Sunn aldring

Langsiktig omsorg: tidlig planlegging lønner seg

Det er best å snakke om langsiktig omsorg tidlig - før behovet for medisinsk eller personlig pleie er nært forestående. Her er hjelp for å forstå, velge og finansiering langsiktig omsorg.

Langsiktig omsorg er en samlebetegnelse for å beskrive ulike hjem og samfunnet-baserte tjenester for voksne som trenger hjelp å ta vare på seg selv.

Hvis du vurderer langsiktig omsorg alternativer for deg selv, elsket en forelder eller en annen, starte forskning og diskusjoner tidlig. Hvis du venter, kan en skade eller sykdom tvinge hånden - fører til en forhastet beslutning som kanskje ikke er best i det lange løp.

Her er hjelp å få kjent med langsiktig omsorg alternativer.

Forstå typer langsiktig omsorg

Forstå de ulike nivåene av langsiktig omsorg kan hjelpe deg å velge den typen som er mest hensiktsmessig for deg eller din kjære. For eksempel:

 • Hjemmetjenester. Personlige eller hjemme helse hjelpere kan hjelpe med bading, dressing og andre personlige behov hjemme, samt renhold, måltider og shopping. Hjem helsesøstre gi grunnleggende medisinsk behandling hjemme.
 • . Dag program Dag programmer for voksne tilbyr sosial interaksjon, måltider og aktiviteter - ofte inkludert trening, spill, ekskursjoner, kunst og musikk - for voksne som ikke trenger round-the-clock omsorg. Noen programmer sørge for transport til og fra barnehage, samt visse medisinske tjenester, for eksempel hjelpe å ta medisiner eller sjekke blodtrykket.
 • Senior boliger. Mange lokalsamfunn tilbyr utleie leiligheter beregnet for eldre voksne. Noen senior boliger fasiliteter tilbyr måltider, transport, renhold og aktiviteter.
 • . Omsorgsboliger Omsorgsboliger tilby ansatte å hjelpe til med aktiviteter som å ta medisiner, bading og dressing - samt måltider, transport, renhold og sosiale aktiviteter. Noen omsorgsboliger har på stedet skjønnhet butikker og andre fasiliteter.
 • . Fortsetter-omsorg pensjonisttilværelse samfunnet Fortsetter-omsorg pensjonisttilværelse fellesskap tilbyr flere nivåer av omsorg i én innstilling - som senior boliger for de som er friske, omsorgsboliger for de som trenger hjelp med daglige aktiviteter, og round-the-clock sykepleie for de som ikke lenger er uavhengige. Beboerne kan flytte mellom de ulike nivåer av omsorg avhengig av deres behov.
 • Sykehjem. Sykehjem tilby 24-timers pleie omsorg for de utvinne fra sykdom eller skade og tjene som langsiktige boliger for folk som ikke kan dra omsorg for seg selv. Sykehjem tilbyr også end-of-life omsorg. Tjenester inkluderer vanligvis hjelpe spising, påkledning, bading og toalettbesøk, samt sårbehandling og rehabiliterende behandling.

Velge riktig langsiktig omsorg anlegget

Velge en langsiktig omsorg anlegget kan være overveldende. Still deg selv disse spørsmålene for å lette prosessen:

 • Hvilket nivå på tjenesten trenger du? Har du eller gjør din kjære trenger hjelp med dagligdagse aktiviteter, som for eksempel å få kledd eller gå på do? Sykepleie? Hva sier legen? Bestemme spesifikke omsorgsbehov kan hjelpe deg å avgjøre hvilken type fasiliteter for å vurdere.
 • Hva er dine personlige preferanser? Vil du eller din kjære foretrekker et mindre anlegg eller visse boformer, for eksempel et enkeltrom? Vil du heller spise dine måltider i en kafeteria innstilling eller i din egen stue? Hva fasiliteter er viktigst? Du kan også vurdere reglene. Kan beboerne velge når de skal stå opp og gå til sengs? Når besøkende tillatt? Hvilke sosiale aktiviteter tilbys? Kan beboerne fortsette å se sine personlige leger?
 • Hva kan du råd? Få informasjon om priser, avgifter og tjenester. Vet hva som er inkludert i den månedlige avgiften og hva koster ekstra.
 • Hva som er tilgjengelig nær hjemmet? Å være nær venner og familie kan lette overgangen til langsiktig omsorg. Hvis ledige stillinger er et problem, spør om ventelister.
 • Hva er ditt førsteinntrykk? Planlegg en omvisning på anlegget. Virker anlegget trygt? Lukter det OK? Er temperaturen behagelig? Er beboerne behandles med respekt? Synes de lykkelige? Er det nok omsorgspersoner i staben? Hva er rommene liker? Senere gjør uanmeldte besøk for å sørge for at din første inntrykk var nøyaktig.
 • Hvordan sammenligner anlegget med andre? Hva har du hørt om anlegget? Kontakt Better Business Bureau for å sjekke om noen klager har blitt reist mot anlegget, og bruke elektroniske søknader som sykehjem sammenligne verktøyet på Medicare nettsted. Spør en langsiktig omsorg ombudsmann - på tjenestemann som undersøker klager mot langsiktig omsorg anlegg - om styrker og svakheter ved spesielle fasiliteter. Å finne en lokal ombudsmann, bruker Eldercare Locator, en online tjeneste for regjeringen i USA on Aging.

