Kreft

Alternative kreft behandlinger: 11 alternativer å vurdere

Alternative kreft behandlinger kan ikke kurere kreft, men de kan gi en viss lindring fra tegn og symptomer.

Mange mennesker med kreft er interessert i å prøve noe som kan hjelpe dem, inkludert komplementære og alternative kreft behandlinger. Hvis kreft gjør at du føler deg som om du har liten kontroll over helsen din, kan alternative kreft behandlinger tilby noen følelse av kontroll. Men mange alternative kreft behandlinger er unproved og mange er også farlig.

For å hjelpe deg å sortere ut de gode fra de dårlige, her er 11 alternative kreft behandlinger som er generelt trygt. Plus, det er noen bevis for at disse 11 alternative kreft behandlinger kan gi noen fordel.

Hvordan kan alternativ medisin hjelpe mennesker med kreft?

Alternative kreft behandlinger vil ikke spille noen rolle i herding din kreft, men de kan hjelpe deg å takle tegn og symptomer forårsaket av kreft og kreftbehandling. Vanlige tegn og symptomer som angst, trøtthet, kvalme og oppkast, smerter, søvnproblemer og stress kan reduseres ved alternative behandlinger.

Bruk alternative kreft behandlinger som et supplement til behandlinger du får fra legen din - ikke som en erstatning for medisinsk behandling. Mens alternative kreft behandlinger, som akupunktur, kan redusere kvalme eller smerter, de vanligvis ikke er kraftig nok til å erstatte medisiner fra legen din. Samarbeider tett med legen din for å finne den rette balansen mellom tradisjonelle medisiner og alternative kreft behandlinger.

Hvis du opplever Deretter vurdere å prøve
Angst Hypnose, massasje, meditasjon, avspenningsteknikker
Fatigue Trening, massasje, avslapping teknikker, yoga
Kvalme og oppkast Akupunktur, aromaterapi, hypnose, musikkterapi
Smerte Akupunktur, aromaterapi, biofeedback, hypnose, massasje, musikkterapi
Søvnproblemer Mosjon, avslapping teknikker, yoga
Stress Aromaterapi, trening, hypnose, massasje, meditasjon, tai chi, yoga

Se også

Alternative kreft behandlinger: 11 alternativer å vurdere

Hvilke alternative kreft behandlinger er verdt å prøve?

Disse 11 alternative kreft behandlinger har vist noen lover i å hjelpe mennesker med kreft. Snakk med legen din dersom du er interessert i å prøve:

 • Akupunktur. Ved akupunkturbehandling, en utøver setter små nåler inn i huden på presise punkter. Studier viser akupunktur kan være nyttig å lindre kvalme forårsaket av kjemoterapi. Akupunktur kan også hjelpe lindre visse typer smerte hos mennesker med kreft.

  Akupunktur er trygt hvis det er utført av en lisensiert utøveren ved hjelp av sterile nåler. Spør legen din for navn på klarerte utøvere. Akupunktur er ikke trygt hvis du tar blodfortynnende eller hvis du har lave blodverdier, så sjekk med legen din først.

 • Aromaterapi. Aromaterapi bruker duftende oljer for å gi en beroligende følelse. Oljer, infused med dufter som lavendel, kan brukes på huden din i løpet av en massasje eller oljer kan legges til badevannet. Duftende oljer også kan varmes opp for å frigjøre sine dufter i luften. Aromaterapi kan være nyttig i å lindre kvalme, smerter og stress.

  Aromaterapi kan utføres av en utøver, eller du kan bruke aromaterapi på egen hånd. Aromaterapi er trygge, selv om oljer brukes på huden kan forårsake allergiske reaksjoner.

 • Biofeedback. Du bruker hjernen din til å kontrollere ulike kroppsfunksjoner, som hjertefrekvens og blodstrøm, under biofeedback terapi. En biofeedback terapeut bruker en elektronisk enhet for å overvåke en bestemt kropp funksjon, for eksempel muskelspenninger eller hjertefrekvensen. Enheten bruker en pipelyd eller et blinkende lys som signaler, for eksempel, for å fortelle deg at pulsen er bremse ned eller musklene blir mer avslappet. Arbeide med biofeedback terapeut, lærer du å kontrollere disse funksjonene ved å betale oppmerksomhet til de signaler.

  Biofeedback kan være nyttig i å lindre smerte hos mennesker med kreft. Biofeedback er trygg når du arbeider med en sertifisert biofeedback terapeut. Med praksis, kan du lære å gjøre biofeedback på egen hånd.

 • Utøve. Trening kan hjelpe deg med å håndtere tegn og symptomer under og etter kreftbehandling. Lett trening, som gåing eller svømming, kan lindre trøtthet og stress og hjelpe deg å sove bedre.

  Hvis du ikke allerede har vært trener regelmessig, sjekk med legen din før du begynner et treningsprogram. Begynn sakte, og legger mer mosjon som du går. Mål å jobbe deg opp til minst 30 minutters trening de fleste dagene i uken.

