Menns helse

Helseproblemer for homofile menn: forebygging første

Forstå viktige helsespørsmål for homofile menn - mot seksuelt overførbare infeksjoner til depresjon - og få tips for å ta ansvar for din helse.

Alle menn har visse helserisikoer. Homofile menn og menn som har sex med menn står overfor en økt risiko for spesifikke helsemessige bekymringer, imidlertid. Selv om dine individuelle risikoer er formet av mange faktorer utenfor din seksuelle legning og praksis - inkludert familiens historie og alder - det er viktig å forstå vanlige helseproblemer for homofile menn og trinn du kan ta for å holde seg frisk.

Beskytt deg mot seksuelt overførbare infeksjoner

Menn som har sex med menn har økt risiko for hiv, viruset som forårsaker aids, samt andre seksuelt overførbare infeksjoner, inkludert gonoré, klamydia og syfilis.

For å beskytte deg mot seksuelt overførbare infeksjoner:

 • Få testet og har din partner testet. Ikke ha ubeskyttet sex med mindre du er sikker på at du og partneren din ikke er smittet med hiv eller andre seksuelt overførbare infeksjoner. Testing er viktig fordi mange mennesker ikke vet at de er smittet, og andre kanskje ikke være ærlig om deres helse.
 • Bruke kondom eller annen beskyttelse Bruk en ny latex eller polyuretan kondom hver gang du har sex -. Spesielt under anal sex, men ideelt sett under oral sex også. Bruk kun vannbasert smøremidler, ikke vaselin, håndkrem, kald fløte eller oljer. Olje-baserte smøremidler kan svekke latex kondomer og få dem til å bryte. Ikke del sexleketøy, og holde dem trygge ved å beskytte dem med kondom og rense dem før og etter hver bruk.
 • Være monogame. Annen pålitelig måte å unngå seksuelt overførbare infeksjoner er å bo i en langsiktig gjensidig monogamt forhold med en partner som ikke er infisert.
 • Vurdere stoffet Truvada. I juli 2012, Food and Drug Administration (FDA) godkjente bruk av stoffet Truvada å redusere risikoen for seksuelt overførbare HIV-infeksjon hos de som har høy risiko. Truvada er også brukt som en HIV-behandling sammen med andre medisiner.

  Når den brukes for å hindre HIV-smitte, er Truvada bare aktuelt hvis legen er sikker på at du ikke allerede har en HIV eller hepatitt B-infeksjon. Stoffet må også tas daglig, akkurat som foreskrevet. Og det skal kun brukes sammen med andre forebyggende strategier som kondombruk hver gang du har sex.

  Truvada er ikke for alle. Hvis du er interessert i Truvada, snakk med legen din om mulige risikoer og fordeler, og om det er riktig for deg.

 • Begrense mengden alkohol du drikker og ikke bruke rusmidler. Hvis du er under påvirkning, er det mer sannsynlig å ta seksuelle risiko. Hvis du velger å bruke injiserbare legemidler, ikke dele nåler.
 • Vet risikoen forbundet med seksuelle arenaer. Seksuelle arenaer som badehus, sex fester og Internett kan forenkle flere seksuelle partnerskap og anonyme seksuelle møter, samt høyere risiko seksuelle atferd.
 • Få vaksinert. Vaksiner kan beskytte deg mot hepatitt A og hepatitt B, alvorlige leverskader infeksjoner som kan spres gjennom seksuell kontakt.
 • Være årvåken. Det finnes ingen kur for HIV / AIDS og mange seksuelt overførbare infeksjoner, for eksempel humant papillomavirus (HPV) og genital herpes. Den beste måten å holde seg frisk er å beskytte deg selv.

Takle depresjon

Homofile menn og menn som har sex med menn kan være utsatt for høyere risiko for depresjon og angst. I tillegg kan unge som identifiserer seg som lesbisk, homofil, bifil eller transkjønnet har en høyere risiko for depresjon og selvmordsforsøk. Medvirkende faktorer kan omfatte sosial fremmedgjøring, diskriminering, avvisning av kjære, overgrep og vold. Problemet kan være mer alvorlig for menn som prøver å skjule sin seksuelle legning og de som mangler sosial støtte.

