Sunn aldring

Hukommelsestap: 7 tips for å forbedre din hukommelse

Bekymret hukommelsestap? ta hjertet. Enkle trinn - fra å bo mentalt aktive til å inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine - kan bidra til å skjerpe hukommelsen.

Kan ikke finne bilnøklene? Glem hva som skjer på din handleliste? Kan ikke huske navnet på personlig trener du likte på treningsstudio? Du er ikke alene. Alle glemmer ting innimellom. Likevel er hukommelsestap ikke noe å ta lett på. Selv om det er ingen garantier når det gjelder å forebygge hukommelsestap eller demens, kan minne triks være nyttig. Tenk syv enkle måter å skjerpe hukommelsen - og vite når du skal søke hjelp for hukommelsestap.

Nr. 1: holde seg mentalt aktive

Akkurat som fysisk aktivitet bidrar til å holde kroppen i form, mentalt stimulerende aktiviteter bidra til å holde hjernen i form - og kanskje holde hukommelsestap i sjakk. Gjør kryssord. Les en del av avisen som du vanligvis hoppe. Ta alternative ruter når du kjører. Lær å spille et instrument. Frivillig på en lokal skole eller samfunnet organisasjon.

No 2: sosialisere regelmessig

Sosial interaksjon hjelper avverge depresjon og stress, som begge kan bidra til hukommelsestap. Se etter muligheter til å komme sammen med sine kjære, venner og andre - spesielt hvis du bor alene. Når du er invitert til å dele et måltid eller delta på et arrangement, gå!

3: få organisert

Du er mer sannsynlig å glemme ting hvis hjemmet er rotete og notatene er i uorden. Døyt ned oppgaver, avtaler og andre hendelser i en spesiell notatbok, kalender eller elektronisk planlegger. Du kan selv gjenta hver oppføring høyt som du notere det ned for å hjelpe sementere det i minnet ditt. Hold oppgavelister strøm, og krysse av elementer du har fullført. Sett av et bestemt sted for din lommebok, nøkler og andre nødvendigheter.

Nr. 4: fokus

Begrense distraksjoner, og ikke prøve å gjøre for mange ting på en gang. Hvis du fokuserer på den informasjonen som du prøver å huske, vil du være mer sannsynlig å huske det senere. Det kan også bidra til å koble hva du prøver å huske til en favoritt sang eller et annet kjent begrep.

Se også

Hukommelsestap: 7 tips for å forbedre din hukommelse

No 5: spise et sunt kosthold

Sunn aldring. Hukommelsestap: 7 tips for å forbedre din hukommelse.
Sunn aldring. Hukommelsestap: 7 tips for å forbedre din hukommelse.

En hjerte-sunt kosthold kan være like bra for hjernen din som det er for hjertet ditt. Fokus på frukt, grønnsaker og helkorn. Velg magre proteinkilder som fisk, magert kjøtt og skinn fjærfe. Hva du drikker teller også. Ikke nok vann eller for mye alkohol kan føre til forvirring og hukommelsestap.

Nr. 6: inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine

Fysisk aktivitet øker blodgjennomstrømningen til hele kroppen, inkludert hjernen. Dette kan bidra til å holde minnet skarp. For de fleste friske voksne, anbefaler Department of Health and Human Services minst 150 minutter i uka med moderat aerob aktivitet (tror rask gange) eller 75 minutter i uka av energisk aerobic aktivitet (for eksempel jogging) - fortrinnsvis spredt over hele uken. Hvis du ikke har tid til en full treningsøkt, presse inn noen ti-minutters turer i løpet av dagen.

Nr. 7: administrere kroniske tilstander

Følg legens behandling anbefalinger for noen kroniske tilstander, som diabetes, høyt blodtrykk og depresjon. Jo bedre du tar vare på deg selv, jo bedre hukommelsen er sannsynlig å være. I tillegg gjennomgå medisiner med legen din regelmessig. Ulike medisiner kan påvirke hukommelsen.

Når du skal søke hjelp for hukommelsestap

Hvis du er bekymret for hukommelsestap - spesielt hvis hukommelsestap påvirker din evne til å fullføre dine vanlige daglige aktiviteter - konsultere legen din. Han eller hun vil sannsynligvis gjøre en fysisk eksamen, samt sjekke din hukommelse og problemløsning ferdigheter. Noen ganger andre tester er nødvendig i tillegg. Behandling vil avhenge av hva som bidrar til hukommelsestap.

Se også