Sunn aldring

Menneskelig veksthormon (HGH): reduserer imidlertid det aldringsprosess?

Veksthormon er beskrevet av noen som nøkkelen til å bremse aldringsprosessen. Før du registrerer deg, få fakta - og forstå påvist måter å fremme sunn aldring.

Veksthormon produseres av hypofysen - en ert størrelse struktur i bunnen av hjernen - til drivstoff barndommen vekst og å opprettholde vev og organer gjennom hele livet. Starten i midten alder, reduserer derimot hypofysen langsomt mengden av veksthormon den produserer. Denne naturlige nedgangen har bedt om en interesse i bruken av syntetiske menneskelig veksthormon (HGH) for å demme opp for realitetene i alderdommen.

Hvis du er skeptisk, bra for deg. Det er lite som tyder på menneskelig veksthormon kan hjelpe ellers friske voksne gjenvinne ungdom og vitalitet.

Hvem trenger å ta menneskelig veksthormon?

Syntetisk menneskelig veksthormon, noe som må injiseres, er bare tilgjengelig på resept. Det er godkjent for å behandle voksne som har sanne veksthormonmangel - ikke den forventede nedgangen i veksthormon grunn av aldring.

Veksthormonmangel hos voksne er sjelden og kan være forårsaket av hypofyseadenom - en svulst på hypofysen - eller behandling av adenom med kirurgi eller radioterapi. For voksne som har en veksthormonmangel, injeksjoner av veksthormoner kan:

  • Øke bentetthet
  • Øke muskelmasse
  • Redusere kroppsfett
  • Øke arbeidskapasiteten

Veksthormon er også godkjent for å behandle AIDS-eller HIV-relaterte muskelsvinn.

Hva kan menneskelig veksthormon gjøre for ellers friske voksne?

Studier av friske voksne som tar menneskelig veksthormon er begrenset. Selv om det ser ut til at veksthormon injeksjoner kan øke muskelmassen og redusere mengden av kroppsfett hos friske eldre voksne, betyr økningen i muskel ikke oversette til økt styrke. Det er ikke klart om menneskelig veksthormon kan gi andre fordeler for friske voksne.

Se også

Menneskelig veksthormon (HGH): reduserer imidlertid det aldringsprosess?

Hva er risikoen ved å ta menneskelig veksthormon hvis du ikke trenger det?

Sunn aldring. Menneskelig veksthormon (HGH): reduserer imidlertid det aldringsprosess?
Sunn aldring. Menneskelig veksthormon (HGH): reduserer imidlertid det aldringsprosess?

Veksthormon kan forårsake en rekke bivirkninger for friske voksne, inkludert:

  • Carpal tunnel syndrom
  • Hevelse i armer og ben
  • Leddsmerter
  • Muskelsmerter
  • For menn, forstørrelse av brystvevet (gynecomastia)

Veksthormon kan også bidra til tilstander som diabetes og hjertesykdommer.

Noen undersøkelser tyder på at bivirkninger av menneskelig vekst hormon behandlinger kan være mer sannsynlig hos eldre enn hos yngre voksne. Fordi studier av friske voksne som tar menneskelig veksthormon har vært kort sikt, er det ikke klart om bivirkningene kunne til slutt forsvinne eller bli verre.

Har menneskelig veksthormon kommer i pilleform?

Noen nettsteder selger en pille form for menneskelig veksthormon og hevder at det gir resultater som ligner på den injiserte form av stoffet. Noen ganger er disse kosttilskudd kalles menneskelig veksthormon releasers. Det er ingen bevis for at disse påstandene er sanne. Likeledes er det ingen bevis for at homøopatiske midler som hevder å inneholde menneskelig veksthormon arbeid.

Hva er bunnlinjen?

Hvis du har spesifikke spørsmål om aldring, spør legen din om påvist måter å forbedre helsen din. Husk, sunne livsstilsvalg - slik som å spise et sunt kosthold og med fysisk aktivitet i din daglige rutine - kan hjelpe deg til å føle ditt beste når du blir eldre.

Se også