Spedbarn og småbarn helse

Bil sete sikkerhet: unngå 10 vanlige feil

Bil sete sikkerhet er ikke barns lek. Forstå 10 vanligste feilene foreldrene gjør når du installerer og bruker bilseter.

Bil sete sikkerhet er avgjørende for å beskytte barnet ditt i løpet av reisen, men å vite hvordan du trygt installere et bilsete og spenne opp barnet som han eller hun vokser kan være vanskelig. Sjekk ut 10 vanlige feilene foreldrene ofte gjør når det kommer til bil sete sikkerhet - og hvordan du kan unngå dem.

Nr. 1: å få en brukt bilsete uten å forske sin historie

Hvis du vurderer en brukt bilsete for barnet ditt, sørg for at bilsetet:

 • Leveres med instruksjoner og en etikett som viser produksjonsdato og modellnummer
 • Har ikke blitt tilbakekalt
 • Er ikke mer enn seks år gammel
 • Har ingen synlige skader eller mangler deler
 • Har aldri vært i en moderat eller alvorlig krasj

Hvis du ikke vet bilsetet historie, ikke bruk den.

No 2: plassere bilsete på feil sted

Det tryggeste stedet for ditt barns bilsetet er baksetet, vekk fra aktive kollisjonsputer. Hvis bilen setet er plassert i forsetet og kollisjonsputen utløses, kan det traff baksiden av en bakovervendt bilsete - akkurat der barnets hode er - og forårsake en alvorlig eller livstruende skade. Et barn som rir på en forovervendte bilsete kan også bli skadet av en kollisjonspute. Hvis det er nødvendig for et barn å reise i et kjøretøy med bare én seterad, deaktivere kollisjonsputer foran eller installere en strømbryter, slik at luft blåses under en kollisjon.

Hvis du plasserer bare en bil sete i baksetet, installere den i midten av setet - hvis mulig - i stedet for ved siden av en dør for å minimere risikoen for skade under en kollisjon.

No 3: bruke bilsete som en erstatning crib

En bil setet er utformet for å beskytte barnet under kjøring. Det er ikke for bruk som en erstatning crib i ditt hjem. En studie fra 2009 viste at det å sitte oppreist i et bilsete kan komprimere en nyfødt brystet og føre til lavere nivåer av oksygen. Selv mild luftveisobstruksjon kan svekke et barns utvikling. Sitter i et bilsete for lengre perioder kan også bidra til utvikling av et flatt område på baksiden av babyens hode og forverre gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) - en kronisk fordøyelses sykdom. I tillegg kan et barn lett bli skadet av å falle ut av en ukorrekt brukt bilsete eller mens du sitter i et bilsete som faller fra en hevet overflate, som et bord eller mot. Selv om det er viktig å spenne barnet inn i en bil sete under kjøring, ikke la barnet sove eller slappe av i bilsetet i lange perioder av gangen ut av bilen.

Nr. 4: feil knekking opp barnet ditt

Det kan være utfordrende i starten å skikkelig spenne et barn i et bilsete. Før du installerer setet, lese produsentens instruksjoner og avsnittet om bilseter i bilens eiere manual. Pass på at setet er godt sikret - slik at ikke mer enn en tomme av bevegelse fra side til side eller foran til bak når grep nederst nær festepunktene - og riktig vei.

Hvis du bruker et spedbarn kun sete eller et konvertibelt sete i bakovervendt posisjon, holde disse tipsene i bakhodet:

 • Bruk sele slots beskrevet i bilsetet instrukser, vanligvis de på eller under barnets skuldre.
 • Plasser sele eller bryst klipp selv med ditt barns armhulene - ikke magen eller halsen. Sørg for at stropper og sele ligge flatt mot barnets bryst og over hoftene uten slakk.

Plasser bilsetet er bærehåndtak i henhold til produsentens instruksjoner.

No 5: tilbakelent barnet på feil vinkel

I bakovervendt posisjon, hvile bilsetet i henhold til produsentens instruksjoner slik at barnets hode gjør ikke flopper fremover. Mange seter inkluderer vinkelindikatorer eller justerbar. Du kan også plassere en tett rullet håndkle under setet forkant for å oppnå den rette vinkelen.

