Lom og ungdoms helse

Tenårene graviditet: vurdere alternativene

Tenårene graviditet kan ha stor innvirkning på en ungdoms liv. Hjelp din datter forstå alternativene, helserisiko og utfordringer fremover.

Tenårene graviditet kan være en av de mest vanskelige opplevelser en tenåringsjente noensinne står overfor. Forstå hvordan å støtte din datter som hun står overfor konsekvensene av tenårene graviditet.

Gi støtte

Tenårene graviditet er ofte en krise for en ung jente og hennes familie, samt barnets far og hans familie. Vanlige reaksjoner er sinne, skyldfølelse og fornektelse. Din teen kan også oppleve angst, frykt, sjokk og depresjoner. Snakke med datteren din om hva hun føler og valgene fremover. Hun trenger din kjærlighet, veiledning og støtte nå mer enn noensinne.

Diskutere alternativer

En gravid tenåring - sammen med sine foreldre, far til barnet og hans foreldre - har en rekke alternativer for å vurdere:

  • Beholde barnet. Mange gravide tenåringer holde sine babyer. Noen gifte seg med barnets far og heve barnet sammen. Andre er avhengige av støtte fra familien for å heve barnet. Etterbehandling skole og få en god jobb kan være vanskelig for en tenåring forelder, imidlertid. Hvis datteren din tenker om å holde barnet, sørge for at hun forstår de utfordringer og ansvar som er involvert.
  • Gi barnet opp for adopsjon. Noen gravide tenåringer velger å gi sine babyer opp for adopsjon. Hvis datteren din vurderer adopsjon, hjelpe henne utforske de forskjellige typer adopsjon tilgjengelig. Også diskutere den emosjonelle virkningen av å gi en baby opp for adopsjon.
  • Avslutte svangerskapet. Noen gravide tenåringer velger å avslutte svangerskapet. Hvis datteren din vurderer abort, diskutere risiko og de følelsesmessige konsekvenser. Husk at noen stater krever foreldrenes varsling for en lovlig abort.
Lom og ungdoms helse. Gi barnet opp for adopsjon.
Lom og ungdoms helse. Gi barnet opp for adopsjon.

I tillegg til å snakke med deg, oppfordrer datteren din til å snakke om alternativene med henne helsepersonell eller en spesialist i svangerskapet rådgivning.

Se også

Tenårene graviditet: vurdere alternativene

Forstå helserisiko

Gravide tenåringer og deres babyer har høyere risiko for helseproblemer enn er gravide kvinner som er eldre. De vanligste komplikasjoner for gravide tenåringer - spesielt de yngre enn 15 år og de som ikke får svangerskapskontroll - inkluderer et lavt nivå av jern i blodet (anemi) eller prematur fødsel. Noen undersøkelser tyder på at gravide tenåringer kan være mer utsatt for å utvikle høyt blodtrykk også.

Babyer født til tenåringsmødre er mer sannsynlig å bli født for tidlig og har lav fødselsvekt.

Fremme riktig svangerskapskontroll

En gravid tenåring kan forbedre sine sjanser til å ha en sunn baby ved å ta godt vare på seg selv. Hvis datteren din bestemmer seg for å fortsette svangerskapet, oppmuntre henne til å:

  • Søker svangerskapsomsorg. Under graviditet, kan vanlige prenatal besøk hjelpe din datters helsepersonell overvåke din datters helse og barnets helse.
  • . Bli testet for seksuelt overførbare infeksjoner Seksuelt overførbare infeksjoner - inkludert gonoré, klamydia og syfilis - kan øke risikoen for spontanabort, for tidlig fødsel, lav fødselsvekt, fødselsdefekter og andre svangerskapskomplikasjoner. Hvis tenåringen har en seksuelt overførbar infeksjon, er behandling viktig.
  • Spis et sunt kosthold. Under graviditet, vil din datter trenger mer folsyre, kalsium, jern, protein og andre essensielle næringsstoffer. En daglig prenatal vitamin kan bidra til å fylle eventuelle hull. I tillegg kan din datter trenger ekstra kalsium og fosfor fordi hennes egne bein er fortsatt økende.
  • Holde seg fysisk aktiv. Regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å lette eller hindre ubehag, øke tenåringens energi nivå og forbedre sin generelle helse. Det kan også hjelpe henne med å forberede for arbeidskraft og fødsel ved å øke sin utholdenhet og muskelstyrke. Oppmuntre din datter til å få henne helsepersonell er OK før du starter eller fortsetter et treningsprogram, spesielt hvis hun har en underliggende medisinsk tilstand.
  • Opp i vekt klokt Å få riktig mengde vekt kan støtte barnets helse -., Og gjøre det enklere for tenåringen din til å miste de ekstra pounds etter levering. En vektøkning på 25-35 pounds (ca 11-16 kilo) er ofte anbefalt for kvinner som har en sunn vekt før svangerskapet. Gravide tenåringer kan være nødvendig å få mer vekt. Oppmuntre din datter å jobbe med henne helsepersonell for å finne ut hva som er riktig for henne.
  • Unngå risikable stoffer. Alkohol, tobakk, marihuana og andre illegale rusmidler er off-limits under svangerskapet. Selv moderat alkoholbruk under svangerskapet kan skade et utviklingsland baby. Røyking øker risikoen for prematur fødsel, problemer med morkaken og lav fødselsvekt - og narkotika tenåringen tar kan passere fra henne til hennes baby, noen ganger med ødeleggende virkning. Selv reseptbelagte og over-the-counter medisiner fortjener forsiktighet. Minn din datter å fjerne eventuelle medisiner eller kosttilskudd med henne helsepersonell på forhånd.
  • Ta svangerskapskurs. Disse klassene kan bidra til å forberede din datter for graviditet, fødsel, amming og det å være forelder.

Hvis datteren din mangler økonomi eller transport som trengs for å få svangerskapskontroll - eller trenger hjelp til å fortsette sin utdanning - en rådgiver eller sosialarbeider kan være i stand til å hjelpe.

Forberede for fremtiden

Tenårene graviditet har ofte en negativ innvirkning på en ungdoms fremtid. Er tenåringsmødre mindre sannsynlighet for å oppgradere fra videregående skole og til å gå på college, er mer sannsynlig å leve i fattigdom og står i fare for vold i hjemmet. Teen fedre har en tendens til å fullføre færre år på skolen enn gjøre eldre fedre. De er også mindre sannsynlighet for å tjene en levelig lønn og holde en fast jobb. I tillegg har barn i ungdoms foreldre er mer sannsynlig å ha helse og kognitive forhold og er mer sannsynlig å bli neglisjert eller misbrukt. Jenter født til ungdoms foreldre er mer sannsynlig å oppleve tenårene graviditet selv.

Hvis datteren din bestemmer seg for å fortsette svangerskapet, løse disse utfordringene på. Diskuter hennes mål for fremtiden og hvordan hun kan gå om å oppnå dem som forelder. Se etter spesielle programmer tilgjengelig for å hjelpe gravide tenåringer forbli i skolen eller fullstendig kurs arbeid fra hjemmet. Oppmuntre din datter å ta foreldre klasser og hjelpe henne forberede seg til å gi økonomisk støtte og oppdra et barn.

Uansett valg datteren din gjør, være der for henne så mye som mulig. Din kjærlighet og støtte vil hjelpe henne å håndtere graviditet og utfordringene fremover.

Se også