Mageplastikk

Definisjon

En mageplastikk - også kjent som mageplastikk - er en kosmetisk kirurgisk inngrep for å forbedre utseendet på magen.

Under en mageplastikk, er overflødig hud og fett fjernes fra magen. I de fleste tilfeller er bindevev i buken strammet med sting i tillegg. Den gjenværende Huden blir deretter reposisjonert til å skape et mer tonet utseende.

Du kan velge å ha en mageplastikk hvis du har hud som er samlet rundt området av navlen din og en svak nedre bukvegg. En mageplastikk kan også øke kroppens bildet.

Hvorfor det er gjort

En slapp underliv er forårsaket ikke bare av akkumulering av fett, men også av den dårlige elastisitet av huden overskudd av hud, og den strekker seg i det indre belte av bindevev (abdominal fascia) og magemusklene som strekker seg fra ribbene til skambenet. Denne indre belte, som holder de indre organene på plass, er ansvarlig for tonen og utseendet på magen.

Magen er mer sannsynlig å stikke etter at abdominal fascia har blitt strukket under svangerskapet eller vesentlige endringer i vekten din. En mageplastikk kan fjerne løs, overflødig hud og fett, og stram svak konseptet. En mageplastikk kan også fjerne strekkmerker og overflødig hud i underlivet under navlen. Imidlertid vil en mageplastikk ikke korrigere strekkmerker utenfor dette området.

Du bør kanskje vurdere en mageplastikk hvis:

 • Du har overflødig hud som er samlet rundt området i navlen din
 • Du har en svak nedre bukvegg
 • Fettsuging ikke tilstrekkelig forbedre utseendet på magen din
 • Du har tidligere hatt en C-delen og har trukket arrdannelse

Hvis du tidligere har hatt en C-delen, kan plastisk kirurg kunne innlemme din eksisterende C-delen arr i din mageplastikk arr.

En mageplastikk kan også gjøres i kombinasjon med andre fettsuging kosmetiske prosedyrer, for eksempel en rumpeballe lift (belte lipectomy).

En mageplastikk er ikke for alle. Legen din vil kanskje advare mot en mageplastikk hvis du:

 • Planlegg å miste en betydelig mengde vekt
 • Kan vurdere fremtidig graviditet
 • Har en alvorlig kronisk tilstand, for eksempel hjertesykdom, diabetes eller irritabel tarm syndrom
 • Har en body mass index som er større enn 40

Risiko

En mageplastikk utgjør ulike risikoer, inkludert:

 • Væskeansamling under huden (seroma). Drenering rør igjen på plass etter operasjonen kan bidra til å redusere risikoen for seroma. Legen din kan også fjerne væske etter operasjonen ved hjelp av en nål og sprøyte.
 • Dårlig sårtilheling. Noen ganger områder langs snittet linjen helbrede dårlig eller begynne å skille. Du kan bli gitt antibiotika under og etter operasjonen for å hindre en resulterende infeksjon.
 • Arrdannelse. Snittet arr fra en mageplastikk er permanent, men er plassert langs enkelt skjules bikinilinjen. Lengden og synligheten av arr vil variere fra person til person.
 • Vevsnekrose. Under en mageplastikk, kan fettvev dypt inne i huden i mageområdet bli skadet eller dø. Røyking øker risikoen for vevsnekrose. Avhengig av størrelsen på området, kan huden gro av seg selv i løpet av uker eller krever en kirurgisk berøring-prosedyren.
 • Endringer i huden sensasjon. Under en mageplastikk, kan reposisjonering av abdominal vev påvirker overfladiske sensoriske nerver i mageregionen, og sjelden, i den øvre lår. Du vil sannsynligvis føle litt redusert følelse eller nummenhet. Dette avtar vanligvis i månedene etter inngrepet.

Som enhver annen type større operasjon, utgjør en mageplastikk en risiko for blødning, infeksjon og en negativ reaksjon på anestesi.

Hvordan du forbereder

I første omgang vil du snakke med en plastisk kirurg om en mageplastikk. Under ditt første besøk, plastisk kirurg vil trolig:

 • Vurdere din medisinske historie. Vær forberedt på å svare på spørsmål om nåværende og tidligere medisinske tilstander. Snakk om eventuelle medisiner du tar eller har tatt nylig, samt eventuelle operasjoner du har hatt. Fortell legen din dersom du er allergisk mot noen medikamenter. Hvis ditt ønske om en mageplastikk er relatert til vekttap, vil legen sannsynligvis spørre detaljerte spørsmål om vektøkning og tap.
 • Gjøre en fysisk eksamen. For å diskutere behandlingsalternativer, vil legen undersøke magen. Legen kan også ta bilder av magen for din journal.
 • Diskuter dine forventninger. Forklar hvorfor du vil ha en mageplastikk, og hva du håper på i form av utseende etter inngrepet. Pass på at du forstår fordeler og risiko, inkludert arrdannelse. Husk at tidligere abdominal kirurgi kan begrense resultatene.

