Rumpeballe lift

Definisjon

En rumpeballe lift er en kosmetisk kirurgisk inngrep for å forbedre utseendet på baken. Det er vanligvis gjøres som en del av et belte lipectomy eller lavere body lift å trimme baken, lyske, lår og mage.

Under en rumpeballe lift, er overflødig hud og fett fjernes fra setet. Den gjenværende Huden blir deretter reposisjonert til å skape et mer tonet utseende.

Du kan velge å ha en rumpeballe løft hvis baken vises saggy grunn av vekttap, aldring eller genetikk. En rumpeballe lift kan øke kroppens bildet.

Hvorfor det er gjort

Etter hvert som du blir eldre, endrer huden din og blir løsere. I tillegg til aldring, solskader, kan svingninger i vekt og genetiske faktorer bidrar til dårlig hud elastisitet. Dette kan føre til baken, samt andre deler av kroppen, for å synke.

En rumpeballe lift gjøres typisk i kombinasjon med andre fettsuging prosedyrer. Du bør kanskje vurdere en rumpeballe løft hvis du:

 • Har mistet en betydelig mengde vekt
 • Er overvektig og har ikke vært i stand til å miste en betydelig mengde vekt gjennom fysisk aktivitet og endringer i kostholdet ditt
 • Har en normal vekt, men vil ha en dramatisk forbedring i utseendet på din underkroppen
 • Har en normal vekt, men huden din vil ikke kontrakt etter fettsuging på grunn av dårlig elastisitet knyttet til aldring

Husk at en rumpeballe lift ikke vil endre hudens kvalitet.

En rumpeballe lift er ikke for alle. Legen din vil kanskje advare mot en rumpeballe løft hvis du:

 • Har en alvorlig kronisk tilstand, for eksempel hjertesykdom eller diabetes
 • Planlegg å miste en betydelig mengde vekt
 • Har en body mass index som er større enn 32
 • Er en røyker
 • Har du en ustabil mental helsetilstand

Risiko

En rumpeballe lift utgjør ulike risikoer, inkludert:

 • Væskeansamling under huden (seroma). Drenering rør igjen på plass etter operasjonen kan bidra til å redusere risikoen for seroma. Legen din kan også fjerne væske etter operasjonen ved hjelp av en nål og sprøyte.
 • Dårlig sårtilheling. Noen ganger områder langs snittet linjen helbrede dårlig eller begynne å skille. Du kan få antibiotika hvis det er et sårtilheling problem.
 • Arrdannelse. Innsnitt arr fra en rumpeballe lift er permanente, men vanligvis er plassert i områder som ikke er lett synlig.
 • Endringer i huden sensasjon. Under en rumpeballe lift, kan reposisjonering av vev påvirker overfladiske sensoriske nerver. Du vil sannsynligvis føle litt redusert følelse eller nummenhet. Dette nummenhet avtar vanligvis i månedene til år etter inngrepet.

Som enhver annen type større operasjon, utgjør en rumpeballe lift en risiko for blødning, infeksjon og en negativ reaksjon på anestesi.

Hvordan du forbereder

I første omgang vil du snakke med en plastisk kirurg om en rumpeballe lift. Under ditt første besøk, plastisk kirurg vil trolig:

 • Vurdere din medisinske historie. Vær forberedt på å svare på spørsmål om nåværende og tidligere medisinske tilstander. Snakk om eventuelle medisiner du tar eller har tatt nylig, samt eventuelle operasjoner du har hatt. Hvis ditt ønske om en rumpeballe lift er relatert til vekttap, vil legen sannsynligvis spørre detaljerte spørsmål om vektøkning og tap, samt din diett.
 • Gjøre en fysisk eksamen. For å diskutere behandlingsalternativer, vil legen ta blodprøver og undersøke rumpe, hud og underkroppen. Legen kan også ta bilder av baken for din journal.
 • Diskuter dine forventninger. Forklar hvorfor du ønsker en rumpeballe lift og hva du håper på i form av utseende etter inngrepet. Pass på at du forstår fordeler og risiko, inkludert arrdannelse.

