Voksen helse

Kosmetisk kirurgi: hva du vite på forhånd

Kosmetisk kirurgi kan bidra til å forbedre utseendet, men det er ikke for alle. Vet hva du bør vurdere før operasjonen, hvordan finne en kirurg og hva spørsmål å stille.

Kosmetisk kirurgi eller plastisk kirurgi, kan virke som den enkleste måten å barbere år av utseendet ditt eller forbedre din fysikk. Hvis du ikke er fornøyd med utseendet ditt, kan kosmetisk kirurgi hjelpe deg å se og føle deg bedre.

Kosmetisk kirurgi, har imidlertid risiko og begrensninger. Hvis du vurderer kosmetisk kirurgi, her er hva du trenger å vite.

Faktorer å vurdere

Kosmetisk kirurgi endrer utseende ved å endre deler av kroppen din som fungerer normalt, men ikke ser ut slik du ønsker. Før du fortsetter med kosmetisk kirurgi, bør du vurdere:

 • Dine forventninger. Forutse forbedring, ikke fullkommenhet. Hvis du regner med kosmetisk kirurgi for å gjøre deg til en filmstjerne, er du nødt til å bli skuffet. Ikke regne med kirurgi for å redde en steinete forhold, får en forfremmelse eller forbedre ditt sosiale liv.
 • Regning. Kosmetisk kirurgi er ikke dekket av de fleste helseforsikring planer. Kostnadene varierer avhengig av prosedyren, fra hundrevis til tusenvis av dollar. Også vurdere kostnadene ved eventuelle oppfølging omsorg eller flere korrigerende prosedyrer.
 • Risikoer. Misnøye er mulig etter noen form for kosmetisk kirurgi. Kirurgiske komplikasjoner er mulig, også - inkludert overdreven blødning eller infeksjon på operasjonsstedet.
 • Recovery. Etter kosmetisk kirurgi, må du kanskje dager, uker eller måneder å gjenopprette. Forstå de fysiske effekter som kan være en del av utvinning din, samt hvordan operasjonen kan påvirke aspekter av ditt personlige og profesjonelle liv.
 • Psykologiske endringer. Din selvtillit kan forbedre etter kosmetisk kirurgi, men kosmetisk kirurgi er ikke sannsynlig å lindre depresjon eller andre psykiske forhold.

Se også

Kosmetisk kirurgi: hva du vite på forhånd

Finne en kvalifisert kosmetisk kirurg

Hvis du velger å forfølge kosmetisk kirurgi, vil du sannsynligvis ha ditt valg av kosmetiske kirurger. Velg en som er spesialist i prosedyren du vil ha gjort, og er sertifisert i spesialitet av et styre anerkjent av European Board of Medical Specialties, som for eksempel det europeiske Board of Plastic Surgery eller den europeiske Board of Facial plastisk og rekonstruktiv kirurgi. Pass deg for villedende sertifiseringer fra ukjente eller selvstendig utpekt boards.

Hvis du skal ha en prosedyre som krever narkose, være sikker på at drifts-anlegget har blitt akkreditert av et nasjonalt eller statlig anerkjent accrediting byrå, slik som The Joint Commission, eller er lisensiert av staten der anlegget er plassert.

Møte dine kirurg

Helse i voksen alder. Psykologiske endringer.
Helse i voksen alder. Psykologiske endringer.

Når du har smalere ditt valg av kirurger, planlegge en konsultasjon - eller flere konsultasjoner med ulike kirurger. Kirurgen vil vurdere den delen av kroppen din som du ønsker behandlet, og du vil dele din medisinske historie, liste over eventuelle medisiner du tar, og diskutere dine ønsker og forventninger. Under den første konsultasjonen, spør kirurgen:

 • Er jeg en god kandidat for denne prosedyren? Hvorfor eller hvorfor ikke?
 • Er det behandlinger enn kirurgi som kan fungere like bra eller bedre for meg?
 • Hvor mange ganger har du gjort denne prosedyren? Hva ble resultatet?
 • Kan du dele før og etter bilder eller diagrammer for å hjelpe meg å forstå prosedyren og de forventede resultatene?
 • Kan ønsket effekt oppnås i en prosedyre, eller forventer du flere prosedyrer?
 • Hva er de kirurgiske alternativer? Hva er fordeler og ulemper for hver?
 • Vil resultatene bli permanent?
 • Hva slags bedøvelse vil bli brukt? Hvordan vil det påvirke meg?
 • Vil jeg bli innlagt på sykehus? I så fall, hvor lenge?
 • Hva er de mulige komplikasjoner?
 • Hvordan vil min fremgang overvåkes etter operasjonen? Hva oppfølging trenger jeg? Hvor lenge av en restitusjonsperiode kan jeg forvente?
 • Hvor mye vil prosedyren koste?

Jo nærmere du jobber med legen din for å etablere konkrete, målbare og oppnåelige mål før operasjonen, jo mer sannsynlig er det å være fornøyd med resultatene.

Husk, skjønt, selv om du har gjort leksene dine, og fant en kirurg du vil - til en pris du har råd til - beslutningen om å forfølge kosmetisk kirurgi er din og din alene. Sørg for at du er komfortabel med kirurgen og forpliktet til behandling valg.

Se også