Se også

Langsiktig omsorg: tidlig planlegging lønner seg

Betale for langsiktig omsorg

Langsiktig omsorg kan bli dyrt - og typisk, er det en ut-av-lomme regning.

Medicare, et føderalt program for personer eldre enn 65 år og de som har visse funksjonshemninger, ikke generelt betale for langsiktig omsorg. Medicaid, en felles statlig føderale program laget for folk som oppfyller visse krav til inntekt, kan være et alternativ for voksne som har begrensede midler, eller de som har nesten tømt sine eiendeler - men hvem som er kvalifisert for Medicaid og hvilke tjenester omfattes varierer avhengig av staten.

Hvis du ikke forventer personlig sparing for å dekke kostnadene for langsiktig omsorg, kan du være i stand til å finansiere langsiktig omsorg gjennom langsiktig omsorg forsikring. I bytte for månedlige premier, dekker langsiktig omsorg forsikring sykehjem omsorg eller andre langsiktige omsorgstjenester. Premiene øker vanligvis med personens alder og dekning fordeler variere betydelig. Hvis du vurderer langsiktig omsorg forsikring, sørg for at politikken dekker eventuelle pre-eksisterende forhold samt forhold som kan utvikle seg senere, for eksempel demens. Sjekk også om du kan redusere dekning hvis premiene blir for dyrt.

Andre alternativer kan inkludere en omvendt boliglån - der du konvertere en del av egenkapitalen i ditt hjem til kontanter - eller salg av en livsforsikring for nåverdien av politikken (livet oppgjør). Vær på vakt mot risiko og avgifter, imidlertid. Diskutere alternativer med en advokat eller revisor. Du kan også ta kontakt med en sosionom eller lokale byrået på aldring.

Diskutere langsiktig omsorg med en kjær

Hvis du undersøker langsiktig omsorg alternativer for en forelder eller annen kjær, inkludere din kjære i prosessen så mye som mulig. Vurdere disse tipsene:

 • Plan fremover. Ikke vent til en kjær trenger en langsiktig omsorg anlegget. Start planleggingen tidlig slik at du har tid til å vurdere alternativene sammen.
 • Arbeide langsiktig omsorg i dagligdags samtale. Hvis din mor nevner problemer med å slå på kranen, for eksempel, kan du spørre om hun kunne bruke hjelpe bading eller håndtere andre aspekter av personlig pleie.
 • Lytt til din kjære ens preferanser og bekymringer. Hvis din kjære er mentalt kompetent, erkjenner hans eller hennes rett til å ta avgjørelser om langsiktig omsorg. Stay positive som du minne din kjære at hans eller hennes sikkerhet er i høysetet.
 • Involvere andre Hvis din kjære ikke svarer godt til din innsats for å snakke om langsiktig omsorg, involvere klarerte kontakter -. Som andre kjære, prester, en lege eller en advokat.
Sunn aldring. Fortsetter-omsorg pensjonisttilværelse samfunnet.
Sunn aldring. Fortsetter-omsorg pensjonisttilværelse samfunnet.

Ideen om å forlate hjemmet eller mottar i hjemmet hjelp til daglige aktiviteter kan være plagsomme. Jo mer du vet om alternativene, men de bedre valgene du kan gjøre.

Se også