Væske fra brystvortene

Definisjon

Væske fra brystvortene refererer til en væske som siver ut av brystvorten av brystet.

Væske fra brystvortene i en kvinne som ikke er gravid eller ammer er ikke nødvendigvis unormalt, men bør vurderes av en lege. Væske fra brystvortene i en mann under noen omstendigheter er et problem som bør undersøkes.

En eller begge brystene kan produsere en væske fra brystvortene, enten spontant eller når du klemmer brystvortene eller bryster. En væske fra brystvortene kan se melkeaktig, eller det kan være gul, grønn, brun eller blodig. Nonmilk utslippet kommer ut av brystene dine gjennom de samme brystvorte åpninger som bærer melk. Konsistensen av væske fra brystvortene varierer fra tykk og klissete å tynn og vassen.

Årsaker

Noen ganger er væske fra brystvortene en normal del av bryst funksjon. Hvis det er tilfelle, kan det hende at utslippet løse på egen hånd.

Oftest stammer væske fra brystvortene fra en noncancerous (godartet) tilstand. Imidlertid er brystkreft en mulighet, særlig hvis:

  • Du er over 40 år
  • Du har en kul i brystet
  • Utslippet inneholder blod
  • Bare ett bryst påvirkes

Mulige årsaker til væske fra brystvortene er:

Årsaker som vises her er ofte forbundet med dette symptomet. Sammen med legen eller annet helsepersonell for en nøyaktig diagnose.

Når bør du oppsøke lege

Væske fra brystvortene er sjelden et tegn på brystkreft. Men det kan være et tegn på en underliggende tilstand som krever behandling. Hvis du fortsatt har menstruasjon og væske fra brystvortene ikke løser seg selv etter din neste menstruasjonssyklus, gjøre en avtale med legen din for å få den vurdert. Men hvis du er postmenopausal eller hvis væske fra brystvortene er spesielt plagsomme, bør du oppsøke lege med en gang.

I mellomtiden, ta vare å unngå brystvorte stimulering - inkludert hyppige kontroller for utslipp - fordi stimulering faktisk gjør utslippet vedvarer.