Menns helse

Kegel øvelser for menn: forstå fordelene

Kegel øvelser for menn kan bidra til å forbedre blærekontroll og muligens forbedre seksuell ytelse. Her er en guide til å gjøre Kegel øvelser riktig.

Think Kegel øvelser er bare for kvinner? Tro om igjen.

Kegel øvelser for menn kan styrke bekkenbunnsmuskulaturen, som støtter blæren og tarmen og påvirke seksuell funksjon. Med praksis, kan Kegel øvelser for menn gjøres diskret omtrent når som helst - enten du slapper av på sofaen eller kjører bilen.

Før du begynner å gjøre Kegel øvelser, finne ut hvordan du finner de riktige musklene og forstå riktig teknikk.

Fordeler med Kegel øvelser for menn

Mange faktorer kan svekke bekkenbunnsmuskulaturen, inkludert kirurgisk fjerning av prostata (radikal prostatektomi) og tilstander som diabetes og overaktiv blære.

Du kan ha nytte av å gjøre Kegel øvelser hvis du:

  • Har urin eller avføring inkontinens
  • Dribble etter vannlating - vanligvis etter at du har forlatt badet

Noen studier tyder på at Kegel øvelser for menn kan også dra noen menn som har erektil dysfunksjon. Imidlertid trengs det mer forskning.

Hvordan gjøre Kegel øvelser for menn

Det tar flid for å identifisere bekkenbunnsmuskulaturen og forstå hvordan å trekke seg sammen og slappe av dem. Her er noen tips:

  • Finne de riktige musklene. Å identifisere bekkenbunnsmuskulaturen, stopp urinering i midtstrøms eller stramme musklene som holder deg fra å passere gass. Dette er bekkenbunnsmuskulaturen. Hvis du kontraherer bekkenbunnsmuskulaturen mens du ser i speilet, vil bunnen av penis flytte nærmere magen og testiklene vil stige.
  • Perfeksjonere teknikken. Når du har identifisert bekkenbunnsmuskulaturen, tømme blæren og ligge på ryggen med knærne bøyd og hverandre. Stram bekkenbunnsmuskulaturen, hold sammentrekningen i tre sekunder, og deretter slappe av i tre sekunder. Prøv det et par ganger på rad, men ikke overdriv. Når musklene blir sterkere, kan du prøve å gjøre Kegel øvelser mens du sitter, står eller går.
  • Opprettholde fokus. For best resultat, fokusere på å stramme bare bekkenbunnsmuskulaturen. Vær forsiktig så du ikke å bøye på musklene i mage, lår eller rumpe. Unngå å holde pusten. I stedet puste fritt under øvelser.
  • Gjenta tre ganger om dagen. Sikt i minst tre sett med 10 repetisjoner hver dag.

Se også

Kegel øvelser for menn: forstå fordelene

Når du skal gjøre dine kegels

Gjør Kegel øvelser del av din daglige rutine. For eksempel:

  • Passer i et sett av Kegel øvelser hver gang du gjør en rutinemessig oppgave, for eksempel å pusse tennene.
  • Gjøre annet sett etter at du urinere eller ha avføring, for å bli kvitt de siste par dråper urin eller å returnere noen avføring som ikke har vært annullert til endetarmen.
  • Kontraherer bekkenbunnsmuskulaturen like før og under enhver aktivitet som legger press på magen, slik som nysing, hoste, ler eller tunge løft.
  • Stram bekkenbunnsmuskulaturen rytmisk under seksuell aktivitet for å opprettholde en ereksjon eller forsinkelse utløsning.

Når du har problemer

Hvis du har problemer med å gjøre Kegel øvelser, ikke være flau for å be om hjelp. Din lege eller annet helsepersonell kan gi deg viktig tilbakemelding, slik at du lærer å isolere og styrke de riktige musklene.

I noen tilfeller kan biofeedback trening hjelpe. I en biofeedback sesjon, legen din eller annet helsepersonell setter inn en liten sonde inn i rektum. Som du slappe av og kontraherer bekkenbunnsmuskulaturen, vil en skjerm måle og vise bekkenbunnen aktivitet.

Når du kan forvente resultater

Menns helse. Finne de riktige musklene.
Menns helse. Finne de riktige musklene.

Hvis du gjør dine Kegel øvelser jevnlig, kan du forvente - for eksempel sjeldnere urinlekkasje - innen tre til seks uker. For fortsatt fordeler, gjør Kegel øvelser en permanent del av din daglige rutine.

Se også