Spedbarn og småbarn helse

Amming: å velge en brystpumpe

Bør du investere i en elektrisk brystpumpe? En dobbel pumpe? En lett pumpe? hvis du er i markedet for en brystpumpe, spør deg selv disse spørsmålene og mer.

Mange ammende mødre vurdere brystpumper like viktig som bilseter og baby våtservietter. Enten du kommer tilbake til arbeid eller bare ønsker den fleksibiliteten en brystpumpe kan tilby, har du mange valg. Still deg selv disse spørsmålene for å bestemme hvilken type brystpumpe er best for deg.

Hvor ofte vil du bruke brystpumpe?

Hvis du vil være borte fra babyen bare sporadisk og melketilførselen er godt etablert, kan en enkel håndpumpe være alt du trenger. Du bare plassere en kjegleformet skjold på brystet og klem håndtaket for å uttrykke melk. Hvis du er tilbake til å jobbe heltid eller du planlegger å være borte fra babyen din i mer enn et par timer om dagen, er en elektrisk pumpe trolig et bedre alternativ.

Vil du trenger å pumpe så raskt som mulig?

Spedbarn og småbarn helse. Amming: å velge en brystpumpe.
Spedbarn og småbarn helse. Amming: å velge en brystpumpe.

En typisk pumping økt varer ca 10 til 15 minutter om bryst. Hvis du skal pumpe på jobb eller i annen gang-knaste situasjoner, kan det være lurt å investere i en elektrisk brystpumpe som lar deg pumpe begge brystene samtidig. En dobbel-brystpumpe hjelper stimulere melkeproduksjonen samtidig redusere pumping tid til det halve.

Hvor mye kan du råd til å bruke på pumpen?

Du kan kjøpe brystpumper fra medisinsk forsyning butikker og de fleste apoteker og baby butikker, samt mange rabatt varehus. Manuelle modeller er vanligvis tilgjengelig for mindre enn 40€, mens elektriske pumper kan koste opp til 190€ eller mer. Fordi det er en liten risiko for forurensning, må ikke låne eller kjøpe en brukt personlig bruk brystpumpe.

Du kan også vurdere å leie et sykehus-grade elektrisk brystpumpe fra et sykehus eller medisinsk forsyning butikk - spesielt hvis du pumpe melk mens barnet er innlagt på sykehus eller du har valgt å mate babyen uttrykt melk heller enn amme babyen. Hvis du leier en pumpe, må du kjøpe det utstyret som festes på brystet til pumpen (pumping kit).

Noen helseforsikring planer dekke kostnadene for å kjøpe eller leie en brystpumpe. Starten i 2011, er brystpumper og relatert materiell anses fradragsberettiget medisinske utgifter.

Se også

Amming: å velge en brystpumpe

Pumpen er lett å montere og transport?

Hvis brystpumpe er vanskelig å montere, demontere eller rengjøre, er det bundet til å være frustrerende - som kan redusere din entusiasme for pumping. Kontroller at du kan fjerne deler av pumpen som kommer i kontakt med huden eller melk for rengjøring etter bruk.

Hvis du skal toting pumpen til jobb hver dag eller reiser med pumpen, se etter en lett modell. Noen brystpumper kommer i en koffert med en isolert seksjon for lagring uttrykt melk. Også holde støynivået i tankene. Noen elektriske modeller er roligere enn andre. Hvis det er viktig å være diskret, sørg for pumpens støynivået er akseptabelt.

Er sug justerbar?

Hva er behagelig for en kvinne kan være ubehagelig for en annen. Hvis du velger en elektrisk pumpe, velg en som lar deg kontrollere graden av sugekraft.

Er bryst skjold riktig størrelse?

Bryst skjold er de kjegleformede kopper som passer over brystene og brystvortene. Hvis du er bekymret for at standarden bryst skjold vil være for liten, sjekk med enkelte produsenter om andre alternativer. Større eller erstatning skjold er ofte tilgjengelig. Hvis du ønsker å pumpe begge brystene samtidig, sørg for at pumpen er utstyrt med to bryst skjold.

Hva hvis strømmen svikter?

En elektrisk pumpe som må plugges i. Hvis en stikkontakt ikke er tilgjengelig eller strømbrudd, trenger du en oppladbar batteripakke. I nødstilfeller, kan det være lurt å holde en manuell pumpe hendig.

Hvis du ikke er sikker på hvilken type brystpumpe ville være best for deg, be om hjelp. En amming konsulent kan hjelpe deg å gjøre det beste valget - og tilby støtte som du begynner å bruke brystpumpe eller hvis du kjører inn i problemer. Hvis du ikke har jobbet med en amming konsulent, spør babyens legen om en henvisning eller sjekke med obstetrikk avdeling på et lokalt sykehus.

Se også