Seksuell helse

Senior sex: tips for eldre menn

Hva du kan gjøre for å opprettholde en sunn og hyggelig sexliv som du blir eldre.

Senior sex er ikke det samme som det var i 20-årene - men det kan fortsatt være tilfredsstillende. I motsetning til vanlige myter om seksualitet og eldre voksne, er seksuell interesse ikke bare for de unge. Mange seniorer fortsette å nyte sin seksualitet i sine 80-tallet og utover. Et sunt sexliv er ikke bare oppfylle, men det er også bra for andre aspekter av livet ditt, inkludert din fysiske helse og selvfølelse.

Senior sex: hvilke endringer som menn blir eldre?

Som menn alder, testosteron nivåer nedgang og endringer i seksuell funksjon er vanlig. Disse fysiologiske endringer kan omfatte:

  • Et behov for mer stimulering for å oppnå og opprettholde en ereksjon og orgasme
  • Kortere orgasmer
  • Mindre kraftig utløsning og mindre sæd ejakulert
  • Lengre tid for å oppnå en annen ereksjon etter utløsning

Du kan føle litt angst om disse endringene, men husk at de ikke trenger å avslutte glede av sex. Tilpasning til å endre kroppen kan hjelpe deg å opprettholde en sunn og tilfredsstillende sexliv. For eksempel kan det være nødvendig å justere din seksuelle rutine å inkludere mer stimulering for å bli opphisset.

Senior sex og helseplager

Din helse også kan ha en stor innvirkning på ditt sexliv og seksuell ytelse. Hvis du eller din partner er i dårlig helse eller har en kronisk sykdom, som hjertesykdom eller leddgikt, sex og intimitet blir mer utfordrende. Enkelte operasjoner og mange medisiner, som for eksempel blodtrykk medisiner, antihistaminer, antidepressiva og syre-blokkerende medikamenter, kan påvirke seksuell funksjon.

Men ikke gi opp. Du og din partner kan eksperimentere med måter å tilpasse seg dine begrensninger. For eksempel, hvis du er bekymret for å ha sex etter et hjerteinfarkt, snakk med legen din om dine bekymringer. Hvis leddgikt smerte er et problem, kan du prøve ulike seksuelle stillinger eller prøve å bruke varme for å lindre leddsmerter før eller etter seksuell aktivitet. Stay positive og fokusere på måter å være seksuell og intim som fungerer for deg og din partner.

Se også

Senior sex: tips for eldre menn

Senior sex og emosjonelle problemer

I alle aldre, kan emosjonelle problemer påvirke din seksualitet. Mange eldre par rapporterer større tilfredshet med sitt sexliv, fordi de har færre distraksjoner, mer tid og privatliv, og ingen bekymringer om graviditet. På den annen side, noen eldre voksne føler seg stresset av helseproblemer, økonomiske bekymringer og andre endringer i livsstil. Depresjon kan redusere ditt ønske og interesse for sex. Hvis du føler du kan være deprimert, snakk med legen din eller en rådgiver.

Senior sex tips

Sex kan ikke være det samme for deg eller din partner som det var da dere begge var yngre. Men sex og intimitet kan fortsette å være en givende del av livet ditt. Her er noen tips for å opprettholde et sunt og hyggelig sexliv:

  • Snakk med partneren din. Det kan være vanskelig å snakke om sex hvis du vokste opp ser det som et tabuemne. Men å snakke åpent med din partner om dine behov, ønsker og bekymringer kan hjelpe dere begge liker sex og intimitet mer.
  • Gå til legen. Legen din kan hjelpe deg med å administrere kroniske tilstander og medisiner som påvirker ditt sexliv. Hvis du har problemer med å opprettholde en ereksjon eller orgasme, spør legen din om medisiner eller annen behandling av disse problemene.
  • Utvid din definisjon av sex. Samleie er bare én måte å ha oppfylle sex. Rørende, kyssing og andre intime seksuell kontakt kan være like givende for både deg og din partner. Innse at du i alderen, er det normalt for deg og din partner å ha ulike seksuelle evner og behov. Vær åpen for å finne nye måter å nyte seksuell kontakt og intimitet.
  • Tilpasse din rutine. Enkle endringer kan forbedre sexlivet. Endre tidspunkt på dagen når du har sex til en tid da du har mest energi. Prøv om morgenen - når du er uthvilt fra en god natts søvn - i stedet for på slutten av en lang dag. Fordi det kan ta lengre tid for deg eller din partner for å bli opphisset, ta mer tid å sette scenen for romantikk. Prøv en ny seksuell posisjon eller utforske andre nye måter å koble romantisk og seksuelt.
  • Ikke gi opp på romantikk Hvis du har mistet din partner, kan det være vanskelig å forestille seg å starte et annet forhold -. Men sosialt samvær er vel verdt innsatsen for mange enslige eldre. Ingen vokser fra behovet for emosjonell nærhet og intimitet. Hvis du starter et intimt forhold med en ny partner, sørg for å praktisere sikker sex. Mange eldre voksne er uvitende om at de fortsatt er i fare for seksuelt overførbare sykdommer, som aids.

Og et siste råd for å opprettholde et sunt sexliv: Ta godt vare på deg selv. Spis sunt, være aktive, ikke drikker for mye alkohol, og ikke røyke eller bruke ulovlige rusmidler. Og sørg for å se din lege regelmessig, spesielt hvis du har noen kroniske helseproblemer eller ta reseptbelagte medisiner.

Se også