Laryngotracheal rekonstruksjon

Definisjon

Laryngotracheal (luh-ring-go-TRAY-key-ul) rekonstruksjon kirurgi utvider luftrøret (trachea) å gjøre puste lettere. Laryngotracheal rekonstruksjon innebærer å sette inn et lite stykke brusk - stiv bindevev finnes i mange områder av kroppen din - i den smalere delen av luftrøret.

Barn oftest opplever problemer med et smalere luftrøret. Det kan oppstå av mange grunner, blant annet skade, infeksjon, magesyre reflux, en misdannelse eller et resultat av innføring av en pusteslange. En voksen luftrøret kan bli smalere for de samme grunnene, men årsaken kan også være en sykdom som forårsaker blodkar eller vev betennelse, for eksempel Wegeners granulomatose eller sarkoidose.

Målet med laryngotracheal rekonstruksjon er å tilveiebringe en sikker og stabil luftveien uten bruk av assistanse fra en pusteslange.

Hvorfor det er gjort

Det primære målet for laryngotracheal gjenoppbygging kirurgi er å etablere et permanent, stabil luftveier for deg eller barnet å puste gjennom uten bruk av en pust tube. Kirurgi kan også forbedre stemmen og svelge problemer. Årsakene til denne operasjonen er:

 • Innsnevring av luftveiene (stenose). Stenose kan være forårsaket av infeksjon, sykdom eller skade, men det er som oftest på grunn av irritasjon relatert til pusteslange innsetting (endotrakeal intubasjon) hos barn født med medfødte tilstander eller for tidlig født eller som et resultat av en medisinsk prosedyre.
 • Misdannelse i stemmen boksen (strupehode). Sjeldne tilfeller kan strupehodet være ufullstendig utviklet ved fødselen (laryngeal kløft) eller innsnevret av unormal vev vekst (laryngeal web), som kan være tilstede ved fødselen eller et resultat av arrdannelse fra en medisinsk prosedyre eller infeksjon.
 • Svak brusk (tracheomalacia). Denne tilstanden oppstår når et spedbarn er myk, umoden brusk mangler stivhet å opprettholde et klart luftveiene, noe som gjør det vanskelig for barnet å puste.
 • Stemmebånd lammelse. Også kjent som vokal fold lammelser, skjer dette stemme lidelse når en eller begge av stemmebåndene ikke åpne eller lukke skikkelig, slik at luftrøret og lungene ubeskyttet. Det kan være forårsaket av skader, sykdom, infeksjon eller slag. I mange tilfeller er årsaken ukjent.

Pre-kirurgi studier og tester
En rekke studier eller tester er ofte nødvendig før laryngotracheal gjenoppbygging kirurgi. Målet for hver undersøkelse eller test er å bidra til å vurdere medisinske tilstander som kan føre til problemer med luftveiene eller påvirke kirurgiske plan og forberede for individuell oppfølging.

 • Endoskopisk undersøkelse ination gir en direkte visning av luftveiene og gjør nøyaktig vurdering av plassering, lengde og alvorlighetsgrad av luftveiene innsnevring. På grunn av den hyppige forekomst av sure oppstøt, kan det kombineres med øvre gastrointestinal endoskopi å vise spiserør og mage.
 • Lungefunksjonstester avgjøre om din eller ditt barns lunger kan håndtere visse luftveier gjenoppbygging prosedyrer.
 • CT scan og MRI tester kan brukes til videre visualisere laryngotracheal anatomi.
 • Svelgeproblemer (dysfagi) evalueringer registrere svelge prosess som du eller barnet ditt spiser eller drikker.
 • Voice evaluering hjelper til å finne årsaken til vokale problemer og bidrar plan effektiv behandling.
 • pH-probe studier hjelpe avgjøre om syre fra magesekken er sikkerhetskopiering i spiserøret og luftveier.
 • Søvn studier (polysomnograms) ser for forstyrrelser i din eller barnets søvn mønster forårsaket av luftveiene.
Laryngotracheal gjenoppbygging. Innsnevring av luftveiene (stenose).
Laryngotracheal gjenoppbygging. Innsnevring av luftveiene (stenose).

Andre kirurgiske prosedyrer
En eller flere av følgende operasjoner kan anbefales før du utfører en luftveier rekonstruksjon:

 • Fjerne adenoids eller mandlene (adenoidectomy eller mandlene). Mandlene er de to runde klumper av synlig vev på baksiden av halsen, mens adenoids er høyere i halsen bak nesen. Noen ganger er disse vev kan bli smittet og hovne og blokkere luftveiene.
 • Fjerne vev i strupehodet (supraglottoplasty). Denne operasjonen kan være nødvendig å reparere stemmen boksen (strupehode) hvis den har delvis kollapset (laryngomalacia), ved å fjerne noe vev blokkerer luftveiene.
 • Nissen fundoplication. Denne behandlingen for gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) bidrar til å holde magen syre fra strømme tilbake opp i spiserøret, noe som kan føre til betennelse og bidra til innsnevring av luftveiene.

Hvordan du forbereder

Diskutere kirurgiske alternativer
Laryngotracheal gjenoppbygging kirurgi kan utføres ved hjelp av et par forskjellige teknikker:

 • En endoskopisk tilnærming innebærer å sette instrumenter gjennom munnen for å nå luftveiene.
 • Åpen kirurgi i luftveiene innebærer å gjøre et snitt i halsen. Åpen-kirurgi i luftveiene kan utføres i et enkelt trinn eller i flere trinn (prosedyrer).

