Menns helse

Belly fett hos menn: hvorfor vekttap saker

Buk fett er ikke noe å spøke om. Finn ut hva som forårsaker magefett, risikerer helsen det utgjør for menn, og hva du kan gjøre for å miste de ekstra pounds.

Hvis du bærer noen ekstra pounds, er du ikke alene. Men dette er en sak der følge mengden er ikke en god idé. Bære ekstra vekt - spesielt buk fett - kan være risikabelt.

Michael D. Jensen, MD, en endokrinologi spesialist på universitetet, Rochester, Minnesota, svarer vanlige spørsmål om magefett hos menn.

Hvorfor er magefett en bekymring for menn?

Problemet med magefett er at det ikke er begrenset til de ekstra lag med polstring som ligger like under huden (subkutant fett). Det inkluderer også visceralt fett - som ligger dypt inne i magen din, rundt de indre organene.

Menns helse. Hold porsjonsstørrelser i sjakk.
Menns helse. Hold porsjonsstørrelser i sjakk.

Uavhengig av din totale vekt, har en stor mengde magefett øker risikoen for:

 • Hjerte-og karsykdommer
 • Type 2 diabetes
 • Kolorektal kreft
 • Søvnapné

Spiller alder eller genetikk en rolle i å få magefett?

Din vekt er i stor grad bestemmes av hvor du balansere kaloriene du spiser med den energien du forbrenner. Hvis du spiser for mye og trener for lite, vil du sannsynligvis å pakke på overskytende pounds - inkludert magefett.

Men spiller aldring en rolle. Som du alder, mister du muskler - spesielt hvis du ikke er fysisk aktiv. Tap av muskelmasse reduserer hastigheten som kroppen bruker kalorier, noe som kan gjøre det mer utfordrende å opprettholde en sunn vekt. I tillegg, i noen menn fettceller i armer og ben mister evnen til å lagre fett, noe som fører til overflødig fett å gå til magen.

Dine gener også kan påvirke sjansene for overvekt eller fedme, samt spille en rolle i hvor du lagrer fett.

Se også

Belly fett hos menn: hvorfor vekttap saker

Kan du virkelig få en øl magen av å drikke?

Drikker mye alkohol kan føre til at du får magefett - ". Øl mage" the Men er øl alene ikke er å klandre. Drikker for mye alkohol av noe slag kan øke magefett, selv om noen undersøkelser tyder på vin kan være et unntak.

Hvis du drikker alkohol, gjør det bare i moderate mengder. Jo mindre du drikker, jo færre kalorier du forbruker og jo mindre sannsynlig at du vil være å få magefett.

Hvordan kan du vite om du har for mye magefett?

Så hvordan vet du om du har for mye magefett? Bare måle midjen:

 • Stå og plassere et målebånd rundt nakne magen, like over hoftebeinet ditt. Hvis magen siger ned, legg deg ned for å ta målingen.
 • Trekk målebånd til den ligger tett rundt deg, men ikke presse inn i huden din.
 • Kontroller at målebåndet er vannrett hele veien rundt.
 • Slapp av, pust ut og måle midjen, motstå trangen til å suge i magen.

For menn, viser en midje måling av mer enn 40 inches (102 centimeter) en uheldig konsentrasjon av magefett og en større risiko for helseproblemer.

Hvordan får du kvitt magefett?

Du kan tone magemusklene med crunches eller andre målrettede mageøvelser, men bare gjør disse øvelsene vil ikke bli kvitt magefett. Men gjør visceralt fett svare på samme kosthold og mosjon strategier som kan hjelpe deg å kaste overskytende pounds og redusere de totale kroppsfett. Å kjempe mot bule:

 • Spis et sunt kosthold. Legg vekt på plante-baserte matvarer, som frukt, grønnsaker og helkorn, og velg magre proteinkilder og magre meieriprodukter. Begrense mettet fett, som finnes i kjøtt-og fettrik melkeprodukter, som ost og smør. Velg moderate mengder enumettet og flerumettet fett - finnes i fisk, nøtter og enkelte vegetabilske oljer - i stedet.
 • Hold porsjonsstørrelser i sjakk. Selv når du gjør sunne valg, kalorier legge opp. Hjemme, slanke ned din del størrelser. I restauranter, dele måltider - eller spise halve måltidet og ta resten hjem for en annen dag.
 • Inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine. For de fleste friske voksne, anbefaler Department of Health and Human Services moderat aerob aktivitet, for eksempel rask gange, i minst 150 minutter i uka eller energisk aerobic aktivitet, som for eksempel jogging, i minst 75 minutter i uken. I tillegg blir styrke øvelser anbefales minst to ganger i uken. Hvis du ønsker å gå ned i vekt eller møte spesifikke fitness mål, må du kanskje å trene mer.

Å miste overflødig fett og holde den fra å komme tilbake, mål for langsom og jevn vekttap - opp til 2 pounds (1 kilo) i uken. Konsultere legen din for hjelp til å komme i gang raskt og på sporet.

Husk at du kan miste buk fett - det bare tar innsats og tålmodighet. Faktisk kan Shedding enda noen ekstra pounds hjelpe deg å føle deg bedre og redusere risikoen for helseproblemer.

Se også