Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelse behandling: kjenne dine valg

Behandlinger for spiseforstyrrelser omfatte medisiner, rådgivning og utdanning. Finn ut hva som fungerer.

Spiseforstyrrelse behandling avhenger av din spesielle lidelse og dine symptomer. Det kan omfatte psykologisk rådgivning (psykoterapi), ernæring utdanning eller medikamenter som antidepressiva.

Spiseforstyrrelse behandling innebærer også ta opp andre helseproblemer forårsaket av en spiseforstyrrelse, som kan være alvorlige eller livstruende hvis de går ubehandlet lenge nok.

Hvis en spiseforstyrrelse ikke blir bedre med standard behandling eller forårsaker helseproblemer, kan sykehusinnleggelse eller en innleggelse program være nødvendig.

Å ha et organisert tilnærming til spiseforstyrrelse behandling kan hjelpe deg med å administrere symptomer, gjenvinne en sunn vekt, og opprettholde din fysiske og mentale helse.

Hvor skal jeg begynne

Du kan begynne med å se familien din lege eller mental helse rådgiver for eksempel en psykolog. Du må kanskje også se andre helsepersonell som er spesialister på spiseforstyrrelse behandling, for eksempel:

 • Din fastlege eller andre leger involvert med din omsorg.
 • En psykiater, en lege som spesialiserer seg på medikamenthåndtering, når medisiner er nødvendig. Noen psykiatere gir også psykologisk rådgivning.
 • En kostholdsekspert for å gi ernæringsmessige rådgiving når et måltid plan er nødvendig.

Det er best hvis alle som er involvert i behandlingen kommuniserer om fremgangen din slik at justeringer kan gjøres til behandlingen etter behov. Involvering din partner, foreldre eller andre familiemedlemmer er også viktig.

For unge mennesker fortsatt bor hjemme, vil foreldrene være aktivt involvert i behandling og kan veilede måltider.

Administrerende en spiseforstyrrelse kan være en langsiktig utfordring. Du må kanskje fortsette å oppsøke lege, psykolog eller andre medlemmer av behandlingsteamet på regelmessig basis selv om din spiseforstyrrelse og relaterte helseproblemer er under kontroll.

Sette opp en behandlingsplan

I begynnelsen av behandlingen din, vil du og behandling fagfolk kommet opp med mål og retningslinjer. Dette vil gjøre det klart hva du skal gjøre hvis du ikke er i stand til å feste med planen din, eller hvis du har helseproblemer knyttet til din spiseforstyrrelse.

Behandlingen team vil vurdere hva dine behov er, og hvilke ressurser som er tilgjengelige i ditt område. Kostnaden for behandling programmer kan være en faktor. Sykehusinnleggelse og poliklinisk programmer for behandling av spiseforstyrrelser kan være dyrt, og forsikring kan ikke dekke alle kostnadene ved din omsorg. Men ikke unngå behandling på grunn av de potensielle kostnadene. Arbeid med legen din for å identifisere rimelige behandlingstilbud.

Psykologisk rådgivning for en spiseforstyrrelse

Psykologisk rådgivning (psykoterapi) er generelt den viktigste spiseforstyrrelse behandling. Det innebærer å se en psykolog, psykiater eller annen mental helse rådgiveren på en jevnlig basis.

Rådgivning kan vare fra noen måneder til år. En rekke forskjellige metoder for veiledning er her brukt for å behandle spiseforstyrrelser. De omfatter:

 • Kognitiv atferdsterapi. Denne typen rådgivning er en kortsiktig, strukturert behandling som hjelper deg å løse tanker, følelser og atferd relatert til din spiseforstyrrelse. Det kan hjelpe deg å lære å gjenkjenne og endre forvrengte tanker som fører til spiseforstyrrelser atferd.
 • Mellommenneskelige psykoterapi. Annen kortvarig behandling, mellommenneskelige psykoterapi fokuserer på å løse forholdet problemer som bidrar til din spiseforstyrrelse. Denne type behandling kan være spesielt nyttig hvis du har en depresjon sammen med en spiseforstyrrelse.
 • Familiebasert behandling. Sammen med familie-basert terapi, familiemedlemmer delta rådgivning økter. Denne type terapi kan være spesielt nyttig for foreldre å lære hvordan å hjelpe en tenåring med en spiseforstyrrelse.
 • Gruppe kognitiv atferdsterapi. Denne type behandling innebærer møte med en psykolog eller annen mental helse leverandør sammen med andre som er diagnostisert med en spiseforstyrrelse. Det kan hjelpe deg adressebøker tanker, følelser og atferd relatert til din spiseforstyrrelse, lære ferdigheter til å administrere spiseforstyrrelse symptomer, og gjenvinne sunne matvaner.

Behandling kan innebære en kombinasjon av typer rådgivning. Din psykolog eller rådgiver kan be deg om å gjøre lekser, for eksempel holde en matdagbok for å gjennomgå i rådgivning økter, og identifisere triggere som får deg til å binge, renske eller gjøre andre usunne atferd.

