Krakk DNA test

Definisjon

En krakk DNA-test er en ny tilnærming for tykktarmskreft screening. En krakk DNA test er utviklet for å identifisere gjenkjennelige DNA endringer (DNA-markører) i celler som stadig kaster fra slimhinnen i tykktarmen gjennom avføring. Disse markørene er forbundet med overflaten av cellene av forstadier polypper og kreftsvulster. Fordi slimhinnen i tykktarmen er alltid Shedding celler, inkludert celler fra overflaten av polypper og svulster, disse markørene er tilgjengelig i avføringen. En krakk DNA-test kan identifisere flere av disse markørene, som indikerer tilstedeværelse av forstadier polypper eller tykktarmskreft.

Fordi DNA-forandringer kan variere mellom tykktarm kreft, avføring DNA-tester vanligvis målrette flere markører for å oppnå høy deteksjon priser. Også fordi DNA markører kan være til stede i bare spormengder i avføring, er svært følsomme laboratoriemetoder nødvendig. Krakk DNA-testing har vist seg å være mer effektive enn fekal okkult blodprøver oppdage tykktarmskreft og forstadier polypper. De nye avføring DNA-tester viser høye deteksjon priser på tidlig stadium tykktarmskreft. I motsetning til andre ikke-invasive tester, de nye krakk DNA-tester også kan oppdage forstadier polypper.

Krakk DNA test. Falskt negativt resultat.
Krakk DNA test. Falskt negativt resultat.

En krakk DNA test er tilgjengelig for øyeblikket, men det har ikke blitt godkjent av Food and Drug Administration (FDA). Neste generasjons avføring DNA-tester som har mye bedre deteksjon priser er under avsluttende klinisk validering i en multisenter studie av FDA.

Metoden for screening for tykktarmskreft ved hjelp av avføring DNA-testing har blitt godkjent av det europeiske Cancer Society, den amerikanske Multi-Society Task Force on tykktarmskreft og European College of radiologi, men ikke av US Preventive Services Task Force.

Se også

Hvorfor det er gjort

Krakken DNA-test er en screening test for tykktarmskreft og forstadier polypper.

Se også

Hvordan du forbereder

Krakk DNA-testing krever litt forberedelse. Du kan spise og drikke normalt før testen og fortsette din nåværende medisiner. Det er heller ingen behov for å rense ut (tom) kolon forhånd.

Se også

Hva du kan forvente

Krakken DNA test som er tilgjengelig for øyeblikket ikke er godkjent av FDA, men det kan være foreskrevet av en lege under spesielle regler. Du vil motta krakk DNA test kit for å samle inn og sende inn ditt avføringsprøve på legens kontor eller per post hvis du bestiller det på nettet. Settet inneholder en beholder som festes til toalettet. Etter at du samle avføringsprøve, du enten returnere settet med legen din eller sende den til laboratoriet. Testen krever bare én prøve.

Ulike metoder for å forbedre den enkle avføring innsamling og prøvetaking er under evaluering. Krakken DNA test kan gjentas hver 2-5 år, men mer forskning må gjøres for å fastslå den optimale intervallet for testing. I tillegg Medicare øyeblikket ikke dekker testen, men noen private forsikringsselskaper gjør.

Se også

Resultater

Legen vil vurdere resultatene av avføring DNA test og deretter dele resultatene med dere.

  • Negativt resultat. En test regnes som negativ hvis DNA-markører som er felles for tykktarm kreft eller forstadier polypper ikke finnes i avføringen.
  • Positivt resultat. En test er positiv hvis DNA-markører som er felles for tykktarm kreft eller forstadier polypper er funnet i avføringsprøve. Ytterligere evaluering - vanligvis koloskopi - ville bli anbefalt å avgjøre om du har kreft eller forstadier til endringer i tykktarmen eller andre deler av fordøyelsessystemet.
  • Falskt negativt resultat Et falskt negativt resultat -. Et negativt testresultat når kreft er til stede - kan oppstå hvis tykktarm kreft eller polypper ikke havna DNA-markører målrettet av avføring DNA-test, eller hvis markører er tilstede i svært små mengder. Mens neste generasjons avføring DNA-test metoder synes å være i stand til å oppdage de fleste tykktarm kreft og forstadier polypper, er videre studier for å finne ut hva frekvensen av falske negative resultater vil bli.
  • Falskt positivt resultat Et falskt positivt resultat -. En positiv test for kreft når ingen kreft er til stede - kan forekomme i ca 5 til 10 prosent av personer screenet. Falske positiver kan skyldes tilstedeværelse av svulster ovenfor i tykktarmen eller til et problem med testen. Når avføringen DNA-resultatet er positivt, men en oppfølging koloskopi er normalt, kan legen anbefale videre observasjon med en annen krakk DNA test, evaluering av øvre mage-tarmkanalen, en gjentakelse koloskopi eller en kombinasjon av disse. Forskning er gjort for å avklare den beste måten å håndtere falske positive resultater.

Se også