Spedbarn og småbarn helse

Tenner: tips for å lindre såre gommer

Er din teething barnet å holde deg våken om natten? forstå hvordan å berolige såre gommer og omsorg for babyens nye tenner.

Sikling, crankiness og tårer kan gjøre tenner en prøvelse for foreldre og babyer alike. Her er hjelp lettelser i smerte - for dere begge.

Hva er typisk?

Selv om timing varierer mye, babyer begynner ofte barnesykdommer ved om alder 6 måneder. De to nederste fortennene (lavere sentralene) er vanligvis den første til å vises, etterfulgt av de to øverste fortennene (øvre sentrale fortenner).

Klassiske tegn og symptomer på teething inkluderer:

  • Sikling
  • Tygge på faste gjenstander
  • Irritabilitet eller crankiness
  • Såre eller ømme tannkjøtt

Mange foreldre har mistanke om at teething forårsaker feber og diaré, men forskerne sier dette ikke er sant. Tenner kan føre til tegn og symptomer i munnen og tannkjøttet - men ikke andre steder i kroppen.

Hva er den beste måten å berolige såre gommer?

Hvis din teething barnet virker ubehagelig, bør du vurdere disse enkle tipsene:

  • Gni babyens tannkjøtt. Bruk en ren finger, fuktet kompress eller fuktig vaskeklut å massere babyens tannkjøtt. Trykket kan lette barnets ubehag.
  • Tilby en bitering. Prøv en laget av fast gummi. Den væskefylte variasjon kan bryte under trykket av babyens tygge. Hvis en flaske ser ut til å gjøre triks, fyll den med vann. Langvarig kontakt med sukker fra formel, melk eller juice bidrar til tannråte.
  • Hold det kjølig. En kald vaskeklut eller kjølt bitering kan være beroligende på en babyens tannkjøtt. Ikke gi barnet ditt en frossen bitering, imidlertid. Kontakt med ekstrem kulde kan være skadelig.
  • Prøv harde matvarer Hvis barnet spiser fast føde, kan du tilby noe spiselig for gnager -. For eksempel en skrelt og kjølt agurk eller gulrot. Hold et øye med barnet ditt, men. Noen stykker som bryter av kan utgjøre en kvelningsfare.
  • Tørk sikle. Overdreven sikling er en del av barnesykdommer prosessen. For å forhindre hudirritasjon, holde en ren klut hendig å tørke babyens hake.
  • Prøv en over-the-counter rette. Hvis babyen er spesielt grinete, paracetamol (Paracet, andre) eller ibuprofen (Advil, Motrin, andre) kan hjelpe. Unngå tenner medisiner som inneholder smertestillende benzocaine. Benzocaine produkter har vært forbundet med methemoglobinemia - en sjelden, men alvorlig tilstand som reduserer mengden av oksygen i blodet.

Se også

Tenner: tips for å lindre såre gommer

Trenger jeg å ringe legen?

Tenner kan vanligvis håndteres hjemme. Kontakt lege hvis barnet får feber, virker spesielt ubehagelig, eller har andre tegn eller symptomer på sykdom - som feber eller diaré.

Hvordan tar jeg vare på min baby nye tenner?

Ideelt sett har du kjørt en ren, fuktig vaskeklut over babyens tannkjøtt hver dag. Hvis ikke, er nå et godt tidspunkt å starte. Vaskeklut kan holde bakterier fra å bygge opp i babyens munn. Når babyen din første tennene vises, bytter du til en liten, myk-stritter tannbørste. Den europeiske Dental Association sier at det er ikke nødvendig å bruke tannkrem. Vann er alt du trenger til barnet lærer å spytte - om alderen to.

Spedbarn og småbarn helse. Gni babyens tannkjøtt.
Spedbarn og småbarn helse. Gni babyens tannkjøtt.

Det er også på tide å tenke på vanlige tannlege helsen. Den europeiske Dental Association og European Academy of Pediatric Dentistry anbefaler planlegge et barns første tannlegetime etter den første tannen bryter ut og ikke senere enn hans eller hennes første bursdag. Babyens tenner og tannkjøtt vil også bli undersøkt på godt babyen helsen. Husk, hjelper vanlig barndom tannpleie sette scenen for en levetid på sunne tenner og tannkjøtt.

Se også