Lom og ungdoms helse

College depresjon: Hva foreldre trenger å vite

College depresjon er et vanlig problem. Forstå hvorfor overgangen til college gjør unge voksne sårbare for depresjon - og hva du kan gjøre med det.

Hjelpe barnet ditt gjør det følelsesmessige overgangen til college kan være en stor jobb. Vet hvordan å finne ut om barnet ditt har problemer med å håndtere denne nye fasen av livet - og hva du kan gjøre for å hjelpe.

Hva er college depresjon og hvorfor er studenter utsatt for det?

Depresjon er en sykdom som fører til en vedvarende følelse av tristhet og tap av interesse. College depresjon er ikke en klinisk diagnose. I stedet er college depresjon depresjon som begynner i løpet av college.

Studenter står overfor mange utfordringer, press og angst som kan føre dem til å føle seg overveldet. De kan leve på egen hånd for første gang og føler hjemlengsel. De er også sannsynlig å tilpasse seg en ny tidsplan og arbeidsbelastning, tilpasning til livet med romkamerater, og finne ut hvordan du tilhører. Penger og intime relasjoner kan også tjene som viktige kilder til stress. Håndteringen av disse endringene i overgangen fra ungdom til voksen alder kan utløse eller avdekke depresjon under college i noen unge voksne.

Hva er konsekvensene av college depresjon?

Depresjon i løpet av college har vært knyttet til:

 • Svekket skoleprestasjoner
 • Røyking
 • Risikofylt atferd knyttet til alkoholmisbruk, for eksempel å ha usikker sex

Hva er tegn på at en student er å håndtere college depresjon?

Mange studenter og til føler seg trist eller engstelig, men disse følelsene passere i løpet av få dager. Ubehandlet depresjon vedvarer og forstyrrer normale aktiviteter.

Tegn og symptomer som en student kanskje opplever depresjon i løpet av college inkluderer:

 • Følelser av tristhet eller ulykkelighet
 • Irritabilitet eller frustrasjon, selv over små saker
 • Tap av interesse eller glede i vanlige aktiviteter
 • Søvnløshet eller overdreven sove
 • Endringer i appetitt eller vekt
 • Agitasjon eller rastløshet
 • Sinneutbrudd
 • Bremset tenke, snakke eller kroppsbevegelser
 • Ubesluttsomhet, distractibility og nedsatt konsentrasjon
 • Tretthet, tretthet og tap av energi
 • Følelse av verdiløshet eller skyld, fiksering på tidligere feil, eller selvbebreidelse når ting ikke går rett
 • Problemer med å tenke, konsentrere seg, ta beslutninger og å huske ting
 • Hyppige tanker om døden, døende eller selvmord
 • Gråtetokter uten noen åpenbar grunn
 • Uforklarlige fysiske problemer, som for eksempel ryggsmerter eller hodepine

Se også

College depresjon: Hva foreldre trenger å vite

Hva skal jeg gjøre hvis jeg mistenker barnet mitt opplever college depresjon?

Tegn og symptomer på depresjon kan være vanskelig å legge merke til om barnet ditt er ikke lenger bor hjemme. Studenter også kan ha problemer søker hjelp for depresjon ut av forlegenhet eller frykt for ikke passer i.

Hvis du mistenker at barnet ditt kan håndtere depresjon, snakke med ham eller henne om hva som skjer og lytte. Oppmuntre barnet til å snakke om hans eller hennes følelser. Også, be ham eller henne til å gjøre en avtale med en lege så snart som mulig. Mange høgskoler tilbyr psykiske helsetjenester.

Husk, kan depresjon symptomer ikke bli bedre på egen hånd - og depresjon kan bli verre hvis den ikke behandles. Ubehandlet depresjon kan føre til andre psykiske og fysiske helseproblemer eller problemer i andre områder av livet. Følelser av depresjon kan også øke sannsynligheten for rus og risikoen for selvmord.

Hvordan kan jeg hjelpe barnet mitt takle depresjon i løpet av college?

I tillegg til å søke behandling, kan barnet ta skritt for å føle seg bedre. For eksempel, oppmuntre studenten til:

 • Ta det ett skritt av gangen. Oppmuntre barnet til å unngå å gjøre store beslutninger, for eksempel endre majors, eller gjøre for mange ting på en gang. I stedet bryte opp store oppgaver i små.
 • Delta i aktiviteter. Urge barnet ditt til å bli involvert i aktiviteter som han eller hun liker, som kan bidra til å redusere eller skifte fokus bort fra hans eller hennes negative følelser. Fysisk aktivitet kan være spesielt nyttig.
 • Søke støtte. Oppmuntre barnet til å bli kjent med folk i hans eller hennes dorm og klasser. Venner kan hjelpe barnet ditt føler seg mer komfortabel i et nytt miljø. Familien kan være en stor kilde til støtte, også.

Hvordan kan jeg bidra til å forebygge college depresjon?

Lom og ungdoms helse. Ta det ett skritt av gangen.
Lom og ungdoms helse. Ta det ett skritt av gangen.

Det er ingen sikker måte å forebygge depresjon i løpet av college. Imidlertid kan hjelpe barnet bli vant til hans eller hennes college campus før starten av skoleåret forhindre at barnet føler seg overveldet av overgangen. Oppmuntre barnet til å besøke campus og snakke med andre studenter, peer rådgivere eller lærere om hva du kan forvente og hvor du skal slå for støtte.

Hvis college-bundet barn har risikofaktorer for eller en historie med depresjon, snakke med barnets lege om hva slags rådgivning alternativer best kan hjelpe barnet ditt med overgangen til college. I tillegg hjelper barnet å bli kjent med campus rådgivning ressurser.

Husk å få behandling på det tidligste tegnet på et problem kan lindre symptomer, forebygge depresjon fra å vende tilbake og hjelpe elever lykkes i høgskolen.

Se også