 • Hypnose. Hypnose er en tilstand av dyp konsentrasjon. Under en hypnoterapi økt, kan en terapeut hypnotisere deg ved å snakke i en mild stemme og hjelpe deg å slappe av. Terapeuten vil da hjelpe deg å fokusere på mål, for eksempel kontrollere din smerte og redusere stress.

  Hypnose kan være nyttig for personer med kreft som opplever angst, smerte og stress. Det kan også bidra til å forhindre foregripe kvalme og oppkast som kan oppstå hvis kjemoterapi har gjort deg syk i det siste. Når det utføres av en sertifisert terapeut, er hypnose trygt. Men fortell din terapeut hvis du har en historie med psykisk sykdom.

 • Massasje terapi. Under en massasje, knar utøveren din hud, muskler og sener i et forsøk på å lindre muskelspenninger og stress og fremme velvære. Flere massasje metoder finnes. Massasje kan være lys og mild, eller det kan være dypt med mer press. Studier har funnet massasje kan være nyttig i å lindre smerte hos mennesker med kreft. Det kan også bidra til å avlaste angst, trøtthet og stress.

  Massasje kan være trygg hvis du arbeider med en kunnskapsrik massasjeterapeut. Mange kreft sentre har massører på ansatte, eller legen din kan henvise deg til en massasje terapeut som jevnlig arbeider med mennesker som har kreft.

  Har du ikke en massasje hvis blodverdier er lave. Spør massasje terapeut for å unngå å massere nær kirurgiske arr, stråling behandling områder eller svulster. Hvis du har kreft i bein eller andre bein sykdommer, som for eksempel osteoporose, spør massasjeterapeut til å bruke lett press, snarere enn dyp massasje.

 • Meditasjon. Meditasjon er en tilstand av dyp konsentrasjon når du fokuserer tankene dine på ett bilde, lyd eller idé, for eksempel en positiv tanke. Når meditere, kan du også gjøre dype pust eller avspenningsøvelser. Meditasjon kan hjelpe mennesker med kreft ved å lindre angst og stress.

  Meditasjon er generelt trygt. Du kan meditere på egen hånd i noen minutter en gang eller to ganger om dagen, eller du kan ta en klasse med en instruktør.

 • Musikkterapi. Under musikk terapitimer, kan du lytte til musikk, spille instrumenter, synge sanger eller skrive tekster. En trenet musikkterapeut kan lede deg gjennom aktiviteter for å møte dine spesifikke behov, eller du kan delta i musikkterapi i en gruppe. Musikkterapi kan bidra til å lindre smerte og kontroll kvalme og oppkast.

  Kreft. Avspenningsteknikker.
  Kreft. Avspenningsteknikker.

  Musikkterapi er trygt og krever ingen musikalsk talent til å delta. Mange medisinske sentre har sertifisert musikkterapeuter i staben.

 • Avspenningsteknikker. Avslapping teknikker finnes måter å fokusere oppmerksomheten på beroligende ditt sinn og slapper av musklene dine. Avslapping teknikker kan omfatte aktiviteter som visualisering øvelser eller progressiv muskel avslapping. Avspenningsteknikker kan være nyttig å lindre angst og tretthet. De kan også hjelpe mennesker med kreft sover bedre.

  Avspenningsteknikker er trygge. Vanligvis en terapeut fører deg gjennom disse øvelsene, og til slutt kan du være i stand til å gjøre dem på egen hånd.

 • Tai chi. Tai chi er en form for trening som inkorporerer myke bevegelser og dyp pust. Tai chi kan bli ledet av en instruktør, eller du kan lære tai chi på dine egne følgende bøker eller videoer. Praktisere tai chi kan lindre stress.

  Tai chi er generelt trygt. Den langsomme bevegelser tai chi ikke krever stor fysisk styrke, og øvelsene kan enkelt tilpasses til dine egne evner. Likevel, snakk med legen din før du begynner tai chi. Ikke gjør noen tai chi bevegelser som forårsaker smerte.

 • Yoga. Yoga kombinerer tøyningsøvelser med dyp pusting. Under en yoga-økt, plasserer du kroppen i ulike positurer som krever bøying, vridning og strekking. Det finnes mange typer yoga, hver med sine egne varianter. Yoga kan gi litt stress lettelse for mennesker med kreft. Yoga har også vist seg å bedre søvn og redusere tretthet.

  Før du begynner en yoga klasse, spør legen din for å anbefale en instruktør som jevnlig arbeider med mennesker med helsemessige bekymringer, som kreft. Unngå yoga som forårsaker smerte. En god instruktør kan gi deg alternative positurer som er trygt for deg.

  Du kan finne noen alternative behandlinger som fungerer godt sammen. For eksempel kan dyp pusting under en massasje gi ytterligere stress relief.

Se også