For å unngå å lute, sted tett rullet babytepper sammen med det nyfødte. Hvis det er nødvendig, plasserer en rullet vaskeklut mellom skrittstroppen og babyen å hindre lute. Ikke bruk flere produkter med mindre de fulgte med bilsete eller fra produsenten.

Se også

Bil sete sikkerhet: unngå 10 vanlige feil

Nr. 6: flytte til en forovervendte bilsete for tidlig

Motstå trangen til å plassere ditt barns bilsetet i den forovervendte posisjon bare så du kan se hans eller hennes smil i bakspeilet. Riding bakovervendt er anbefalt før barnet når alder 2 eller høyeste vekt - vanligvis minst 35 pounds (ca 16 kilo) - eller høyde tillates av bilsete produsenten. Du kan starte med et konvertibelt sete, som kan brukes bakovervendt eller fremovervendt og vanligvis har en høyere bakovervendt vekt og høyde grense enn et spedbarn bare setet, eller bytte fra et spedbarn kun sete til konvertible variasjon som babyen vokser.

Når barnet når alderen 2 eller bakovervendt vekt eller høyde grense for konvertible setet, kan du møte setet forover. Når du skal kunne bytte:

 • Installere bilsetet i baksetet i henhold til produsentens instruksjoner, enten ved hjelp av bilbelte eller lavere ankere og BÅND for barn (LÅS) system.
 • Bruk festestropp - en stropp som kroker til toppen av setet og er festet til en anker i kjøretøyet - for ekstra stabilitet.
 • Juster selens remmer slik at de er tredd på eller over barnets skuldre. Pass på at selen sitter godt.

Nr. 7: kle barnet ditt i klumpete yttertøy

Selestroppene kanskje ikke gir god nok beskyttelse over en babyens klumpete yttertøy. Hvis det er kaldt, kle barnet ditt i en lett jakke og lue. Spenne selen godt og deretter brette et teppe rundt babyen din for varme. Lagre klumpete yttertøy for utendørs.

Nr. 8: flytte til en beltestol for tidlig

Spedbarn og småbarn helse. Bil sete sikkerhet: unngå 10 vanlige feil.
Spedbarn og småbarn helse. Bil sete sikkerhet: unngå 10 vanlige feil.

Eldre barn trenger booster seter for å hjelpe en voksen sikkerhetsbelte passer riktig. Du kan bytte fra et bilsete til en beltestol når barnet har toppet den høyeste vekt - typisk 40 til 80 pounds (18-36 kilo) - eller høyde tillates av bilsete produsenten. Husk imidlertid at barnet er tryggest igjen i et bilsete med en sele så lenge som mulig.

Nr. 9: feil å bruke en beltestol

Booster seter må brukes med en lap og skulderrem - aldri en lap-bare beltet. Kontroller at hoftebeltet ligger lavt og tettsittende over barnets lår og at skulderen belte krysser midten av barnets bryst og skulder.

Noen booster seter kommer uten rygg. Ryggløse booster seter også må brukes med en lap og skulderrem - aldri en lap-bare beltet. Dersom bilen din har lave seteryggene eller ikke har en nakkestøtte for å beskytte barnets hode og nakke i en krasj, vurdere å bruke en høy rygg booster som passer barnets høyde og vekt.

Nr. 10: å bruke bilbeltet for tidlig

De fleste barna kan trygt bruke en voksen bilbelte gang mellom alderen 8 og 12.. Her er hvordan du vet at barnet ditt er klar:

 • Barnet når en høyde på 4 meter ni inches (nesten 1,5 meter).
 • Barnet sitter mot baksiden av setet med knærne bøyd komfortabelt på kanten av setet - og kan forbli slik for hele turen.
 • Hoftebeltet hviler flatt og tett over barnets lår og bog belte hviler på midten av barnets skulder og bryst - ikke på halsen eller i ansiktet.

Sørg for at barnet ikke brette ikke skulderen belte under hans eller hennes armen eller bak hans eller hennes rygg. Husk at baksetet er det tryggeste stedet for barn yngre enn 13 år.

Hvis du har spørsmål om barn passasjersikkerhet lover eller trenger hjelp til å installere et bilsete, delta i en lokal bilsete klinikk eller inspeksjon hendelsen. Du kan også sjekke med National Highway Traffic Safety Administration for hjelp til å finne et bilsete inspeksjon stasjon.

Se også