
Kneoperasjon. Definisjon.

Kunstige knær kan slites ut
En annen risiko for kneprotesekirurgi er svikt i det kunstige leddet. Utsatt for daglig stress, selv den sterkeste metall og plastdeler etterhvert bli oppbrukt. Du er på en større risiko for felles svikt hvis du legger mer belastning på leddet med high-impact aktiviteter eller overdreven vekt.

Se også

Hvordan du forbereder

En ortopedisk kirurg utfører kneoperasjon prosedyrer. Før prosedyren, tar kirurgen din medisinske historie og utfører en fysisk undersøkelse for å vurdere kneet utvalg av bevegelse, stabilitet og styrke. X-stråler kan bidra til å bestemme omfanget av kneet skader.

Kneprotese krever anestesi å gjøre deg komfortabel under operasjonen. Ditt innspill og personlige preferanser hjelpe laget avgjøre om du vil bruke narkose, noe som gjør deg bevisstløs under operasjonen, eller spinal eller epidural anestesi, hvor du er våken, men kan ikke føle noe smerte fra midjen ned.

Din lege eller anestesilege kan råde deg til å slutte å ta visse medisiner og kosttilskudd før operasjonen. Du vil sannsynligvis bli bedt om å ikke spise noe etter midnatt før operasjonen.

Planlegge for utvinning din etter operasjonen
For flere uker etter inngrepet, kan du trenge hjelp av krykker eller rullator. Gjør forhånd ordninger for transport hjem fra sykehuset og hjelpe til med daglige gjøremål som matlaging, bading og gjøre vaskeri. Hvis du bor alene, kan kirurgens personalet foreslå en midlertidig vaktmester.

For å gjøre hjemmet ditt tryggere og enklere å navigere under utvinning, vurdere å gjøre følgende forbedringer:

 • Lag et totalt boareal på én etasje siden trapper kan være vanskelig.
 • Installer sikkerhet barer eller en sikker rekkverk i dusjen eller badekaret.
 • Sikre rekkverk langs dine trapper.
 • Oppnå en stabil stol med en fast sittepute og rygg, og en fotskammel for å heve beinet.
 • Arrangere et toalett-sete riser med armene hvis du har et lavt toalett.
 • Prøv en stabil benk eller stol for dusjen.
 • Fjern alle løse tepper og ledninger.

Se også

Hva du kan forvente

Under kneprotesekirurgi
Under prosedyren, er kneet i en bøyd stilling, slik at alle overflater av skjøten er fullt eksponert. Etter å ha gjort et snitt ca 6 til 10 inches (15 til 25 cm) i lengde, flytter kirurg side din kneskål og kutter vekk de skadede felles flater.

Etter felles flater er forberedt, legger kirurgen setter inn og bitene av det kunstige leddet. Før du lukker snittet, roterer han eller hun bøyer og kneet, testing og balansering den for å sikre at den fungerer som den skal. Forvent kneprotesekirurgi til siste ca to timer.

Etter kneprotesekirurgi
Etter operasjonen, du hjul til et hvilerom for én til to timer. Du deretter flyttet til sykehuset, der du vanligvis bo for et par dager før du går hjem. Du kan føle noen smerte, men medisiner foreskrevet av legen din bør bidra til å kontrollere det.

Under sykehusoppholdet, blir du oppfordret til å bevege foten og ankelen, noe som øker blodtilførselen til musklene og bidrar til å hindre hevelse og blodpropp. Du må kanskje få blodfortynnende og slitasje støtte slange eller komprimering støvler til ytterligere å beskytte mot hevelse og blodpropp.

Dagen etter operasjonen, viser en fysioterapeut du hvordan du kan utøve din nye kneet. I løpet av de første ukene etter operasjonen, er det mer sannsynlig å oppleve en god bedring hvis du følger alle dine kirurgens instruksjoner vedrørende sårbehandling, kosthold og mosjon. Din fysiske aktivitet program må omfatte:

 • Et gradert walking program - første innendørs, deretter utendørs - å gradvis øke mobiliteten
 • Sakte gjenoppta andre normale husholdningenes aktiviteter, herunder gå opp og ned trapper
 • Kne-styrkeøvelser du har lært fra sykehuset fysioterapeut, fremført flere ganger om dagen

Se også

Resultater

De fleste som har en kneoperasjon opplever betydelig smertelindring, økt mobilitet og en bedre generell livskvalitet. Snakk med legen din om hva du kan forvente fra kneprotesekirurgi.

Fire til seks uker etter kneprotesekirurgi, du vanligvis kan gjenoppta mest normale daglige aktiviteter som shopping og lys rengjøring. Kjøring er også tilgjengelig i rundt fire uker hvis du kan bøye kneet langt nok til å sitte i en bil og du har nok muskler kontroll til riktig å bruke bremsene og gasspedalen.

Etter at du har gjenopprettet, kan du nyte et utvalg av lav-impact aktiviteter, som å gå, svømming, golf eller sykling. Men du bør unngå høyere effekt aktiviteter - som for eksempel jogging, ski, tennis, og idretter som involverer kontakt eller hopping. Snakk med legen din om dine begrensninger.

Se også