Sunn aldring

Eldre drivere: 7 tips for trafikksikkerhet

Kjøring kan noen ganger være utfordrende for eldre voksne. Følg disse sikkerhetstips for eldre førere, fra å ta godt vare på deg selv til å planlegge fremover og oppdatere dine ferdigheter.

Driver sikkerhet krever mer enn forståelse trafikkskilt og trafikkregler. Etter hvert som du blir eldre, vil du sannsynligvis legge merke fysiske endringer som kan gjøre visse handlinger - som å snu hodet for å se for motgående trafikk eller mørkekjøring - mer utfordrende. Likevel kan eldre drivere forbli trygg på veien. Se syv tips for eldre sjåfører.

Nr. 1: holde seg fysisk aktiv

Staying fysisk aktiv forbedrer din styrke og fleksibilitet. I sin tur kan fysisk aktivitet bedre sikkerheten for føreren ved å gjøre det lettere å vri rattet, se over skulderen din og gjøre andre bevegelser under kjøring og parkering. Se etter måter å inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine. Turgåing er et godt valg for mange mennesker. Stretching og styrke øvelser er nyttig for eldre førere, også. Hvis du har vært stillesittende, får legen OK før du øker aktivitetsnivået ditt.

No 2: tidsplanen vanlig syn og hørsel tester

Sanser som hørsel og syn har en tendens til å avta med alderen. Nedsatt hørsel kan være en bekymring for eldre sjåfører ved å begrense muligheten til å høre en nærmer utrykningskjøretøy eller tog. Og vanlige aldersrelaterte synsproblemer - som grå stær, grønn stær og makuladegenerasjon - kan gjøre det vanskelig å se klart eller kjøre om natten.

Spør legen din hvor ofte for å planlegge visjon og hørselstester. Selv om du tror er din hørsel og syn fine, hold deg til din lege anbefalte eksamen tidsplan. Problemer kan være lettere å korrigere hvis fanget tidlig.

No 3: administrere noen kroniske tilstander

Arbeide med legen din for å administrere noen kroniske tilstander - spesielt de som kan påvirke sjåføren sikkerhet, som for eksempel diabetes eller anfall. Følg legens instruksjoner for håndtering av tilstanden din og bo trygt bak rattet. Dette kan inkludere å justere behandlingen plan eller begrense din kjøring.

Sunn aldring. Eldre drivere: 7 tips for trafikksikkerhet.
Sunn aldring. Eldre drivere: 7 tips for trafikksikkerhet.

Selvfølgelig er det like viktig å kjenne dine medisiner. Mange legemidler kan påvirke sjåføren sikkerhet, selv når du føler deg bra. Les dine medisinering etikettene slik at du vet hva du kan forvente fra hver enkelt. Ikke kjør hvis du har tatt medisiner som forårsaker tretthet eller svimmelhet. Hvis du er bekymret for bivirkninger eller innvirkning på trafikksikkerhet, bør du kontakte lege.

Se også

Eldre drivere: 7 tips for trafikksikkerhet

Nr. 4: forstå dine begrensninger

Vurder dine fysiske begrensninger og foreta eventuelle nødvendige justeringer. For eksempel, hvis hendene vondt når gripende rattet, kan du bruke et ratt som gjør holde og dreie hjulet mer behagelig. Du kan be legen din om en henvisning til en ergoterapeut, som kan tilby hjelpemidler for å hjelpe deg kjøre eller foreslå spesifikke øvelser for å hjelpe deg å overvinne begrensninger.

Du kan også justere bilen eller velg et annet kjøretøy for bedre å møte dine behov. For eksempel mange eldre sjåfører synes det er lettere å gå inn og ut av en større bil. Biler som har større og enklere å lese ringer på dashbordet er ofte populære blant eldre førere. Funksjoner som store speil og elektriske vinduer og dørlåser kan være nyttig, også.

No 5: stasjonen under optimale forhold

Du kan bedre sikkerheten for føreren ved kjøring på dagtid, i godt vær, på stille veier og i kjente områder. Planlegg din rute for å unngå rushtrafikken. Forsinke turen hvis sikten er dårlig. Utover veiforhold, sørg for at du er i optimal stand til å kjøre. Ikke kjør hvis du er sliten eller sint - og aldri kjøre etter å ha drukket alkohol.

Nr. 6: planlegge fremover

Når du kommer i bilen din, være forberedt på å kjøre. Planlegge ruten på forhånd slik at du ikke finner deg selv prøver å lese et kart eller utskrevne retninger mens du kjører. Hvis du bruker en GPS-enhet, skriv inn din destinasjon før du begynner å kjøre. Hvis det er nødvendig, ring for veibeskrivelse eller store landemerker, for eksempel vanntårn, skoler eller andre prominente bygninger. Mens du kjører, ikke gjør noe som tar fokus fra veien - som å spise, ved hjelp av en mobiltelefon eller justere radioen.

Nr. 7: oppdatere dine kjøreferdigheter

Vurdere å ta et oppfriskningskurs for eldre sjåfører. Oppdatere kjøreferdigheter kan også gi deg en rabatt på bilforsikring, avhengig av politikken. Se etter kurs gjennom et fellesskap utdanningsprogram eller lokale organisasjoner som tjener eldre voksne.

I tillegg vet når det er på tide å vurdere andre alternativer. Hvis du blir forvirret mens du kjører, eller du er bekymret for din evne til å kjøre trygt - eller kjære eller andre har uttrykt bekymring - det kan være best å slutte å kjøre. Vurdere å ta bussen, ved hjelp av en van tjeneste, ansette en sjåfør eller dra nytte av andre lokale transportalternativer. Å gi opp bilnøklene trenger ikke å avslutte uavhengighet. I stedet anser det som en måte å holde din og andres sikkerhet på veien.

Se også