Urininkontinens

Blæren kontroll problemer: medisiner for behandling av urininkontinens

Finn ut om de medisiner som brukes til å behandle blæren kontroll problemer, pluss lære om terapi for behandling av urininkontinens.

Du har gitt opp kaffe og brus. Du har fulgt legens forslag for blære omskolering. Men blærekontroll er fortsatt et problem. Hva annet kan du gjøre? Spør legen din om medisiner alternativer.

Effektive medisiner er tilgjengelige for personer med overaktiv blære og urge-inkontinens - en blære kontroll problem preget av plutselige, oppfordrer intens urin og urinlekkasje. Det er færre alternativer for stressinkontinens - urinlekkasje bedt av en fysisk bevegelse eller aktivitet, slik som hoste, nysing eller tunge løft.

Hvilke medikamenter kan hjelpe kontroll urininkontinens?

De store typer medisiner som brukes til å administrere urininkontinens er antikolinergika og østrogen. Andre alternativer inkluderer antidepressiva imipramin og syntetisk hormon desmopressin, som er mer vanlig for sengevæting hos barn.

Hvordan stoffene virker

Her er en oversikt over de mest vanlige medisiner som brukes til behandling av visse former for urininkontinens sammen med sine mulige bivirkninger.

Antikolinergika
Overaktiv blære, en av årsakene til urge-inkontinens, er preget av unormal blære sammentrekninger, som gjør at du ønsker å urinere selv når blæren ikke er full. Antikolinerge midler blokkere virkningen av en kjemisk budbringer - acetylkolin - som sender signalene som utløser disse sammentrekningene.

Flere legemidler faller i denne kategorien, inkludert:

  • Oxybutynin (Ditropan, Gelnique)
  • Tolterodin (Detrol)
  • Darifenacin (Enablex)
  • Solifenacin (Vesicare)
  • Trospium (Sanctura)
  • Fesoterodin (TOVIAZ)

Noen er tilgjengelig i en utvidet-release form, noe som betyr at du tar dem en gang om dagen. Disse kan ha færre bivirkninger enn de umiddelbare-release versjoner, som vanligvis er tatt flere ganger om dagen. Likevel kan den umiddelbare-release form være nyttig hvis du opplever inkontinens bare til visse tider, for eksempel om natten, eller hvis du ønsker å ta et medikament bare til visse tider, for eksempel når du reiser. Oksybutynin er også tilgjengelig som en krem ​​eller hud patch som leverer en kontinuerlig mengde medisiner.

Bivirkninger
Den vanligste bivirkningen av antikolinergika er tørr munn. For å motvirke denne effekten, kan du suge på et drops eller tygge tyggegummi for å produsere mer spytt. Andre mindre vanlige bivirkninger er forstoppelse, halsbrann, uskarpt syn, rask hjerterytme (takykardi), rød hud, urinretensjon og kognitive bivirkninger, slik som svekket hukommelse og forvirring.

Den mest vanlige bivirkning av oksybutynin hudstykket er hudirritasjon. For å bøte på dette, kan legen anbefale at du rotere plasseringen av oppdateringen din.

Østrogen
En kvinnes blære og urinrør inneholder reseptorer for hormonet østrogen. Østrogen bidrar til å opprettholde styrken og fleksibiliteten av vev i dette området. Etter overgangsalderen, produserer en kvinnes kropp mindre østrogen. Teorien er at dette fallet i østrogen bidrar til forringelse av de støttende vev rundt blæren og urinrøret, noe som gjør disse vev svak og kan forverre stressinkontinens.

Østrogen er kjent for å forbedre blodsirkulasjonen, forbedre nerve funksjon og riktig vev forverring i urinrøret og vaginal områder. Påføring lav dose, aktuell østrogen i form av en vaginal krem, en østrogen-holdig ring eller en patch kan hjelpe tone og forynge disse områdene og lindre noen av symptomene på stressinkontinens eller urgeinkontinens.

Generelt, er det ikke mye vitenskapelig bevis for å støtte bruk aktuell østrogen for å behandle urininkontinens, men noen kvinner rapporterer at det er nyttig for deres urin symptomer. Østrogen kan ha en rolle når det brukes i kombinasjon med andre behandlingsformer, som for eksempel bekkenbunnstrening, som også er kjent som Kegel øvelser. Vanligvis trenger du fire til 12 uker med behandling før du merker bedring. Og symptomene vanligvis kommer tilbake om fire til seks uker etter behandling avsluttes.

