Slutte å røyke

Slutte å røyke: påvist strategier for å hjelpe deg å slutte

Å være forberedt kan hjelpe deg å slutte å røyke og annen tobakksbruk. Bruk disse utprøvde strategier for å hjelpe avslutte avhengighet av tobakk.

Du vet at når du slutte å røyke, er det en av de beste tingene du kan gjøre for helsen din. Så nå ønsker å få alvorlige og slutte å røyke. Men du vet også at å slutte å røyke kan være utfordrende og at det tar de fleste røykere flere forsøk før de lykkes. Så hvordan slutte du å røyke, forhåpentligvis for godt? Disse prøvde og sanne strategier kan bidra til du når målet ditt å slutte å røyke. Prøv en eller to, eller prøve dem alle til du finner ut hva som fungerer for å hjelpe deg å slutte å røyke.

Handling guide til å håndtere triggere (PDF-fil som krever Adobe Reader)

Sett det på papir

Slutte å røyke. Slutte å røyke: påvist strategier for å hjelpe deg å slutte.
Slutte å røyke. Slutte å røyke: påvist strategier for å hjelpe deg å slutte.

Tenk over hva du ikke liker om røyking og hvorfor du ønsker å slutte å røyke. Er du bekymret for helsemessige konsekvenser, slik som lungekreft og hjertesykdommer? Ønsker du å føle deg bedre? Sette et godt eksempel for barna dine? Kvitt deg med det dvelende røyklukt på håret, huden og klærne? Skriv det ned og bære med deg listen. Hver gang du plukker opp en sigarett eller har lyst til, lese listen din, og minne deg selv hvorfor du ønsker å slutte å røyke.

Verve støtte

Få andre på din side. Fortell din familie, venner og kolleger at du ønsker å slutte å røyke. Du kan også be dem om å minne deg om hvorfor det er viktig å slutte å røyke hvis de ser du plukke opp en sigarett. Også, spør dine venner eller noen i din husstand som røyker å slutte å røyke, også. Og vurdere å bli med i en støttegruppe - enten selv eller online - for folk som har sluttet å røyke eller vil.

Se en spesialist

Kontakt en tobakk behandling spesialist gjennom legen din, en lokal behandling program eller en telefon-basert program. Avgiftsfri tobakk slutte linjene er tilgjengelig i hver stat i Europa og mange land over hele verden. En stor fordel av telefon slutte linjene er at du kan delta fra ditt eget hjem - du trenger ikke transport. Jo mer rådgivning du får når du ønsker å slutte å røyke, jo mer sannsynlig at du vil forbli tobakk-fri. Spør din lege eller sykehus for å få informasjon, eller sjekk din lokale telefonboken.

Ta det sakte

De fleste mennesker har den beste suksess med å slutte å røyke ved å sette en slutte å røyke dato og deretter brått stoppe på denne datoen. Hvis du har prøvd denne metoden et par ganger og det har ikke fungert for deg, kan det være lurt å starte røykeslutt prosessen ved å gradvis kutte ned på røyking din. Måter som du kan kutte ned gradvis inkludere forsinke din første sigarett av dagen, røyk halvparten av hver sigarett, kjøpe bare én pakke sigaretter om gangen, og trading en smoking bryte en dag for fysisk aktivitet. Bygge på hver suksess før du har sluttet å røyke helt.

Se også

Slutte å røyke: påvist strategier for å hjelpe deg å slutte

Unngå røyking utløser

Gjenkjenne steder og situasjoner som gjør at du ønsker å røyke og unngå dem. I stedet, besøke steder hvor røyking ikke er tillatt, for eksempel et museum eller kino. Henge ut med folk som ikke røyker eller som også ønsker å slutte å røyke. På jobb, bruker hoveddøren i stedet for smoking inngangen. Hold spesielt opptatt i tider når kjedsomhet kan friste deg til å røyke. Gjør det upraktisk å røyke ved stashing dine sigaretter og lightere i bilen når du er hjemme eller på jobb. Også erstatte gamle atferd med nye rutiner som ikke er forbundet med røyking. Tygge tyggegummi mens du kjører, eller ta en ny rute til å jobbe for å holde din interesse i miljøet og vekk fra røyking. Få opp fra bordet umiddelbart etter måltidet. Drikk vann eller te i stedet for kaffe eller alkohol. Øv å si: "Nei takk, jeg røyker ikke."

Prøv en stop-smoking produkt

Ikke bruk abstinenssymptomer eller cravings som en unnskyldning for å ikke slutte å røyke. Rikelig med stop-smoking produkter og medisiner med Food and Drug Administration godkjenning er tilgjengelig for å hjelpe deg med å administrere. Noen typer nikotin erstatning terapi - inkludert patcher, tannkjøtt og pastiller - er tilgjengelig over-the-counter. Nikotin nesespray og nikotin inhalator er tilgjengelig på resept. Andre reseptbelagte medisiner kan også være alternativer. Bupropion (Zyban) kan bidra til å kontrollere nikotin suget. Vareniklin (Chantix) kan redusere både behagelige effektene av røyking og eventuelle nikotin abstinenssymptomer. Du kan være i stand til å bruke en kombinasjon av stop-smoking produkter på samme tid. Ved hjelp av en stop-smoking produktet sammen med rådgivning for å oppnå endringer i atferd og holdninger er den mest effektive måten å slutte å røyke. Snakk med legen din om hva stop-smoking produkter kan være best for deg.

Håndtere stress

Stress og angst kan øke din trang til å røyke og avspore din innsats for å slutte å røyke. For å holde stress og angst under kontroll, prioritere dine oppgaver. Vurdere hvilke oppgaver du kan eliminere eller delegere til noen andre. Ta en pause når du trenger det. Praksis avspenningsøvelser, for eksempel fysisk aktivitet, dyp pusting eller meditasjon. Strekke eller bare lytte til din favorittmusikk.

Ta det en dag av gangen

Ikke bekymre deg for neste uke eller neste måned. Fokuser på hva du kan gjøre i dag for å slutte å røyke. Hver time uten en sigarett kan bringe deg et skritt nærmere å slutte for godt - og frihet fra en usunn, dyr vane.

Feire dine suksesser

Gjort det gjennom dagen uten en sigarett? Unn deg noe spesielt. Gjorde det gjennom uken? Telle hvor mye du har spart ved ikke å kjøpe sigaretter. Bruk besparelser for en spesiell godbit eller investere pengene for fremtiden. Belønne deg selv for ikke å røyke ved å gjøre noe du liker hver dag, slik som å tilbringe ekstra tid med dine barn eller barnebarn, går til en ball spill, ta en tur, soaking i karet eller ser en film. Alle dine små suksesser kan hjelpe deg å nå målet ditt å slutte å røyke for godt.

Se også