Før en rumpeballe lift kan du også:

 • Slutte å røyke. Røyking reduserer blodgjennomstrømningen i huden og kan bremse helbredelsesprosessen. Røyking kan også øke risikoen for komplikasjoner, for eksempel forsinket sårtilheling, sår separasjon og infeksjon. Hvis du røyker, vil legen anbefale at du slutter å røyke før operasjonen og under utvinning.
 • Unngå visse medisiner. Du må sannsynligvis unngå å ta aspirin, anti-inflammatoriske medisiner og helsekostprodukter som kan øke blødningen.
 • Opprettholde en stabil vekt. Ideelt sett skal du holde en stabil vekt i minst tre måneder før har en rumpeballe lift. Hvis du er alvorlig overvektig, vil legen anbefale at du mister vekt før inngrepet. Betydelig vekttap etter inngrepet kan redusere dine resultater.
 • Ta medisiner for å forebygge komplikasjoner. Like før din rumpeballe lift, må du kanskje begynne å ta en antikoagulant å forebygge blodpropp.
 • Ordne for hjelp under utvinning. Legge planer for noen til å kjøre deg hjem etter operasjonen og bo sammen med deg når du begynner å komme seg.

Hva du kan forvente

En rumpeballe lift er gjort på et sykehus eller poliklinisk kirurgisk anlegget. Under en rumpeballe lift, vil du være komfortabel med hjelp av narkose - som gjør deg bevisstløs.

Et rør (kateter) vil bli plassert inn i blæren for å samle opp urin. Bena vil bli plassert i enheter kalt sekvensielle komprimering støvler, som brukes for å hindre blodpropp under og etter operasjonen.

Under prosedyren
Plastisk kirurg vil gjøre et snitt langs nedre del av ryggen, fra hofte til hofte. Overflødig hud under snittet er trukket opp, løfte baken. Den ekstra hud og fett fjernes deretter.

Under prosedyren du vil bli gitt en antibiotika for å redusere risikoen for infeksjon. Spesielle oppvarming enheter vil også bli brukt til å hjelpe deg å opprettholde en normal kroppstemperatur.

Prosedyren tar vanligvis to til tre timer.

Etter inngrepet
Etter en rumpeballe heis, vil snittet sannsynlig bli dekket med kirurgisk dressing. En eller flere avløp er typisk plassert under såret og i nærheten av snittlinjen for å tømme ut overskytende blod eller væske.

Medlemmer av helsevesenet team vil også hjelpe deg å gå så tidlig som den første dagen etter en rumpeballe løft for å bidra til å forhindre dannelsen av blodpropper.

Rumpeballe lift. Fluidakkumulering under huden (seroma).
Rumpeballe lift. Fluidakkumulering under huden (seroma).

Du vil sannsynligvis føle moderate smerter, som i første omgang bli kontrollert av intravenøs smertestillende medikamenter. Sluk kan stå i stedet for en til tre uker etter operasjonen. Legen eller et medlem av helsevesenet team vil vise deg hvordan du kan tømme og ta vare på din avløp. Du må kanskje fortsette å ta en antibiotika og antikoagulant i 10 dager etter at rumpeballe lift.

Du vil ha en støttende plagg for opptil fire uker etter at rumpeballe lift. Dette vil bidra til å forhindre væske buildup og gi støtte mens du healer. Legen din vil forklare hvordan ta vare på arret ditt. Scar ledelse kan omfatte bruk av silikon sheeting, arr krem ​​og massasje. Utseendet på arr vil fortsette å øke over tid.

For de første månedene etter en rumpeballe lift, må du ta vare når du flytter-øke aktivitetsnivået sakte - og unngå stillinger som avlastende snitt linje for å hindre re-åpning av såret. Legen vil gi spesifikke instruksjoner. I tillegg må du planlegge oppfølging besøk med legen din i løpet av det neste året.

Resultater

Ved å fjerne overflødig hud og fett fra baken, kan en rumpeballe lift gi deg en mer tonet utseende.

Rumpeballe lift resultatene er vanligvis langvarig. Husk at å opprettholde en stabil vekt er avgjørende for å beholde resultatene dine.