Før en mageplastikk kan du også:

 • Slutte å røyke. Røyking reduserer blodgjennomstrømningen i huden og kan bremse helbredelsesprosessen. I tillegg øker faren for røyking vevsskade. Hvis du røyker, vil legen anbefale at du slutter å røyke før operasjonen og under utvinning.
 • Unngå visse medisiner. Du må sannsynligvis unngå å ta aspirin, anti-inflammatoriske medisiner og helsekostprodukter som kan øke blødningen.
 • Opprettholde en stabil vekt. Ideelt sett skal du holde en stabil vekt i minst tre måneder før har en mageplastikk. Hvis du er alvorlig overvektig, vil legen anbefale at du mister vekt før inngrepet. Betydelig vekttap etter inngrepet kan redusere dine resultater.
 • Ta medisiner for å forebygge komplikasjoner. Like før mageplastikk, må du begynne å ta en antikoagulant å forebygge blodpropp.
 • Ordne for hjelp under utvinning. Legge planer for noen til å kjøre deg hjem etter at du forlater sykehuset og bo sammen med deg for minst den første natten av utvinning din hjemme.

Hva du kan forvente

Mageplastikk. Fluidakkumulering under huden (seroma).
Mageplastikk. Fluidakkumulering under huden (seroma).

En mageplastikk er gjort på et sykehus eller poliklinisk kirurgisk anlegget. Under en mageplastikk, vil du være sover og komfortabel ved hjelp av generell anestesi - som gjør deg bevisstløs. I noen tilfeller kan du få et smertestillende og bli moderat bedøvet (delvis sover).

Under prosedyren
Plastisk kirurg vil gjøre snitt til å fjerne det meste av hud og fett mellom navlen og kjønnshår i en horisontal oval eller elliptisk form. Konseptet, som ligger over magemusklene, vil bli strammet med permanente sting.

Plastisk kirurg vil da flytte huden rundt navlen din. Din navlen vil bli brakt ut gjennom et lite snitt og sys i normal posisjon. Snittet fra hofte til hofte over kjønnshår vil bli sydd sammen og vil etterlate et arr som faller langs naturlige press i bikinilinjen.

Under prosedyren du kan bli gitt antibiotika for å hindre smitte.

Prosedyren tar vanligvis ca tre timer.

Etter inngrepet
Etter en mageplastikk, vil abdominal snitt og din navlen sannsynlig bli dekket med kirurgisk dressing. Små rør kan bli plassert langs snittet området for å drenere overflødig blod eller væske.

Din seng vil være posisjonert til å holde overkroppen litt hevet og knærne i en vinkel for de første dagene etter operasjonen. Medlemmer av helsevesenet team vil også hjelpe deg å gå så tidlig som den første dagen etter en mageplastikk for å forhindre dannelsen av blodpropper.

Du vil sannsynligvis føle moderate smerter, som i første omgang bli kontrollert av intravenøs smertestillende medikamenter. Det er normalt å ha hevelse i det kirurgiske området for ca seks uker. I noen tilfeller kan hevelse ta opptil tre måneder å løse. Sluk kan stå på plass for en uke eller to etter operasjonen. Legen eller et medlem av helsevesenet team vil vise deg hvordan du kan tømme og ta vare på din avløp. Du må kanskje fortsette å ta en antibiotika og antikoagulant i 10 dager etter at mageplastikk.

Du vil ha en støttende abdominal plagg (abdominal bindemiddel) for rundt seks uker etter at mageplastikk. Dette vil bidra til å forhindre væske buildup og gi abdominal støtte mens du healer. Legen din vil forklare hvordan ta vare på arret ditt.

For de tre første månedene etter en mageplastikk, må du ta vare når du flytter og unngå stillinger som avlastende snitt linjen - som raskt bøyd på livet - for å hindre re-åpning av såret. I tillegg må du planlegge oppfølging besøk med legen din for neste år.

Resultater

Ved å fjerne overflødig hud og fett og gjenopprette bukveggen, kan en mageplastikk gi magen en mer tonet utseende.

Mageplastikk resultatene er vanligvis langvarig. Husk at å opprettholde en stabil vekt er avgjørende for å beholde resultatene dine.