Kombinasjon hormonbehandling (østrogen og progestin) er ikke det samme som aktuell østrogen og er ikke lenger brukes til å behandle urininkontinens. Oral østrogenerstatning er heller ikke det samme som topisk østrogen, og det kan faktisk forverrer inkontinens symptomer.

Urininkontinens. Onabotulinumtoxin type A (botox).
Urininkontinens. Onabotulinumtoxin type A (botox).

Bivirkninger
Når aktuell østrogenbehandling brukes riktig, betyr det vanligvis ikke forårsake bivirkninger. Imidlertid er aktuell østrogen vanligvis koblet sammen med en annen medisinering eller terapi for å behandle inkontinens.

Imipramine
Imipramine er en trisykliske antidepressiva. Det gjør blæremuskelen slappe av, mens forårsaker den glatte muskulaturen i blæren halsen til kontrakt. Som sådan kan den bli brukt til å behandle blandet - trang og stress - inkontinens. Imipramin kan forårsake døsighet, så det er ofte tatt om natten. På grunn av dette, kan det være nyttig for imipramin nattetid inkontinens, så vel. Det kan også være nyttig for barn som bed-vått om natten (nattlig enurese). Imipramine er vanligvis ikke en god passform for eldre voksne.

Bivirkninger
Alvorlige bivirkninger fra imipramine er sjeldne, men kan inkludere hjerte-problemer, for eksempel uregelmessig hjerterytme og svimmelhet eller besvimelse av redusert blodtrykk når du reiser deg raskt. Barn og eldre voksne kan være særlig utsatt for disse bivirkninger. Andre bivirkninger, inkludert tørr munn, uskarpt syn og forstoppelse, er lik de av antikolinergika. Trisykliske antidepressiva samhandle med mange forskjellige medisiner, så sørg for at legen vet hvilke medisiner du tar før du begynner å ta imipramin.

Desmopressin
Desmopressin er en syntetisk versjon av en naturlig kropp hormon som kalles anti-diuretika hormon (ADH). Dette hormonet reduserer produksjonen av urin. Kroppen produserer normalt mer ADH om natten, senke behovet for å urinere. Hos barn kan sengevæting være forårsaket av en mangel på natta produksjon av ADH. Desmopressin er vanlig å behandle sengevæting hos barn. Forskning tyder på at desmopressin kan også redusere urininkontinens hos voksne kvinner.

Bivirkninger
Selv om det er sjelden, er det en risiko for vannretensjonen som resulterer i en lav natrium-nivå i blodet (hyponatremi). Dette har i sjeldne tilfeller ført til beslag, hjernen hevelse og død. Pass på at legen din vet din full medisinsk historie og er klar over alle medisiner du tar før du begynner å bruke dette stoffet.

Se også

Blæren kontroll problemer: medisiner for behandling av urininkontinens

Nyere terapi

Forskere ser på nye medisiner og behandlingsformer, inkludert onabotulinumtoxin type A (Botox).

Onabotulinumtoxin type A (botox). Injeksjoner med Botox inn i blæren muskler kan hjelpe andre mennesker som har en overaktiv blære. Botox blokkerer handlingene til acetylkolin og lammer blæren muskler.

Studier har funnet at Botox forbedrer symptomer på inkontinens og forårsaker noen bivirkninger. Noen studier viser at det kan øke urinveisinfeksjoner, men dataene er ikke avgjørende. Fordelene kan vare opptil ni måneder. Botox kan være nyttig for folk som ikke har respondert på andre medisiner. The Food and Drug Administration (FDA) har ikke godkjent dette stoffet for inkontinens, så det kan ikke bli dekket av noen forsikring.

FDA advarer om at bivirkninger, inkludert respirasjonsstans og død kan oppstå etter bruk av Botox for både godkjente og ikke godkjente bruksområder.

Se legen

Når du snakker med legen din, lese nøye gjennom alle de medisiner du tar, inkludert over-the-counter legemidler eller naturmidler. Noen medisiner øke blæren kontroll problemer. Andre kan samhandle med inkontinens medikamenter på en måte som øker symptomer. Legen din kan hjelpe deg å avgjøre om du trenger medisin for å behandle blæren kontroll problem, og hvis så, som en kan være best for deg.

Se også