Kvinners helse

Kegel øvelser: En how-to guide for kvinner

Kegel øvelser kan hjelpe deg å forebygge eller kontrollere urininkontinens og andre bekkenbunnen problemer. Her er en steg-for-steg guide til å gjøre Kegel øvelser riktig.

Kegel øvelser styrke bekkenbunnsmuskulaturen, som støtter livmoren, blære, tynntarm og endetarm. Du kan gjøre Kegel øvelser, også kjent som bekkenbunnstrening, diskret omtrent når som helst.

Start med å forstå hva Kegel øvelser kan gjøre for deg - og følg deretter trinn-for-trinn-instruksjoner for kontrahering og avslappende bekkenbunnsmuskulaturen.

Hvorfor Kegel øvelser saken

Mange faktorer kan svekke bekkenbunnsmuskulaturen, inkludert graviditet, fødsel, kirurgi, aldring og overvekt.

Kvinners helse. Finne de riktige musklene.
Kvinners helse. Finne de riktige musklene.

Du kan ha nytte av å gjøre Kegel øvelser hvis du:

  • Lekke noen dråper urin mens nysing, latter eller hosting
  • Har en sterk, plutselig trang til å urinere rett før miste en stor mengde urin (urininkontinens)
  • Lekkasje avføring (fekal inkontinens)

Kegel øvelser kan gjøres under graviditet eller etter fødsel for å prøve å hindre urinlekkasje. Kegel øvelser - sammen med rådgivning og sex terapi - er kanskje også være nyttig for kvinner som har vedvarende problemer med å nå orgasme.

Husk at Kegel øvelser er mindre nyttig for kvinner som har alvorlig urinlekkasje når de nyser, hoster eller ler. Også Kegel øvelser er ikke nyttig for kvinner som uventet lekker små mengder urin på grunn av en full blære (overflow inkontinens).

Hvordan gjøre Kegel øvelser

Det tar flid for å identifisere bekkenbunnsmuskulaturen og lære å trekke seg sammen og slappe av dem. Her er noen tips:

  • Finne de riktige musklene. Å identifisere bekkenbunnsmuskulaturen, stopp urinering i midtstrøms. Hvis du lykkes, har du de riktige musklene.
  • Perfeksjonere teknikken. Når du har identifisert bekkenbunnsmuskulaturen, tømme blæren og ligge på ryggen. Stram bekkenbunnsmuskulaturen, hold sammentrekningen i fem sekunder, og deretter slappe av i fem sekunder. Prøv det fire eller fem ganger på rad. Arbeide opp til å holde musklene kontrakt i 10 sekunder om gangen, avslappende for 10 sekunder mellom riene.
  • Opprettholde fokus. For best resultat, fokusere på å stramme bare bekkenbunnsmuskulaturen. Vær forsiktig så du ikke å bøye på musklene i mage, lår eller rumpe. Unngå å holde pusten. I stedet puste fritt under øvelser.
  • Gjenta tre ganger om dagen. Sikt i minst tre sett med 10 repetisjoner hver dag.

Ikke gjør en vane å bruke Kegel øvelser for å starte og stoppe urinstrålen. Gjøre Kegel øvelser mens tømme blæren kan faktisk svekke musklene, samt føre til ufullstendig tømming av blæren - som øker risikoen for en urinveisinfeksjon.

Se også

Kegel øvelser: En how-to guide for kvinner

Når du skal gjøre dine kegels

Gjør Kegel øvelser del av din daglige rutine. Du kan gjøre Kegel øvelser diskret omtrent når som helst, uansett om du sitter ved skrivebordet eller slapper av på sofaen. Du kan gjøre en praksis for montering i et sett hver gang du gjør en rutinemessig oppgave, for eksempel sjekke e-post.

Når du har problemer

Hvis du har problemer med å gjøre Kegel øvelser, ikke være flau for å be om hjelp. Din lege eller annet helsepersonell kan gi deg viktig tilbakemelding, slik at du lærer å isolere og trene de riktige musklene.

I noen tilfeller kan biofeedback trening hjelpe. Under en biofeedback sesjon, legen din eller annet helsepersonell setter inn en liten sonde inn i skjeden eller endetarmen. Som du slappe av og kontraherer bekkenbunnsmuskulaturen, vil en skjerm måle og vise bekkenbunnen aktivitet.

Når du kan forvente resultater

Hvis du gjør Kegel øvelser jevnlig, kan du forvente - for eksempel sjeldnere urinlekkasje - innenfor om noen få måneder. For fortsatt fordeler, gjør Kegel øvelser en permanent del av din daglige rutine.

Se også