Endoskopisk og ett-trinns åpen luftveier kirurgi er generelt anbefalt for milde tilfeller av stenose, når din eller barnets luftveier ikke er sterkt redusert.

For mer-alvorlige tilfeller av stenose eller hvis du har medisinske tilstander som kan komplisere operasjonen - som hjerte, lunge eller nevrologiske tilstander - legen kan anbefale en langsommere, mer konservativ tilnærming og utføre flertrinnspakket åpen luftveier rekonstruksjon, som innebærer en rekke prosedyrer over span av noen få måneder til flere år.

Etter å ha tatt i betraktning din eller barnets tilstand og eventuelle andre medisinske problemer, vil legen diskutere de mest aktuelle løpet av handlingen.

Forberedelse til operasjon
Følg nøye legens anvisninger om hvordan du skal forberede deg til operasjonen.

 • Unngå mat og drikke. Legen skal fortelle deg hva tid du eller barnet ditt trenger for å slutte å spise og drikke i timene før operasjonen. Å ha mat eller drikke før operasjon kan føre til komplikasjoner under operasjonen, for eksempel innånding delvis fordøyd mat i lungene (aspirasjon). Små barn er generelt planlagt for morgen kirurgi. Hvis du eller barnet ditt spiser eller drikker etter den forespurte cutoff tid, kan kirurgi må utsettes.
 • Ta favoritt elementer fra hjemmet å trøste barnet. Hvis barnet ditt er å ha kirurgi, kan favoritt elementer fra hjemmet som en utstoppa dyr, teppe eller bilder vises på sykehuset rommet hjelpe trøste barnet. Dette kan bidra til å jevne gjenopprettingen.

Hva du kan forvente

Lengden på laryngotracheal gjenoppbygging kirurgi varierer og avhenger av din eller barnets individuelle situasjon og hva slags prosedyre er utført. Alle kirurgiske alternativer for laryngotracheal rekonstruksjon krever narkose, slik at du eller barnet ditt vil være bevisstløs under inngrepet.

Under operasjonen
Open-luftveiene laryngotracheal gjenoppbygging kan gjøres på en eller flere etapper, ved hjelp av forskjellige teknikker, avhengig av hvor alvorlig din eller barnets tilstand.

Mange mennesker som gjennomgår laryngotracheal gjenoppbygging kirurgi har allerede gjennomgått en tracheostomy - en kirurgisk satt røret fra halsen direkte inn i luftrøret - for å hjelpe med å puste.

I løpet av en enkelt-trinns rekonstruksjon:

 • En trakeostomirøret, hvis til stede, blir fjernet.
 • Kirurgen utvider (rekonstruerer) luftveiene ved å sette nettopp formede biter av brusk (grafts) fra ribbeina, øre eller skjoldbruskkjertelen inn i luftrøret.
 • En midlertidig rør inn gjennom munnen i trachea (Trachealtube), settes på plass for å støtte brusk grafts. Det endotrakeale rør vil typisk forbli på plass fra et par dager til omtrent to uker, avhengig av hvor lang tid det vil ta for området for å helbrede - en faktor for det meste bestemt av mengden og posisjonen av brusk grafts.

Under en dobbel eller flertrinns rekonstruksjon:

 • Kirurgen utvider (rekonstruerer) luftveiene ved å sette nettopp formede biter av brusk fra ribbeina, øre eller skjoldbruskkjertelen inn i luftrøret.
 • For å gi en ramme for å helbrede luftveiene, er trakeostomirøret igjen på plass eller et stent (en rett eller T-formet hult rør) er satt inn. Den stent er fortsatt på plass før området helbreder - en prosess som tar ca 4-6 uker eller mer - med den hensikt å fjerne det i løpet av neste etappe.

Noen ganger vil det smale del av luftrøret fjernes fullstendig og gjenværende segmenter er sydd sammen. Dette kalles en reseksjon.

Endoskopisk laryngotracheal gjenoppbygging er et mindre inngrep. Under endoskopisk kirurgi, legen setter kirurgiske instrumenter og en stang utstyrt med en lys og kamera gjennom en rigid visning tube (laryngoskop) i din eller barnets munn og flytter dem inn i luftveiene til å utføre operasjonen. Det kirurgiske alternativet kan ikke anbefales dersom luftveiene er sterkt redusert eller sprukket.

Etter operasjonen
Barnet kan trenge hjelp fra en pustemaskin (respirator, eller respirator), eller kan trenge sedasjon for å hindre at pusteslange fra å komme ut. Hvor lenge barnet kan trenge sedasjon eller puste hjelp avhenger av barnets andre medisinske tilstander og alder.

Fleste bo på sykehuset syv to14 dager etter åpen luftveier laryngotracheal gjenoppbygging kirurgi, men i enkelte tilfeller kan det være lengre. Endoskopisk kirurgi er utført på poliklinisk basis, slik at du eller barnet ditt kan reise hjem samme dag eller tilbringe flere dager på sykehuset.

Behandling og gjenvinning etter operasjonen varierer avhengig av hva prosedyren du eller barnet ditt har. Full gjenoppretting kan ta noen uker til flere måneder.

I ukene etter operasjonen, utfører legen regelmessig endoskopisk eksamener for å sjekke utviklingen av luftveiene healing. Tale terapi kan anbefales å hjelpe med noen stemme eller svelge problemer.