Forbrukernes helse

Mindfulness øvelser: hvordan komme i gang

Ønsker du å begynne å leve i øyeblikket? finne ut hvordan du bruker mindfulness øvelser for å utvikle en større bevissthet om verden rundt deg.

Hvis du har hørt om eller lest om mindfulness - en form for meditasjon - du kan være nysgjerrig på hvordan å praktisere det. Finn ut hvordan du gjør mindfulness øvelser og hvordan de kan nytte for deg.

Hva er mindfulness?

Mindfulness er lov å være intenst klar over hva du sanse og føle på hvert øyeblikk - uten tolkning eller dom.

Forbrukernes helse. Gjør det velkjente ny igjen.
Forbrukernes helse. Gjør det velkjente ny igjen.

Å bruke for mye tid på planlegging, problemløsning, dagdrømmer, eller tenker negative eller tilfeldige tanker kan være drenering. Det kan også gjøre deg mer sannsynlig å oppleve stress, angst og symptomer på depresjon. Praktisere mindfulness øvelser, derimot, kan hjelpe deg med rette oppmerksomheten bort fra denne type tenkning og hold kontakten med verden rundt deg.

Hva er fordelene med mindfulness øvelser?

Praktisere mindfulness øvelser kan ha mange mulige fordeler, blant annet:

  • Redusert stress, angst og depresjon
  • Mindre negativ tenkning og distraksjon
  • Bedre humør

Se også

Mindfulness øvelser: hvordan komme i gang

Hva er noen eksempler på mindfulness øvelser?

Det er mange måter å praktisere mindfulness. For eksempel:

  • Betale oppmerksomhet. Neste gang du møter noen, lytte nøye til hans eller hennes ord. Tenk om deres mening og unikhet. Sikte på å utvikle en vane å forstå andre og forsinke dine egne vurderinger og kritikk.
  • Gjør det velkjente ny igjen Finn noen små, kjente objekter -. For eksempel en tannbørste, eple eller mobiltelefon - i hjemmet eller på kontoret. Se på objektene med friske øyne. Identifiser en ny detalj om hvert objekt som du ikke se før. Etter hvert som du blir mer bevisst på din verden, kan du bli mer glad i tingene rundt deg.
  • Fokuser på pusten din. Sitt i et rolig sted med ryggen rett, men avslappet. Føler pusten beveger seg inn og ut av kroppen din. La din bevissthet om alt annet faller bort. Vær oppmerksom på dine neseborene som luften passerer inn og ut. Legg merke til hvordan magen utvider seg og kollapser med hvert åndedrag. Når tankene vandrer, forsiktig omdirigere oppmerksomheten til pusten din. Ikke døm selv. Husk at du ikke prøver å bli noe - for eksempel en god mediterende. Du er rett og slett å bli klar over hva som skjer rundt deg, pust for pust.
  • Vekker sansene. Få en rosin. Sitt i et rolig sted med ryggen rett, men avslappet. Se på rosin. Lukte, føle og forutse spise den. Smak på rosin, og sakte og bevisst tygge den. Legg merke til måten rosin smak endringer, din impuls til å svelge rosin, din reaksjon på at impuls og noen tanker eller følelser som oppstår underveis. Vier oppmerksomhet til sansene og kroppens reaksjon på rosin kan avsløre innsikt i forholdet med spising og mat.

Når og hvor ofte bør jeg trene mindfulness øvelser?

Det avhenger av hva slags mindfulness trening du har tenkt å gjøre.

For eksempel, hvis du velger å nøye ta hensyn til andres ord, kan du gjenta øvelsen i løpet av dagen. Du kan prøve det når du våkner opp og snakke med partneren din, i begynnelsen av et møte med en kollega, eller under middagen med venner eller familie. Unngå å praktisere denne type trening mens du kjører, imidlertid. Tar sikte på å øve i 15 til 20 minutter, 7:56 ganger om dagen.

For andre mindfulness øvelser, for eksempel fokusert puste, må du sette av tid når du kan være i et rolig sted uten distraksjoner eller avbrudd. Du kan velge å praktisere denne type trening tidlig på morgenen, før du begynner din daglige rutine.

Mål å praktisere mindfulness hver dag i ca seks måneder. Over tid, kan du finne at mindfulness blir uanstrengt. Tenk på det som en forpliktelse til å gjenoppta kontakten med og pleie deg selv.

Se også