Ernæring utdanning

Kostholdseksperter og andre fagfolk som er involvert i behandlingen kan hjelpe deg å bedre forstå din spiseforstyrrelse og hjelpe deg med å utvikle en plan for å opprettholde sunne matvaner. Mål for ernæring utdanning generelt omfatter:

 • Opplæring om hvordan ernæring påvirker kroppen din
 • Måltid planlegging
 • Etablering av regelmessige matvaner - generelt, tre måltider om dagen med regelmessige snacks
 • Tar skritt for å unngå slanking

Ernæring utdanning kan innebære kognitiv atferdsterapi teknikker for å hjelpe deg å gjenkjenne feilaktige oppfatninger og tankemønstre og forstå hvordan din spiseforstyrrelse fører ernæring problemer og fysiske problemer.

Medisiner for spiseforstyrrelser

Medisiner kan hjelpe deg å følge behandlingen plan. De er mest effektiv når den kombineres med psykologisk rådgivning. Antidepressiva er de mest vanlige medisiner som brukes til å behandle spiseforstyrrelser, men avhengig av situasjonen, er andre medisiner noen ganger foreskrevet.

Tar antidepressiva kan være spesielt nyttig hvis du har bulimi eller overspising lidelse i at det kan bidra til å redusere symptomer på overspising og oppkast. Antidepressiva kan være nyttig for å redusere symptomer på depresjon, angst eller tvangslidelser, som ofte forekommer sammen med spiseforstyrrelser.

Du må kanskje også ta medisiner for fysiske helseproblemer forårsaket av din spiseforstyrrelse.

Se også

Spiseforstyrrelse behandling: kjenne dine valg

Sykehusinnleggelse for spiseforstyrrelser

Sykehusinnleggelse kan bli nødvendig hvis du har alvorlige fysiske eller psykiske helseproblemer, eller hvis du har anoreksi og ikke klarer å spise eller få vekt. Alvorlige eller livstruende fysiske helseproblemer som oppstår med anoreksi kan være et medisinsk nødstilfelle. I mange tilfeller er det viktigste mål på sykehus for å komme tilbake til en sunn vekt. Oppnå din idealvekt kan ta måneder, så du må sikkert fortsette poliklinisk behandling for å oppnå målene dine når du kommer ut av sykehuset.

Sykehus dagen behandlingsprogrammer

Dag behandlingsprogrammer er strukturerte programmer som vanligvis krever oppmøte til 07:57 timer i døgnet. Dagbehandling kan omfatte medisinsk behandling, gruppe, individ og familievern, strukturerte spise økter og ernæring rådgivning. Du kan fremdeles være i stand til å arbeide eller gå på skole hvis du er på en dag behandlingsopplegg.

Bolig behandling for spiseforstyrrelser

Med bolig behandling, lever du på en spiseforstyrrelse behandling anlegget. En bolig behandling programmet kan være nødvendig hvis du trenger langsiktig omsorg for din spiseforstyrrelse eller du har vært på sykehuset flere ganger, men din mentale eller fysiske helse har ikke bedret seg.

Pågående behandling for helseproblemer

Spiseforstyrrelser kan føre til alvorlige helseproblemer knyttet til mangelfull ernæring, overspising, bingeing og andre faktorer. Typen av helsemessige problemer forårsaket av spiseforstyrrelser avhenger av den spesielle type spiseforstyrrelse og dens alvorlighetsgrad. I mange tilfeller problemer forårsaket av en spiseforstyrrelse krever kontinuerlig behandling og overvåking. Helseproblemer knyttet til spiseforstyrrelser kan være:

 • Elektrolyttforstyrrelser, som kan forstyrre funksjonen til musklene, hjerte og nerver
 • Hjerteproblemer
 • Fordøyelsesproblemer
 • Næringsstoffer mangler
 • Hull i tennene og erosjon av overflaten av tennene dine fra hyppig oppkast (bulimi)
 • Lav bentetthet (osteoporose) som et resultat av langvarig underernæring (anoreksi)
 • Forkrøplet vekst forårsaket av dårlig ernæring (anoreksi)
 • Psykiske tilstander som depresjon, angst og tvangslidelser

Ta en aktiv rolle

Du er den viktigste medlem av behandlingsteamet. For at behandlingen skal bli en suksess, må du være aktivt involvert i behandlingen og informert om din spiseforstyrrelse, og så gjør dine familiemedlemmer. Din psykiater eller andre medlemmer av din behandlingsteamet kan gi utdanning og fortelle deg hvor du finner informasjon og støtte. Det er en god ide å søke etter ressurser på egen hånd også.

Spiseforstyrrelser. Din fastlege.
Spiseforstyrrelser. Din fastlege.

Ressurser som kan hjelpe deg til å forstå og takle din spiseforstyrrelse inkluderer:

 • Bøker og selvhjelp arbeidsbøker
 • Fellesskapets ressurser som støtte grupper
 • Internett-ressurser som for eksempel ideelle organisasjoner og online støttegrupper

Se også