Venstre ubehandlet, kan depresjon føre til risikofylt seksuell atferd og en nedadgående spiral av emosjonelle, atferdsmessige, helse, og til og med juridiske og økonomiske problemer. Hvis du tror du kan være deprimert, snakk med legen din eller oppsøke hjelp fra en mental helse-leverandøren. Hvis du er motvillige til å søke behandling, betro seg til en betrodd venn eller elsket én. Dele dine følelser kan være første skritt mot å få behandling.

Besøksadresse kroppsbilde bekymringer

Homofile menn er mer sannsynlig å oppleve kroppsbilde problemer og spiseforstyrrelser, som anoreksi og bulimi nervosa, enn det som er deres rett kolleger. En mulig forklaring er at homofile menn identifiserer seg med den kulturelle verdien plassert på en ideell - men ofte uoppnåelig - kroppsbilde. Homofile menn kan også være mer sannsynlig å vise kroppen sin som seksuelle objekter, som kan føre til misnøye og dårlig kroppsbilde.

Hvis du sliter med kroppsbilde bekymringer eller en spiseforstyrrelse, få hjelp. Snakk med legen din eller en mental helsepersonell om behandlingstilbud.

Se også

Helseproblemer for homofile menn: forebygging første

Søke hjelp for rusmisbruk

Homofile og bifile menn kan møte unike risikofaktorer for rusmisbruk, for eksempel:

 • Stole på barer og klubber for sosialt samvær og likemannsarbeid
 • Stress knyttet til forbifarten som en heterofil eller kommer ut
 • Traumer på grunn av mobbing, vold, overgrep eller selv-misbruk
 • Virkningen av sexisme og diskriminering

Hvis du har et rusmisbruk bekymring, husk at hjelp er tilgjengelig. Lokale lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle helse, psykisk helse eller samfunnshus gir ofte rusbehandling. Organisasjoner som Gay and Lesbian Medical Association også kan gi henvisninger.

Gjenkjenne vold

Vold i nære relasjoner kan påvirke noen i et intimt forhold. Faresignaler som er spesifikke for homofile menn kan inkludere en partner som:

 • Truer med å fortelle venner, kjære, kolleger og medlemmer av lokalsamfunnet din seksuelle orientering eller kjønnsidentitet
 • Forteller deg at myndighetene ikke vil hjelpe en homofil, bifil eller transseksuelle
 • Forteller deg at du forlater forholdet betyr at du innrømme at homoseksuelle relasjoner er avvikende
 • Forteller deg at vold er en normal del av homoseksuelle forhold eller at menn er naturlig voldelig
Menns helse. Få testet og har din partner testet.
Menns helse. Få testet og har din partner testet.

Bor i en fornærmende forholdet kan la deg deprimert, engstelig eller håpløs. Hvis du ikke ønsker å avsløre din seksuelle legning, kan du være mindre sannsynlighet for å søke hjelp etter et angrep. Likevel er den eneste måten å bryte den onde sirkelen av vold for å ta affære - jo før jo bedre. Hvis du er et mål for vold, forteller noen om overgrep, enten det er en venn, kjære, helsepersonell eller andre nær kontakt. Vurdere å ringe en innenlandsk vold hotline og lage en plan for å forlate overgriperen.

Gjør rutine helsevesenet en prioritet

Ikke la frykten for homofobi eller stigma forbundet med homofili hindre deg fra å søke rutine helsetjenester. I stedet, ta ansvar for din helse. Se etter en lege som setter deg rolig. Identifiser deg selv som homofil eller bifil, og spør om rutinemessige screenings anbefalt for menn i din aldersgruppe - som blodtrykk og kolesterol målinger og screenings for prostata, testikkelkreft og tykktarmskreft. Hvis du ikke er i et langsiktig, gjensidig monogamt forhold, planlegge regelmessige filmvisninger for seksuelt overførbare infeksjoner. Del eventuelle andre helsemessige bekymringer du måtte ha med legen din også. Tidlig diagnose og behandling bidra til å fremme langsiktige helse.

Du kan også ta hjertet i en plan avduket i juni 2011 av Department of Health and Human Services for å forbedre innsamling av data som sporer helse og opplevelser av mennesker som identifiserer seg som lesbisk, homofil, bifil eller transkjønnet. Innsamling av slik informasjon forventes å avhjelpe de unike helsemessige behovene til lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle samfunnet.

Se også